Θεσσαλονίκη: Διαγράφηκαν 30.000 κλήσεις για παράνομη στάθμευση - Ήταν στα συρτάρια για πάνω από 2 δεκαετίες
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά ┋
Άλλες 30.000 ανείσπρακτες κλήσεις από Τροχαία, Λιμενικό και Δημοτική Αστυνομία που παρέμεναν στα συρτάρια του δήμου Θεσσαλονίκης για περισσότερα από 23 χρόνια αποφάσισε να διαγράψει ο δήμος Θεσσαλονίκης μετά από απόφαση του δημοτικού συμβουλίου το βράδυ της Δευτέρας (26.9). Πρόκειται για κλήσεις της δεκαετίας 1988-1998 τις οποίες οι υπηρεσίες του δήμου Θεσσαλονίκης δεν κατάφεραν να ταυτοποιήσουν ως προς το πρόσωπο του οφειλέτη και εν συνεχεία να βεβαιωθούν τα πρόστιμα στην Εφορία.
Αλληλογραφία που δεν έφτανε στον παραβάτη, βεβαιώσεις σε λάθος πρόσωπα, πολλοί ιδιοκτήτες οχημάτων δεν είναι τώρα εν ζωή, κληρονόμοι έκαναν αποποίηση με αποτέλεσμα τα ροζ χαρτάκια να μένουν στα συρτάρια του δήμου για δεκαετίες. «Μια ατέρμονη αναζήτηση με σπατάλη εκατοντάδων εργατοωρών και πόρων συχνά χωρίς αποτέλεσμα». όπως αναφέρεται στο σκεπτικό της απόφασης.
Το 2023 θα ακυρωθούν ακόμη 10.000 ανείσπρακτες κλήσεις που χρονολογούνται από το '99
Ήδη ο δήμος Θεσσαλονίκης ακύρωσε πριν λίγους μήνες τις πρώτες 18.000 «ορφανές» κλήσεις συνολικού κόστους 500.000 ευρώ, ενώ όπως είπε στο ethnos.gr ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος του δήμου Θεσσαλονίκης, αρμόδιος για θέματα Δημοτικής Αστυνομίας, Δημήτρης Δαγκλής, το 2023 θα ακυρώσει ακόμη 10.000 ανείσπρακτες κλήσεις του 1999 και δεν κατάφεραν ποτέ οι υπηρεσίες να ταυτοποιήσουν.
«Επιβάρυναν τον Προϋπολογισμό του δήμου χωρίς αντίκρισμα γιατί αυτά τα λεφτά δεν θα τα εισπράτταμε ποτέ. Ήδη έχει ενημερωθεί η Αποκεντρωμένη Διοίκηση και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Καταφέραμε λοιπόν να ακυρώσουμε κλήσεις οι οποίες είναι πάνω από 23 έτη προκειμένου να απαλλαγεί από αυτό το άγχος ο συμπολίτης μας, γιατί θεωρούμε – σύμφωνα και με δικαστικές αποφάσεις – μη εύλογο το χρονικό διάστημα για να κάνουμε την ταυτοποίηση και να βρούμε τον οφειλέτη. Πρέπει να γίνει σε εύλογο χρονικό διάστημα 5 ή 10 ετών το περισσότερο. Πρέπει να γίνει μια γενναία νομοθετική ρύθμιση η οποία να ξεκαθαρίζει το όλο σκεπτικό όσον αφορά τις ταυτοποιήσεις κλήσεων και την αναζήτηση του παραβάτη για να την πληρώσει» τόνισε ο κ. Δαγκλής.
Σήμερα παραμένουν αταυτοποίητες 151.775 κλήσεις για το διάστημα 2013-2022 (αφορούν από 2018 μέχρι 4/2021 και εκτιμάται ότι θα ταυτοποιηθούν στο σύνολο μέσα στον επόμενο 1,5 χρόνο περίπου από το gov.gr).
Παράλληλα υπάρχουν και 90.000 αταυτοποίητες της περιόδου 1999-2013 όπου είναι άγνωστο πόσες θα καταφέρουν οι υπηρεσίες να ταυτοποιήσουν και σε πόσο χρόνο καθώς δεν υπάρχουν τα στοιχεία των ιδιοκτητών στο gov.gr.
Σημειώνεται ότι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας έχει στείλει ήδη επιστολή στην ΚΕΔΕ προτείνοντας προς την Ένωση να καταθέσει εισήγηση προς το υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου με νομοθετική ρύθμιση να παραγραφεί το σύνολο των παραβάσεων του ΚΟΚ προ του 2013 οι οποίες δεν έχουν εισπραχθεί.
- Κρεσέντο τουρκικών προκλήσεων: Οι μύχιες σκέψεις Ερντογάν και τα χαρτιά της Αθήνας
- Η NASA γράφει ξανά ιστορία: «Έριξε» σκάφος-καμικάζι σε αστεροειδή - «Μία νέα εποχή, μπορούμε να προστατεύσουμε τη Γη»
- Προσωπικός γιατρός για παιδιά: Αντιδράσεις πριν την έναρξη του θεσμού - Τι λένε οι Παιδίατροι
- Νομοσχέδιο ΚΤΕΛ: Οι φορείς καταγγέλλουν μεροληπτική στάση υπέρ ιδιοκτητών και «ξήλωμα» εργασιακών σχέσεων
Εκεχειρία με... αστερίσκους στον Λίβανο: Το «αλλά» του Νετανιάχου, οι λόγοι που τον έκαναν να πει «ναι» και η νέα απειλή
Σειρά ιατρικών και διοικητικών παραλείψεων στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο - «Έψαχνα γιατρούς και δεν έβρισκα»
Μπάιντεν: Το Ισραήλ δεν ξεκίνησε αυτόν τον πόλεμο, αλλά ούτε και ο λαός του Λιβάνου
Τέμπη: «Κόκκινο» για το βίντεο της Λεπτοκαρυάς - Δεν πιστοποιείται η ώρα διέλευσης
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr