«Ήθελε να εμβολιαστούν και τα παιδιά»: Προκαλούν οι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» για την «σύλληψη» του διευθυντή σχολείου στην Πιερία
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 5 λεπτά ┋
Για τη «σύλληψη» του εκπαιδευτικού από τον ίδιο κι άλλους 10 «θεματοφύλακες του Συντάγματος» απολογήθηκε ο πρώτος κατηγορούμενος ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης.
Στο εδώλιο του δικαστηρίου κάθονται 11 κατηγορούμενοι για: Οργάνωση περισσότερων προσώπων για τη διάπραξη κακουργήματος, διατάραξη της λειτουργίας υπηρεσίας από κοινού, αρπαγή από κοινού, παραβίαση μέτρων πρόληψης κορονοϊού.
Παράνομη συλλογή δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και απλή σωματική βλάβη από κοινού, κατά περίπτωση.
Το περιστατικό σημειώθηκε τον Δεκέμβριο του 2021, στο Αιγίνιο Πιερίας, οι 9 άνδρες και οι 2 γυναίκες ακινητοποίησαν και πέρασαν χειροπέδες στον διευθυντή του Γυμνασίου Αιγινίου.
Αφορμή αποτέλεσε ένας μαθητής ο οποίος πήγε στο σχολείο χώρος το απαιτούμενο ράπιντ τεστ ενώ αντιδρούσε και η μητέρα του επειδή δεν ήθελε να φοράει μάσκα για την προστασία από τον κορονοϊό.
Τι είπε για τον διευθυντή
«Το περιστατικό δεν είχε σχέση μόνο με τα εμβόλια. Είχε να κάνει με τους γονείς που αντιδρούσαν με τα μετρά. Αυτή την αντιμετώπιση είχαμε. Ο διευθυντής δεν δεχόταν να ακούσει τίποτα. Ήταν φαν των μέτρων. Ήθελε να εμβολιαστούν και τα παιδιά. Δεν ήθελε να συζητήσει, να βρούμε μια εναλλακτική λύση. Κατηγόρησε μια μητέρα ότι ήταν ανάξια. Κάτω από αυτή τη συμπεριφορά αποφασίσαμε ότι πρέπει να τον οδηγήσουμε στην αστυνομία» ανέφερε, κατά την απολογία του, ο 1ος κατηγορούμενος ο οποίος φέρεται ως οργανωτής.
Μας ειδοποίησαν εμένα και μια μητέρα, λίγες μέρες πριν, να πάρουμε τον γιο της που δεν είχε ράπιντ τεστ. Το παιδί ήταν έξω από το σχολείο.
Συνεννοηθήκαμε όλα τα άτομα και πήγαμε να οδηγήσουμε τον γυμνασιάρχη στην αστυνομία. Αρχικά πήγαμε για να γίνει μια συζήτηση σχετικά με τα παιδιά που δεν θέλουν τα ράπιντ τεστ και να φορέσουν μάσκα. Μας πετούσε έξω.
Του ζητούσαμε να έρθει μαζί μας στην αστυνομία. Δεν θέλαμε να ασκήσουμε βία. Δεν τον χτυπήσαμε. Είχαμε στείλει έγγραφο ότι επιτάσσονται τα σχολεία της χώρας, τρεις μέρες πριν. Θέλαμε να τον πάμε στην αστυνομία για να ακολουθηθεί η αυτόφωρη διαδικασία. Να αποφασίσει η Δικαιοσύνη. Όλοι μαζί το αποφασίσαμε. Δώσαμε ραντεβού και πήγαμε. Η αστυνομία αρνιόταν να τον καλέσει στο τμήμα. Εκείνη την ημέρα αποφασίσαμε να τον συλλάβουμε γιατί δεν δεχόταν τίποτα. Του βάλαμε χειροπέδες και τον οδηγήσαμε στο τμήμα.
Στη συνέχεια συνέλαβαν εμάς» επισήμανε ο κατηγορούμενος.
Ακόμη πρόσθεσε: «Για την πράξη μας, είχαμε διαβεβαίωση από συγκατηγορούμενο μας – πρώην αστυνομικό ότι είχαμε δικαίωμα να τον συλλάβουμε και να τον οδηγήσουμε στο τμήμα επειδή, για μας, είχε κάνει κάτι παράνομο (σ.σ. εφάρμοσε υπουργική απόφαση για τήρηση των μέτρων). Σχετική μήνυση δεν δεχόταν το αστυνομικό τμήμα».
Ο δεύτερος κατηγορούμενος- συνταξιούχος αστυνομικός ισχυρίστηκε τα εξής:
“Μου είπαν ότι τους όρμησε (σ.σ. ο διευθυντής) και τον πήγαν στην αστυνομία. Δεν είδα ότι του πέρασαν χειροπέδες. Στο τμήμα είπα στους αστυνομικούς, σαν πρώην συνάδελφος, ότι θα υποβληθούν μηνύσεις και τους παρακάλεσα να τον κρατήσουν. Έδειξα την ταυτότητα μου, του συνταξιούχου υπαστυνόμου.
Προηγουμένως είχαμε κάνει μια συνάντηση και είπαμε να πάμε να δούμε πως θα γίνει η επίταξη του σχολείου. Εγώ από περιέργεια πήγα. Δεν θα συμμετείχα. Οι θεματοφύλακες του Συντάγματος. Ουδέποτε θα κάναμε κάτι έκνομο.
«Είχα ανησυχία για τα μέτρα της κυβέρνησης»
Η 3η κατηγορουμένη – δασκάλα χορού ισχυρίστηκε ότι: «Όλο το μάθημα μου βασίζεται στις αναπνοές. Δεν μπορούσα να κάνω μάθημα με τη μάσκα. Ήμουν στο σύλλογο γονέων. Ήθελα να τους ενημερώσω για τους κινδύνους της μάσκας αλλά δεν ήρθε κανείς. μέτρα. Επέβαλαν στα παιδιά να φορούν μάσκα και να έχουν και τη μύτη μέσα. Και στα διαλείμματα. Πήγα στον λυκειάρχη και τους είπα ότι θα κάνω μήνυση. Έμαθα για την καντίνα (σ.σ. του 1ου κατηγορούμενου) ο οποίος μπορούσε να λειτουργεί βάσει του Συντάγματος…Εκεί μπορούσες να εισέλθεις χωρίς μάσκα. Ήταν αναψυκτήριο. Πήγα μου και είπαν ότι μπορώ να μην δεχτώ τα ιατρικά μέτρα . Ήμουν μεσοπέλαγα κι έψαχνα μια σανίδα σωτηρίας. Ο 1ος δέχτηκε να με βοηθήσει. Όλη η κατάσταση με τις μάσκες δεν με έκανε να νιώθω καλά. Στο σχολείο είχαν ανοικτά τα παράθυρα. Ήρθε ο γιος μου και είδα ότι παγώνουν. Πίστεψα τον 1ο που έλεγε ότι θα μπορούσαν να πάρουν τα παιδιά που δεν είχαν ραπιτ τεστ και να τα πάνε σε δομή. Πήγα να βρω το παιδί μου και ήταν εκτός σχολείου. Όταν ήταν στη δευτέρα λυκείου. Κάθε μέρα μας έπαιρναν τηλέφωνο. “Ελάτε να πάρετε το παιδί σας, να κάνει σελφ τεστ . Θα το διώξουμε από το σχολείο” έλεγαν.
Μου έστειλαν μειλ ότι αυτά που κάνει ο Γυμνασιάρχης ήταν παράνομα. «Μπορώ να τον σταματήσω, με την επίταξη του σχολείου» μου έλεγε. Το έκανα για προστατέψω τα παιδιά μου τα οποία κινδύνευαν».
- Αποκαλύψεις για τους συνοριοφύλακες στον Έβρο: Δούλευαν ακόμη και στις άδειες τους για να μην αφήσουν ακάλυπτο το κύκλωμα διακινητών
- Τσίπρας: Σκέφτηκα την παραίτηση, αλλά δεν έχω δικαίωμα να λιποτακτήσω - Η απλή αναλογική έφερε στρατηγικό εγκλωβισμό
- Ευρεία σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου μετά τις επιθέσεις από χάκερς που έφεραν κατάρρευση της Τράπεζας Θεμάτων
- Flood Hub: Και στην Ελλάδα η πρωτοποριακή εφαρμογή της Google που προειδοποιεί για φονικές πλημμύρες, έως 7 ημέρες πριν συμβούν
- Στιγμές τρόμου για τον Μπένεντικτ Κάμπερμπατς: Άνδρας εισέβαλε στο σπίτι του κρατώντας μαχαίρι
- Αλλάζω θερμοσίφωνα: Βροχή οι αιτήσεις για ηλιακούς - Πάνω από 15.000 την ημέρα - Πώς θα γίνει η επιλογή των δικαιούχων
Παγκόσμια ανησυχία για τις απειλές Πούτιν μετά το χτύπημα με τον πύραυλο Oreshnik στην Ουκρανία: Τα χαρακτηριστικά του νέου όπλου της Ρωσίας
Νέα αποκάλυψη για την υπόθεση της Αμαλιάδας: Είχε παντρευτεί εικονικά Ινδό η Ειρήνη Μουρτζούκου
Πόλεμος της κυβέρνησης Μπάιντεν με τις εταιρείες τεχνολογίας: Ζητεί να διαχωριστεί η Google από το Chrome και το Android
Βρετανία: Πόσο κόστισε η στέψη του βασιλιά Καρόλου – Το ιλιγγιώδες ποσό
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr