Κατερίνα Χιωτίνη: Συγκινεί η εξομολόγησή της για τον καρκίνο – «Μαστεκτομή σημαίνει πήγα στον πόλεμο και γύρισα»
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά ┋
Μέσα από ένα βίντεο που δημοσίευσε στα social media, η ηθοποιός και θεατρολόγος Κατερίνα Χιωτίνη αποκάλυψε ότι ότι υπεβλήθη σε μαστεκτομή καθώς είχε διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού. Όπως ενημέρωσε η ίδια, Η διάγνωση της νόσου είχε γίνει όταν ζούσε στο Βερολίνο και οι γιατροί του εξωτερικού την απέτρεπαν να γυρίσει στη χώρα μας, λόγω της κατάστασης στην υγεία.
«Είμαι τρεις μέρες στο σπίτι μου, γύρισα από τη μαστεκτομή μου, γύρισα από τον Άγιο Σάββα. Το πρώτο που έχω να πω είναι ότι δεν ξέρω ποιος είναι ο Άγιος Σάββας και γιατί έδωσε το όνομά του στο μεγαλύτερο αντικαρκινικό νοσοκομείο της Αθήνας. Οι άνθρωποι όμως που δουλεύουν εκεί μέσα σίγουρα θα αγιάσουν… και σίγουρα τους αξίζει να αγιάσουν. Το πρώτο και κύριο που θέλω να πω είναι ότι με χειρούργησαν χωρίς ένα ευρώ και ο μαστολόγος μου και ο πλαστικός, δεν άφησαν καν υπόνοια ότι μπορεί να θέλουν χρήματα για να με χειρουργήσουν.
Οι νοσοκόμες και οι νοσηλευτές ήταν δίπλα μου με μια χαρά και ένα χαμόγελο και μια ευγένεια απίστευτη χωρίς επίσης ν' αφήσουν το μισό υπονοούμενο ότι θέλουν χαρτζιλίκι ή κάτι τέτοιο. Το πρώτο λοιπόν κομμάτι ήταν ο Άγιος Σάββας και το προσωπικό του που είναι μια εμπειρία που δεν θα την ξεχάσω ποτέ και δεν υπάρχουν αρκετά ευχαριστώ και αρκετές αγκαλιές και αρκετή συγκίνηση και ευγνωμοσύνη για να μιλήσω για αυτούς τους ανθρώπους» είπε αρχικά.
Και συνέχισε: «Το δεύτερο κομμάτι είναι ότι ο καρκίνος του μαστού είναι μία ασθένεια που στον δυτικό κόσμο αυτή τη στιγμή αν προβλεφθεί και εντοπιστεί σύντομα, θεραπεύεται σε ποσοστό πάνω από 85 με 90%. Ο καρκίνος του μαστού δεν είναι ένα ροζ κορδελάκι και ένας ημιμαραθώνιος. Είναι ασθένεια από την οποία φεύγει κόσμος, σε πάρα πολλά μέρη του πλανήτη, φεύγουν γυναίκες και εδώ έχουμε καταφέρει να τον θεραπεύουμε.
Πρέπει να προσέχουμε, πρέπει να κάνουμε μαστογραφίες, πρέπει να έχουμε το νου μας. Απαιτούνται πάρα πολλά φάρμακα, δεν έχουν όλες οι γυναίκες πρόσβαση, απαιτούνται πάρα πολύ ακριβές εξετάσεις. Πρέπει λοιπόν να παλέψουμε και γι' αυτό. Προσβάλλει δύο στις οκτώ γυναίκες αυτή την στιγμή σε όλη την Ευρώπη. Το ποσοστό αυτό είναι τεράστιο, πρέπει λοιπόν να έχουμε τον νου μας».
«Μαστεκτομή δεν σημαίνει είμαι λιγότερο γυναίκα»
«Και το τρίτο κομμάτι αφορά την μαστεκτομή. Μαστεκτομή δεν σημαίνει είμαι λιγότερο γυναίκα, είμαι λιγότερο σέξι, λιγότερο ποθητή… Μαστεκτομή σημαίνει, πήγα στον πόλεμο και γύρισα. Η σεξουαλικότητα δεν είναι στο στήθος. Είναι στο μυαλό και τα μάτια. Οπότε δεν είναι να στεναχωριόμαστε για ένα στήθος λιγότερο. Είναι λόγος να χαιρόμαστε και να απολαμβάνουμε τη ζωή.
Και το τέταρτο που θέλω να πω στους άντρες αλλά κυρίως στις γυναίκες με συνοδούς και συντρόφους. Ένας σύντροφος που δε μπορεί να σε φροντίζει και να σταθεί δίπλα σου όταν είσαι με τις γάζες, με τους ορούς και τα σωληνάκια, δεν σου αξίζει ούτε με μαύρα δαντελωτά εσώρουχα. Να μάθουμε ν' απαιτούμε περισσότερα από τους άντρες και όχι να λέμε άντρες είναι δεν το έχουνε. Άντρες είναι πόσο να σε φροντίσουνε. Δεν υπάρχουν αυτά, να τα ξεχάσουμε. Είναι άνθρωποι, σύντροφοί μας και θα σταθούν δίπλα μας, όπως ακριβώς θα στεκόμασταν και εμείς δίπλα τους. Και θα απαιτούμε από αυτούς ακριβώς ότι θα προσφέραμε σε αυτούς. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους άντρες που ξέρουν να στηρίζουν τις γυναίκες τους σε αυτές τις καταστάσεις και σε όλες τις γυναίκες που έχουν στηρίξει τους άντρες τους σε αυτές και σε πολύ χειρότερες».
ΣΥΡΙΖΑ: Η απώλεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το τάιμινγκ και οι κινήσεις των στρατοπέδων
ΠΑΣΟΚ: Restart στην Αξιωματική Αντιπολίτευση - Το μεγάλο crash test
Γιατί ο ΟΑΣΑ προσανατολίζεται σε περισσότερους ιδιώτες στις συγκοινωνίες - Οι γραμμές... ανά παραγγελία
Στεγαστικό επίδομα για τους σπουδαστές των ΙΕΚ: Οι προθεσμίες για τις αιτήσεις και τα δικαιολογητικά
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr