Κορονοϊός: Δεν είναι απλά τα πράγματα. Η μετάλλαξη Όμικρον είναι 105% πιο μεταδοτική από Δέλτα – Έχουν γονατίσει τα συστήματα Υγείας ανά τον κόσμο και άνθρωποι πεθαίνουν
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά ┋
Η παραλλαγή Όμικρον του κορονοϊού μπορεί να είναι 105% πιο μεταδοτική από την Δέλτα, σύμφωνα με τελευταία έρευνα Γάλλων επιστημόνων. Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν στατιστικά μοντέλα για να αξιολογήσουν τη μετάδοση της μετάλλαξης Όμικρον στη Γαλλία, χρησιμοποιώντας ειδικά τεστ για κάθε παραλλαγή, συγκρίνοντας την αλληλουχία γονιδιώματος.
Η μελέτη , η οποία δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο medRxiv και δεν έχει ακόμη αξιολογηθεί από καθηγητές, ανέλυσε 131.478 τεστ προσυμπτωματικού ελέγχου στη Γαλλία από τις 25 Οκτωβρίου έως τις 18 Δεκεμβρίου του 2021.
Στις περιοχές πιο υψηλού κινδύνου στη Γαλλία, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ο αριθμός των λοιμώξεων από τις δύο πρώτες παραλλαγές αυξήθηκε σημαντικά με την πάροδο του χρόνου.
Με βάση αυτά τα ευρήματα, οι ερευνητές συνέκριναν τη μολυσματικότητα του ιού σε άτομα που είχαν μολυνθεί με την παραλλαγή Όμικρον ή Άλφα με τη μεταδοτικότητα σε άτομα με την παραλλαγή Δέλτα, σε μια περίοδο 21 ημερών. Η διαφορά ήταν περίπου 105%.
Η Όμικρον χαρακτηρίστηκε ως «ανησυχητική παραλλαγή» από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) τον Νοέμβριο, επειδή προηγούμενες μελέτες έδειξαν ότι ήταν πιο μεταδοτική και πιο ανθεκτική στη θεραπεία από άλλες παραλλαγές της COVID-19, συμπεριλαμβανομένης και της Δέλτα, με τους ανθρώπους να έχουν περισσότερες πιθανότητες να μολυνθούν ή και να επαναμολυνθούν ακόμη και όταν είναι πλήρως εμβολιασμένοι!
Πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι ο ασθενής που θα νοσήσει από την μετάλλαξη Όμικρον έχει λιγότερες πιθανότητες να νοσήσει βαριά, σε σύγκριση με τις προηγούμενες παραλλαγές.
Αρκετές προκαταρκτικές μελέτες έχουν επίσης προτείνει ότι η Όμικρον εισβάλει στο άνω αναπνευστικό σύστημα ευκολότερα από την παραλλαγή Δέλτα, αλλά σπάνια προσβάλλει τους πνεύμονες.
Ναι μεν, αλλά...
Ωστόσο, αυτή την εβδομάδα ο επικεφαλής του ΠΟΥ προειδοποίησε να μην εκλαμβάνεται η παραλλαγή Όμικρον ως «ήπια» εν μέσω ενός «τσουνάμι κρουσμάτων» που έχει λυγίσει τα συστήματα Υγείας σε όλο τον κόσμο.
«Ακριβώς όπως οι προηγούμενες παραλλαγές, η Όμικρον οδηγεί για νοσηλεία ανθρώπους και επίσης σκοτώνει ανθρώπους», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Δρ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης Τύπου. «Τα νοσοκομεία είναι πλέον υποστελεχωμένα, και γεμάτα ασθενείς, γεγονός που οδηγεί και σε θανάτους που θα μπορούσαν να προληφθούν· όχι μόνο από τον κορονοϊό, αλλά και από άλλες ασθένειες, αλλά και τραυματισμούς για τους οποίους οι ασθενείς δεν μπορούν να λάβουν την έγκαιρη ιατρική φροντίδα».
ΣΥΡΙΖΑ: Ο Σωκράτης Φάμελλος πρόεδρος, τα προβλήματα της Κουμουνδούρου άλυτα – Η συμμετοχή, ο ισχυρός παράγοντας Πολάκης και τα σενάρια επιστροφής της Νέας Αριστεράς
Στο «χαρτί» της οικονομίας επενδύει η κυβέρνηση - Ποια σήματα θα εκπέμψει ο Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο
ΜΜΜ: Ερχονται ανέπαφες πληρωμές και «έξυπνες» στάσεις, αλλά τα ανεκτέλεστα δρομολόγια αποθαρρύνουν τους επιβάτες
Διεθνολόγος για πόλεμο στην Ουκρανία: «Τρομακτική η επιτάχυνση των εξελίξεων - Μεγάλοι κίνδυνοι»
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr