Μίνι απόδραση στον καταρράκτη Βαλανάρη: Το πιο εξωτικό τοπίο της Αττικής απέχει μόλις μισή ώρα από την Αθήνα
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά ┋
Όσο βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα, τόσο οι περισσότεροι από εμάς έχουμε ανάγκη για μία εξόρμηση στη φύση, μία εκδρομή για αλλαγή παραστάσεων και λίγο αέρα ανανέωσης. Φυσικά, δεν είναι πολύ εύκολο για όλους να κανονίσουν ένα ταξίδι, είτε μακρινό, είτε κοντινό αυτή την περίοδο, όμως λύσεις βρίσκονται, αρκεί να υπάρχουν διάθεση και… βενζίνη.
Στην Αττική, βλέπεις, υπάρχει πληθώρα προορισμών ιδανικών για μίνι αποδράσεις με φίλους, συντρόφους ή και οικογένεια, οι οποίοι παραμένουν άγνωστοι στο ευρύ κοινό, κάτι που εν μέσω κορονοϊού μας συμφέρει πάρα πολύ!
Γιατί ποιος δεν λαχταρά ένα ταξίδι στο οποίο θα πετάξει με άνεση τη μάσκα και θα μυρίσει φύση δίχως το άγχος του κέντρου της πόλης;
Ένας από αυτούς βρίσκεται στη νότια πλευρά της Πεντέλης, στην περιοχή του Ντράφι, λίγο πιο κάτω από την Λεωφόρο Αχαιών. Εκεί θα βρεις τον άκρως εντυπωσιακό καταρράκτη Βαλανάρη. Πρόκειται για ένα φυσικό φαινόμενο απείρου κάλλους, το οποίο προσελκύει χειμώνα – καλοκαίρι επισκέπτες, κυρίως τα Σαββατοκύριακα.
Ο καταρράκτης Βαλανάρης αποτελεί μία από τις τελευταίες άγριες ρεματιές που έχουν απομείνει στην Αττική και φτάνει περίπου τα 6 μέτρα. Για τους κατοίκους της γύρω περιοχής, το μέρος είναι περισσότερο γνωστό με τα ονόματα «Λυκόρεμα», «Μεγάλο Ρέμα» ή «Βαθύρεμα». Τα ορμητικά νερά του καταρράκτη κυλούν και ενώνονται με τα νερά άλλων ρεμάτων, τα οποία όλα μαζί καταλήγουν τελικά στο Μεγάλο Ρέμα της Ραφήνας.
Άλλος το χειμώνα, άλλος το καλοκαίρι
Το ρέμα είναι μεγάλο και σε αντίθεση με κάποια άλλα, έχει ροή νερού χειμώνα – καλοκαίρι. Το εντυπωσιακό, όμως, στοιχείο που κάνει τον συγκεκριμένο καταρράκτη τόσο ξεχωριστό είναι η σύστασή του η οποία διαφέρει από εποχή σε εποχή.
Τον χειμώνα που το ρέμα «φουσκώνει» από τις πολλές βροχές, δημιουργείται ένας τεράστιος χείμαρρος. Από την άλλη, την άνοιξη και το καλοκαίρι, αποκαλύπτονται δύο καταρράκτες που στέκονται δίπλα δίπλα και εντυπωσιάζουν. Στη βάση του καταρράκτη δημιουργείται μία ρηχή λιμνούλα με τρεχούμενα νερά και στην κορυφή μία φυσική πισίνα με καταπράσινα, εξωτικά νερά.
Πώς θα φτάσεις στον καταρράκτη
Για να συναντήσεις το συγκλονιστικό αυτό τοπίο, χρειάζεται να οδηγήσεις μέχρι τη Λεωφόρο των Αχαιών. Εκεί σε περιμένει μία διαδρομή 100 μέτρων σε χωμάτινο δρόμο, η οποία είναι εύκολη και πρέπει να γίνει με τα πόδια. Εκεί που χωρίζει ο δρόμος, αν θες να βρεθείς στη βάση του καταρράκτη θα πρέπει να πας αριστερά, ενώ αν επιθυμείς να βρεθείς στην κορυφή θα κάνεις δεξιά.
Extra tip: Τα αθλητικά παπούτσια είναι απαραίτητα για την άνεση αλλά κυρίως για την ασφάλειά σου.
Ένα μέρος που θα σε κάνει να ξεχάσεις πως βρίσκεσαι μισή ώρα μακριά από την Αθήνα, σε περιμένει να το γνωρίσεις (και να το ξαναπροτιμήσεις).
Εκμεταλλεύσου τον ελεύθερο χρόνο του επόμενου Σαββατοκύριακου και πήγαινε να θαυμάσεις ένα κομμάτι Ελλάδας που θυμίζει περισσότερο τοπίο εξωτικού νησιού παρά Αττική.
Θρίλερ με την εκεχειρία στη Γάζα: Επιμένει ο Νετανιάχου στο τελεσίγραφό του – Καθυστέρηση της τελευταίας στιγμής από τη Χαμάς
Τέσσερα προγράμματα ύψους 1 δισ. ευρώ για ενεργειακή και λειτουργική αναβάθμιση κατοικιών – Τι πρέπει να ξέρετε
Συρεγγέλα στο ethnos.gr: Η ικανότητα ενός Προέδρου να ενώνει δεν εξαρτάται από τον πολιτικό του χώρο
Φοιτητές πανεπιστημίων: 5+1 tips για να «χτίσεις» το βιογραφικό σου ενώ σπουδάζεις
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr