Δήμαρχος Κισάμμου: Αποκαταστάθηκε το πρόβλημα στην παραλία Μπάλου - Η εξέδρα είχε αποσυρθεί λανθασμένα
«H εξέδρα είχε αποσυρθεί λανθασμένα, αλλά τώρα έχει επανατοποθετηθεί», δήλωσε ο δήμαρχος🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό
Για τις τραγικές εικόνες στην παραλία Μπάλου όπου οι επισκέπτες αναγκάζονταν να περπατήσουν κυριολεκτικά μέσα στο νερό, επειδή δεν υπάρχει προβλήτα μίλησε ο Γεώργιος Μυλωνάκης, δήμαρχος Κισσάμου.
Όπως είπε στην ΕΡΤ για τις εικόνες που έκαναν τον γύρο του διαδικτύου: «η κατάσταση είναι καλύτερη τώρα καθώς έχει αποκατασταθεί η εξέδρα αποβίβασης».
«Δεν θα περπατούν στο νερό οι επισκέπτες»
Σύμφωνα με τον κ. Μυλωνάκη κακώς έγινε η απόσυρση της πλωτής εξέδρας στην ιδιαίτερα τουριστική περιοχή ωστόσο, όπως υποστήριξε «από σήμερα οι επισκέπτες θα αποβιβάζονται κανονικά χωρίς να χρειάζεται να περπατούν μέσα στο νερό».
Όπως παραδέχτηκε: «η εξέδρα είχε αποσυρθεί λανθασμένα, αλλά τώρα έχει επανατοποθετηθεί». Σχολιάζοντας τις εικόνες που έγιναν viral με τους τουρίστες να αποβιβάζονται με τα πράγματά τους μέσα στο νερό προκειμένου να βγουν στην παραλία είπε ότι οι εικόνες δεν είναι αντιπροσωπευτικές του τόπου.
«Δεν είναι μόνο θέμα ασφάλειας, αλλά και της γενικής εμπειρίας των επισκεπτών» τόνισε ο δήμαρχος προσθέτοντας ότι «ο Μπάλος είναι ένα από τα ωραιότερα μέρη της Ελλάδας και πρέπει να διασφαλίσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία για όλους», σημείωσε.
«Oι ιδιοκτήτες των πλοίων ανέλαβαν την οικονομική ευθύνη για την πλωτή εξέδρα»
Αναφερόμενος στο ζήτημα της αρμοδιότητας, ο κ. Μυλωνάκης είπε: «Η διαχείριση και επίβλεψη της εξέδρας θα πρέπει να παραχωρηθεί είτε στον Δήμο είτε στους ιδιοκτήτες των πλοίων που κάνουν τις κρουαζιέρες». Σημείωσε μάλιστα ότι προκειμένου να επιλυθεί σύντομα το πρόβλημα «οι ιδιοκτήτες των πλοίων ανέλαβαν την οικονομική ευθύνη για την πλωτή εξέδρα».
Σαλος στα social media
Οι εικόνες και τα βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας προκάλεσαν αντιδράσεις και στα social media με τους χρήστες να σχολιάζουν αρνητικά όσα προκλήθηκαν.
Για να τελειώνουμε:
— Δόνια Κάρμεν (@donia_karmen) July 12, 2024
Ο Μπάλος όπως και όλη η περιοχή της χερσονήσου της Γραμβούσας είναι προστατευόμενος βιότοπος Natura και αποτελεί τοπίο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους.
Τα μόνα ξένα σώματα σε αυτό το μέρος είναι τα πλωτά φέρετρα και τα μιλιούνια ανθρώπων που ξεφορτώνουν. pic.twitter.com/93WRJN9y2P
Ελλάδα 2024 Μπάλος Χανιων : Εικόνες ντροπής στην παραλία με τουρίστες να αποβιβάζονται από σκάφη με το νερό μέχρι το λαιμό.
— john 🪡 ntin (@JohnToyp) July 12, 2024
Οι εικόνες με τουρίστες να είναι με το νερό μέχρι το λαιμό για να αποβιβαστούν και να επιβιβαστούν από τα ημερόπλοια στη γνωστή pic.twitter.com/qC4QBbxvTL
Παραλία #Μπάλος στα Χανιά
— Σοφια (@sofilakis) July 12, 2024
Προστατευόμενη περιοχή Natura
Το Σ/Κ θα μπεί πλωτή εξέδρα που απαγορευόταν πρίν και σωστά
Για να πλουτίζουν οι κύριοι με τα πλοία-πλοιάρια
οι ομπρελάδες, οι καντινιέρηδες
Μετά θα ανοίξει η όρεξη στα ξενοδοχεία
Κι ας γίνουν ολα στάχτη...για τα φράγκα pic.twitter.com/9WoBZCPD95
Αντιδράσεις επισκεπτών
«Θέλω να αναφέρω την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στην αποβίβαση και επιβίβαση στο μεγάλο καράβι των 800- 900 επιβατών στο Μπάλο. Πρέπει οι άνθρωποι να περπατήσουν στο νερό μέχρι το λαιμό για να φτάσουν στην άκρη της θάλασσας. Τα μεγάλα σε ηλικία άτομα είναι αδύνατον να περπατήσουν» δήλωσε επισκέπτρια στο zarpanews.
«Οι περισσότεροι έμειναν στο πλοίο από φόβο. Μόνο καμιά 40αρια άτομα κατέβηκαν και όλοι γύρισαν πίσω θυμωμένοι και απογοητευμένοι» συμπλήρωσε.
Σε υπουργική απόφαση που εκδόθηκε τον περασμένο Ιούνιο, ορίζεται ότι «μέχρι την έκδοση του Σχεδίου Διαχείρισης καθώς και την ρύθμιση θεμάτων καθολικής προσβασιμότητας, η προσέγγιση των επισκεπτών από τα πλωτά μέσα στην παραλία θα πραγματοποιείται με χρήση πλωτής εξέδρας» η οποία, ωστόσο, δεν έχει ακόμα τοποθετηθεί.
Είναι πάντως εντυπωσιακό το γεγονός ότι ενώ τόσα χρήματα έχουν ξοδευτεί σε μελέτες που όλες έχουν καταλήξει στο αυτονόητο συμπέρασμα ότι υπάρχει μια φέρουσα ικανότητα στην περιοχή της τάξεως των 2.900 επισκεπτών την ημέρα, οι τοπικές Αρχές και τα αρμόδια Υπουργεία αντί να επιδιώκουν να βάλουν φρένο στην από θαλάσσης προσέγγιση, αντίθετα αναζητούν τρόπους για να την διευκολύνουν.
Συχνά οι ειδικοί επισημαίνουν ότι Mπάλος, Λαφονήσι, Εθνικός Δρυμός Σαμαριάς, κλπ αποτελούν μνημεία της φύσης που εκτός από την αξία τους για το περιβάλλον και τον άνθρωπο, έχουν τεράστια τουριστική υπεραξία, καθώς προστατεύοντάς τα μπορεί να δουλέψει ο τουρισμός όλης της δυτικής Κρήτης.Και ένα δομικό στοιχείο της μοναδικότητάς τους είναι η φυσική δυσκολία στην πρόσβαση. Γι’ αυτό και είναι απορίας άξιο το πώς επιμένουν να τα προσεγγίζουν σαν αστικές πλαζ ή σαν σημεία προσέλκυσης μαζικού τουρισμού.
Επιστροφή στον Λευκό Οίκο για την οικογένεια Τραμπ: Ο ρόλος του κάθε μέλους – Ποιοι θα είναι στην πρώτη γραμμή και ποιοι στο περιθώριο
Μέση Ανατολή: Πότε θα τεθεί σε ισχύ η εκεχειρία – Τι προβλέπει η συμφωνία
Στο ΚΑΤ νοσηλεύεται 27χρονος που μεταφέρθηκε από τον Πύργο με τραύμα από όπλο ή μαχαίρι – Οι έρευνες της ΕΛΑΣ
Η Τέιλορ Σουιφτ προσφέρει δωρεές σε διάφορες οργανώσεις για τους πληγέντες του Λος Άντζελες
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr