Πάτρα: Τελικά γνώριζε η Ρούλα Πισπιρίγκου για την κεταμίνη; Οι αναζητήσεις που «καίνε», τι ισχυρίζεται η ίδια
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά ┋
Αυξάνει η λίστα με τα στοιχεία που ενδεχομένως να «καίνε» την 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου, μητέρα των τριών παιδιών που έχασαν τη ζωή τους στην Πάτρα μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα και προφυλακιστέα για την ανθρωποκτονία από πρόθεση ενός εκ των τριών, της 9χρονης Τζωρτζίνας. Όσο οι έρευνες προχωρούν, όλο και περισσότερα είναι αυτά που γίνονται γνωστά για τα ηλεκτρονικά της ίχνη και τη γενικότερη στάση της.
Ειδικότερα, τα νέα στοιχεία που έχουν έρθει στο «φως» τις τελευταίες ημέρες αφορούν τις κινήσεις της στο διαδίκτυο -και ιδιαίτερα τις αναζητήσεις της. Μάλιστα, η κατηγορούμενη φαίνεται πως είχε διαγράψει το ιστορικό των αναζητήσεών της, ωστόσο, οι διαφημίσεις της Google -που πάντα σχετίζονται με τις αναζητήσεις και τα «ενδιαφέροντα» του εκάστοτε χρήστη- την «προδίδουν».
Συγκεκριμένα, έχουν σβηστεί τα στοιχεία τελευταίων ετών που πιθανώς να οδηγούν σε αναζητήσεις ύποπτων ουσιών τα προηγούμενα χρόνια, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου.
Η Ρούλα Πισπιρίγκου, σύμφωνα με το Mega, είχε αναζητήσει -μεταξύ άλλων- την ουσία κεταμίνη, που βρέθηκε στον οργανισμό της μικρής Τζωρτζίνας και η ίδια ισχυρίζεται ότι δεν ήξερε την ύπαρξή της.
Οι ημερομηνίες - «κλειδί»
Στις 17 Ιανουαρίου του 2022, τον χρόνο που η Τζωρτζίνα κάνει την αναφερόμενη μαγνητική τομογραφία, ο γιατρός κάνει λόγο για την ουσία «χλωράλη», και αντί η 33χρονη να αναζητήσει αυτή την ουσία, βάζει τον όρο «αναισθητικά φάρμακα», ενώ στο άρθρο της εμφανίζεται και η κεταμίνη.
Στις 26 Ιανουαρίου, τρεις ημέρες πριν τον θάνατο της Τζωρτζίνας, η Ρούλα Πισπιρίγκου, λαμβάνει διαφήμιση της ουσίας κεταμίνης. Στη Google για να εμφανιστεί η ουσία αυτή θα πρέπει να έχει κάνει αναζητήσεις αυστηρά για την λέξη αυτή κι οι αναζητήσεις γι’ αυτή την ουσία δεν υπάρχουν.
Τι υποστηρίζει η ίδια για τις «ύποπτες» αναζητήσεις
Σχετικά με τις διαδικτυακές αναζητήσεις της 33χρονης για αναισθητικές ουσίες, που έγιναν στο διάστημα 12 Ιανουαρίου μέχρι και τη σύλληψή της, ο δικηγόρος της κατηγορουμένης δήλωσε στο Mega:
«Έκανε έρευνα την ημέρα που υποβλήθηκε η Τζωρτζίνα σε μαγνητική τομογραφία εγκεφάλου για να δει τις ουσίες που είχαν χορηγηθεί στο παιδί. Μέσα σε όλη τη λίστα των ουσιών, σε άλλο σημείο γίνεται αναφορά και στην κεταμίνη. Η αναζήτησή της στο διαδίκτυο ήταν για "αναισθητικά φάρμακα", όχι για δολοφονικές ουσίες η οτιδήποτε άλλο».
Ο κ. Παπαδόπουλος πρόσθεσε ότι, όπως έχει προκύψει από την έρευνα των Αρχών στα ψηφιακά ίχνη της 33χρονης, στα αποτελέσματα που βρήκε δε γίνεται αναφορά σε παρενέργειες των ουσιών αυτών ή υπεροδοσολογία.
«Από την έρευνα επιβεβαιώνεται ότι για την κεταμίνη έψαξε στις 30/3 όταν ανακοινώθηκε από τα ΜΜΕ η κεταμίνη».
Τα 9 λεπτά που την «προδίδουν»
Παράλληλα, και δύο τηλεφωνήματα ίσως αποδειχθεί πως «καίνε» τη Ρούλα Πισπιρίγκου. Οι πληροφορίες που αναδύονται στην επιφάνεια οδηγούν τις Αρχές στο συμπέρασμα ότι η 33χρονη ή κάποιο συγγενικό της πρόσωπο βρίσκονται πίσω από δύο ανώνυμα τηλεφωνήματα που έγιναν σε δημοσιογράφο στα μέσα και τέλη Μαρτίου.
Στις κλήσεις αυτές, το πρόσωπο που μίλησε αναφέρθηκε σε δολοφονία των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη, ενώ στη συνέχεια προσπάθησε να ενοχοποιήσει τον πατέρα των κοριτσιών.
Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο δημοσιογράφος Πέτρος Κουσουλός, την επίμαχη ημέρα (σ.σ δηλαδή στις 25 Μαρτίου) από το τηλέφωνο της 33χρονης μητέρας πραγματοποιήθηκαν δύο τηλεφωνήματα στην εν λόγω δημοσιογράφο. Το ένα στις 11:01 και το επόμενο στις 11:33. Η συνολική διάρκεια των δύο κλήσεων ήταν περίπου 9 λεπτά.
Μάλιστα, σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται ο δημοσιογράφος, όπως και στο τηλεφώνημα της 15ης Μαρτίου έτσι και σε αυτό, όχι μόνο προσπαθεί να μετακυλήσει την ευθύνη για τον θάνατο των παιδιών στο σύζυγό της, αλλά ουσιαστικά «ομολογεί» ότι τα τρία παιδιά δεν κατέληξαν από παθολογικά αιτία όπως ισχυριζόταν μέχρι τότε.
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr