Ο τέλειος μεζές - Γαρίδες με σκόρδο και ούζο

Εικόνα: Unsplash

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζετε τις γαρίδες, βγάζετε με μια οδοντογλυφίδα το εντεράκι τους και τις ζεματίζετε σε λίγο νερό, το οποίο κρατάτε στην άκρη. Τις αφήνετε να στραγγίξουν στο σουρωτήρι.
  2. Σε ένα μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι. Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και προσθέτετε τις γαρίδες. Τις σοτάρετε ελαφρά κι αυτές και ρίχνετε τον ντοματοχυμό, το μισό ούζο, το ζωμό που κρατήσατε από τις γαρίδες, λίγο αλάτι και πιπέρι.
  3. Αφήνετε τη σάλτσα να μαγειρευτεί και να δέσει. Λίγο πριν κατεβάσετε απ' τη φωτιά, ρίχνετε το υπόλοιπο ούζο και το μαϊντανό ή όποιο άλλο μυρωδικό σας αρέσει και ανακατεύετε.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: Unsplash
25'
6

Υλικά

  • 1½ κιλό μέτριες ή μεγάλες γαρίδες
  • 1/2 φλιτζάνι ντοματοχυμός
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 100 ml ούζο
  • λίγη καυτερή πιπεριά, ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού μαϊντανός (ή όποιο φρέσκο μυρωδικό σας αρέσει) ψιλοκομμένος
  • αλάτι, πιπέρι όσο θέλετε