Τι συμβαίνει στη φοιτητική λέσχη του ΑΠΘ; Σοβαρές καταγγελίες για την ποιότητα του φαγητού, μετά το ποντίκι που έκοβε βόλτες - Τι απαντά στο ethnos.gr ο πρόεδρος
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά ┋
Σε νέες κινητοποιήσεις θα προχωρήσουν, αρχής γενομένης κατά πάσα πιθανότατα από την Παρασκευή 6 Μαΐου, φοιτητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με αντικείμενο την παροχή φαγητού από τη φοιτητική λέσχη.
Μπορεί το απόγευμα της Τετάρτης 6 Μαΐου να έληξαν οι κινητοποιήσεις για την κάρτα σίτισης που ζητούσε η λέσχη, προκειμένου να παράσχει φαγητό σε φοιτητές, αφού έκαναν πίσω οι διαχειριστές της λέσχης, ωστόσο, οι φοιτητές εξακολουθούν να διαμαρτύρονται ότι υπάρχει συνεχή πτώση της ποιότητας του φαγητού, με σκοπό να αυξάνεται το κέρδος του εργολάβου.
Μάλιστα, πριν από λίγες ημέρες εντοπίστηκε ένα ποντίκι να… κόβει βόλτες μέσα στην κουζίνα της φοιτητικής λέσχης, γεγονός που δημιουργεί φόβους για την εμφάνιση ασθενειών σε ένα χώρο εστίασης.
«Υπάρχει συνεχής μείωση της ποιότητας του φαγητού που παρέχεται από τη φοιτητική λέσχη. Αυτό είναι κάτι που το διαπιστώνουμε συνεχώς. Η εμφάνιση του ποντικού γεννά πολλά ερωτηματικά, για το πότε γίνονται μυοκτονίες και οι απαραίτητοι καθαρισμοί στη λέσχη. Η μείωση της ποιότητας της σίτισης αντικατοπτρίζεται στην εικόνα που βλέπουμε, δηλαδή να κυκλοφορούν ποντίκια μέσα στα φαγητά που τρώμε», λέει στο ethnos.gr ο Τάσος Παπαδόπουλος, γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Νομικής Σχολής του ΑΠΘ.
Από την πλευρά του ο αναπληρωτής πρόεδρος της φοιτητικής λέσχης του ιδρύματος και κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, Χρυσόστομος Σταμούλης, ανέφερε ότι γίνονται τακτικά οι μυοκτονίες, με την τελευταία τακτική να διενεργήθηκε στις 29 Απριλίου, ενώ μετά την εμφάνιση του ποντικιού έγινε και μία έκτακτη στις 3 Μαΐου. Αναφορικά με την ποιότητα του παρεχόμενου φαγητού είπε ότι θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι για τη βελτίωση των συνθηκών.
«Στη λέσχη γίνονται έλεγχοι και από κρατικούς φορείς, όπως, για παράδειγμα, από τον ΕΦΕΤ. Ο διευθυντής της λέσχης, που εργάζεται πολλά χρόνια σε αυτήν, είπε ότι πρώτη φορά είδε ποντίκι. Σε ό,τι αφορά την ποιότητα του παρεχόμενου φαγητού, είναι πολύ καλύτερο σε σχέση με το παρελθόν. Ωστόσο, βλέπουμε ότι κάποιες φορές τελειώνει και αντικαθίσταται από άλλες μερίδες. Το επισημάναμε αυτό στον εργολάβο, ώστε όλοι οι φοιτητές να σιτίζονται με το ίδιο φαγητό. Θα εντατικοποιήσουμε τους ελέγχους, τους οποίους ήδη κάνουμε, παρά το γεγονός ότι δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο από το νόμο. Θα τους εντατικοποιήσουμε, ώστε να βελτιωθούν ακόμα περισσότερο οι συνθήκες», σημειώνει ο κ. Σταμούλης.
Αντιπαράθεση προκάλεσε η κάρτα σίτισης
Ένταση υπήρξε τις τελευταίες μέρες στη φοιτητική λέσχη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όταν φοιτητές διαμαρτυρήθηκαν για το γεγονός ότι ο εργολάβος - διαχειριστής της λέσχης ζητάει κάρτα σίτισης για να παράσχει φαγητό. Υπήρξε ένταση, χωρίς να σημειωθεί κάποιο επεισόδιο, με αποκορύφωμα το γεγονός ότι το μεσημέρι της Τετάρτης 4 Μαΐου ομάδα φοιτητών άρχισαν να μοιράζει σε συναδέλφους της μερίδες φαγητών της λέσχης, χωρίς την επίδειξη της κάρτας σίτισης.
Τελικά, με την παρέμβαση και της διοίκησης της λέσχης, σταμάτησε να ζητείται από τον εργολάβο η επίδειξη της κάρτας σίτισης και η κατάσταση εκτονώθηκε.
«Ο πρόεδρος της λέσχης αναδιπλώθηκε και σταμάτησε να ζητείται η κάρτα σίτισης. Πιστεύουμε ότι η επίδειξή της αποτελούσε την αφετηρία μιας πολιτικής, ώστε να αποκλείονται φοιτητές από την παροχή φαγητού. Στη σημερινή εποχή της ακρίβειας αυτό είναι απαράδεκτο», σημειώνει ο εκπρόσωπος των φοιτητών.
«Είναι πολύ δύσκολο φοιτητής να μην πάρει την κάρτα σίτισης, διότι τη δικαιούται, όποιος δεν είναι από τη Θεσσαλονίκη και οι γονείς του έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μέχρι 45.000 ευρώ. Κάποιοι φοιτητές αρνούνται να βγάλουν κάρτα, με το σύνθημα να τρώνε όλοι. Το νόημα της κάρτας σίτισης είναι, να μπορεί να παίρνει τα χρήματα που δικαιούται από την Πολιτεία ο εργολάβος. Κάποιες φορές η εταιρεία σταματούσε να ζητάει κάρτα σίτισης, όπως την περίοδο του κορονοϊού. Τώρα που και πάλι οργανωνόμαστε μετά την πανδημία, ο εργολάβος ζήτησε ξανά την κάρτα σίτισης. Ζητήσαμε από τον εργολάβο να κάνει ένα βήμα πίσω, ώστε να λυθεί το πρόβλημα τόσο υπέρ των φοιτητών όσο και υπέρ του δημοσίου συμφέροντος και πάντοτε στο πλαίσιο του νόμου», τονίζει ο κ. Σταμούλης.
Συγκλονιστικά στοιχεία της ΕΛΑΣ για την ενδοοικογενειακή βία - Περισσότερες από 15.000 γυναίκες θύματα σε 10 μήνες
Ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει νέο πρόεδρο: Ανοιχτές οι κάλπες - Όλες οι εξελίξεις στο ethnos.gr
Τα δύο σενάρια για την Προεδρία της Δημοκρατίας: Τι θα γίνει με εκλογικό νόμο και ανασχηματισμό
Ο Μασκ θέλει να δει τον... Φειδία πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr