Ώρα για γλυκό - Ραβανί με ινδοκάρυδο και πανεύκολο, σπιτικό παγωτό
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° – 200° C. Ανακατεύετε το σιμιγδάλι με το γάλα. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα ταψί.
Σε ένα μπολ χτυπάτε πολύ καλά τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
Προσθέτετε κατόπιν το γάλα με το σιμιγδάλι, το υπόλοιπο βούτυρο το υπόλοιπο αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με το μπέικιν πάουντερ, το κονιάκ ή το μπράντι, τα αμύγδαλα και χτυπάτε με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να γίνουν ομοιόμορφο μείγμα. Προσθέτετε τέλος και τα ασπράδια των αυγών χτυπημένα σε σφιχτή μαρέγκα. Ανακατεύετε απαλά με σπάτουλα όλα μαζί τα υλικά.
Ρίχνετε μέσα στο ταψί το μείγμα και το ψήνετε 55’-60’.
Ετοιμάζετε το σιρόπι βράζοντας το νερό, τη ζάχαρη και τη φλούδα του λεμονιού 8'-10' και το αφήνετε να κρυώσει λίγο. Όταν ψηθεί το γλυκό, το βγάζετε από το φούρνο και το περιχύνετε με το σιρόπι. Πασπαλίζετε με ινδοκάρυδο και σερβίρετε με παγωτό.
Για το παγωτό
Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος μέχρι να σφίξει. Προσθέτετε το γάλα και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Ρίχνετε το μείγμα σε μπολ, σκεπάζετε με μεμβράνη και τα αφήνετε στην κατάψυξη 6-8 ώρες, ξαναχτυπώντας το, αν θέλετε, δυο τρεις φορές ενδιαμέσως για να αποκτήσει ακόμη πιο ωραία υφή.
Tip. Το πιο φημισμένο ραβανί φτιάχνεται στη Βέροια. Το μυστικό είναι να το σιροπιάσετε την ώρα που βγαίνει καυτό από το φούρνο.