Λιτόχωρο, Πύδνα-Κολινδρός, Ράχη, Ελατοχώρι, Κατερίνη, Παλαιός Παντελεήμονας σε περιμένουν με ιδιαίτερες προτάσεις σε τοπικές γεύσεις, εκδρομές στη φύση, μνημεία και φεστιβάλ.
Γάλα και χλωροτύρια πρωταγωνιστούν στα επιδόρπια της τρίτης εβδομάδας του Τριωδίου χωρίς να λείπουν και τα χρυσαφένια γλυκά του τηγανιού.
O Κυριάκος Στυλιανού (Yoko Sushi και Dickie Dee) και ο Δημήτρης Μαστρόκαλος (Mi-Ro) μετέτρεψαν μια μικρή αποθήκη στην Αριαννού σε χαλαρό, new age σουβλατζίδικο
Μια μοναδική εμπειρία υπόσχεται η Μανιάτισσα σεφ σε όσους και όσες την ακολουθήσουν στα μυστικά της μονοπάτια
Η εμπειρία και ο μόχθος τριών γενιών κτηνοτρόφων συναντιούνται σήμερα σε καθετοποιημένη παραγωγή και δημιουργούν εξαιρετικά γιαούρτια, κρέμες και ρυζόγαλα.
Μην το πολυσκέφτεσαι. Κάνε την παράκαμψη στη βιομηχανική κωμόπολη της Αρκαδίας για να γνωρίσεις την μπάρα και την κουζίνα του Urbana Gastroteka. Φυσάνε!
Η Σταυριανή Ζερβακάκου μοιράζει απλόχερα γευστικές συγκινήσεις υπό το βλέμμα της Μαρίας Κάλλας στο νέο wine-restaurant της Αδριανού που σε κερδίζει αμέσως με τα πιάτα, τα κρασιά και τα vibes του.
Το να αδειάσει κανείς τα χρησιμοποιημένα μαγειρικά λάδια στο νεροχύτη είναι ο ευκολότερος και ταυτόχρονα ο χειρότερος τρόπος να τα ξεφορτωθεί. Ποιες είναι οι διαθέσιμες λύσεις.
Ιστορία και συνταγή των εμβληματικών γλυκισμάτων της Λισαβόνας που μετατράπηκαν σε σύμβολα χειραφέτησης στην πολυσυζητημένη ταινία του Γιώργου Λάνθιμου
Gingerbread man και gingerbread house: Από τα διασημότερα χριστουγεννιάτικα σύμβολα της Ευρώπης -που κατέκτησαν και την Αμερική- είναι τα μπισκότα από ζύμη με τζίντζερ (πιπερόριζα) και άλλα μπαχάρια σε διάφορα σχήματα. Το στόρι τους αρχίζει από πολύ παλιά.
H συνταγή αποτυπώνει το πνεύμα της (αστικής) ελληνικής κουζίνας της δεκαετίας του ’50 -στο βαθμό που ο θρυλικός σεφ μπορούσε να την επηρεάσει- και είναι από την 11η Έκδοση του θρυλικού οδηγού μαγειρικής το 1957.
Οι σεφ Νίκος Ψηλός και Κλαούντιο Μπαϊράμι παίζουν το στοίχημα της φρεσκάδας στο κοσμοπολίτικο μπαρ-ρέστοραν και το κερδίζουν μοιράζοντας τη χαρά σε fusion μπουκίτσες.
Συνταγές πολλών αστέρων για τις γιορτινές βραδιές να μοιραστείτε με τους αγαπημένους σας: χοιρινό ρολό γεμιστό με τυριά και ζαμπόν, μελωμένο κότσι με τραγανή πετσούλα και πουλερικό γεμισμένο με συκωτάκια συνοδεία ψητών κυδωνιών από τον βραβευμένο σεφ του ξενοδοχείου Wyndham Poseidon Loutraki.
Οι 4 συνταγές με φασόλια, φάβα και ρεβίθια που ευγενικά μας παραχώρησε ο πολυβραβευμένος executive chef του Makedonia Palace είναι ατόφια ελληνική κουζίνα στα καλύτερά της, αποπνέουν ζεστασιά και θαλπωρή και έχουν την ονειρική γεύση των φαγητών που μας μεγάλωσαν.
Paris Brest, Mont Blanc, Saint Honore, Panettone και άλλες κολασμένες απολαύσεις -πέρα από τις παραδοσιακές- μας προκαλούν από τις βιτρίνες των αθηναϊκών ζαχαροπλαστείων.