Χειμωνιάτικη, ορεινή κουζίνα - Γίδα βραστή με λαχανικά του Σωτήρη Ευαγγέλου
Ο Executive Chef του Makedonia Palace ανέβασε στο Κουζίνα Ala Grecque -το κανάλι του στο YouTube- το πιο αχνιστό και λαχταριστό ρουστίκ πιάτο.🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά ┋
«Γεύση και μνήμες από τα βουνά της Ελλάδας» κουβαλάει σύμφωνα με τον Σωτήρη Ευαγγέλου «ένα φαγητό που θέλει χρόνο, αλλά το αποτέλεσμα σε ανταμείβει». Ο αγαπημένος σεφ, executive του Makedonia Palace από το 2017 έως σήμερα και παθιασμένος θεματοφύλακας μιας κουζίνας ατόφια ελληνικής, περιγράφει το ρουστίκ πιάτο, κλασικό των ορεινών περιοχών της χώρας μας, ως «ζωμό με δύναμη, κρέας που λιώνει και αρώματα που σε τραβάνε στο τραπέζι πριν καν σερβιριστεί το φαγητό».
Η συνταγή του είναι «εγγύηση», όπως και όλες όσες ανεβάζει στο Κουζίνα Ala Grecque, το κανάλι του στο YouTube για το οποίο παίρνετε και μια γεύση μέσω της σελίδας στο Instagram του σεφ. Ακολουθούν σε γραπτή εκδοχή τα βασικά στοιχεία των υλικών και της εκτέλεσης, για όσους και όσες δυσκολεύονται να μαγειρεύουν με βίντεο, που περιλαμβάνεται στο τέλος του άρθρου. Αν σας αρέσει η καλή ελληνική κουζίνα και μάλιστα με την αξιοπιστία που προσδίδει στις συνταγές η εμπειρία του σπουδαίου σεφ, ακολουθήστε τον. Οι ίδεες του είναι η μια νοστιμότερη από την άλλη και τα βίντεο σαφέστατα και περιγραφικά όσο πρέπει.
Συνταγή για γίδα βραστή με λαχανικά του Σωτήρη Ευαγγέλου
Υλικά ενάμιση κιλό γίδα με κόκαλο και τις πατάτες μέτριες μια σελινόριζα μικρή 5-6 κλαδάκια σέλινο 8-10 καρότα μικρά και μεγάλα ένα κρεμμύδι ξερό μια σκελίδα σκόρδο 5 6 κόκκους πιπέρι 2 φύλλα δάφνης 120 ε ml ελαιόλαδο ένα λεμόνι αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση: Βάζουμε τα κομμάτια του κρέατος σε κατσαρόλα, γεμίζουμε με κρύο νερό και τοποθετούμε την κατσαρόλα πάνω στη φωτιά. Ξαφρίζουμε τους αφρούς που θα βγουν στην επιφάνεια, προσθέτουμε τα δαφνόφυλλα, τους κόκκους από πιπέρι, ένα κομμάτι κρεμμύδι ένα κομμάτι σελινόριζα, ένα κομμάτι πράσο, μια σκελίδα σκόρδο, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το κρέας να βράσει για 2 1/2 ώρες περίπου.
Ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα, αφαιρούμε τα λαχανικά που είχαμε βάλει για δώσουν αρώματα και βάζουμε μια νέα δόση λαχανικών: πατάτες, καρότα, σελινόριζα, κρεμμύδι, σκόρδο, όλα χοντροκομμένα, ανθό αλατιού, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. Αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει για άλλη 1/2 ώρα, ώστε να μαλακώσουν τα λαχανικά, Προς το τέλος του μαγειρέματος, για να δώσουν το άρωμα και να κρατήσουν το χρώμα τους όσο γίνεται πιο πράσινο, προσθέτουμε τα φύλλα του σέλινου, χοντροκομμένα. Βάζουμε ακόμα μερικά μικρά καρότα, που δεν θέλουν πολύ βράσιμο, 6'-7' είναι αρκετά. Σερβίρουμε τη γίδα με τα λαχανικά και το ζωμό της και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Δείτε ακόμη: Σας κούρασαν τα βελουτέ; Δέκα παραδοσιακές ελληνικές σούπες
Άλλη μια νύχτα τρόμου και δονήσεων στις Κυκλάδες: Εννιά σεισμικές δονήσεις άνω των 4 Ρίχτερ τα ξημερώματα
Ο κρυφός στόχος Τραμπ στη Γάζα - «Εκτός πραγματικότητας η τοποθέτησή του» εξηγεί διεθνολόγος του ΠΑΜΑΚ
Αυξάνονται τα τροχαία με ηλικιωμένους, παράλληλα με τη γιγάντωση του δημογραφικού - Οι προτάσεις
Καταγγελία εκπαιδευτικών στον Άλιμο: Ξέμειναν από χαρτί για τα διαγωνίσματα των μαθητών στα σχολεία
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr