Θάνατος παιδιών στην Πάτρα: Τι έλεγε η Ρούλα Πισπιρίγκου σε site λίγο πριν τη σύλληψη
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά ┋
Σε ενημερωτικό ιστότοπο της Πάτρας μιλούσε η Ρούλα Πισπιρίγκου την ώρα που έγινε η προσαγωγή της από άνδρες του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής. Σημειώνεται ότι το βράδυ της Τετάρτης έφτασε στη ΓΑΔΑ η μητέρα των τριών νεκρών παιδιών στην Πάτρα, για την οποία εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για ανθρωποκτονία από πρόθεση για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας.
Δημοσιογράφος του thebest ρωτούσε τη Ρούλα Πισπιρίγκου για την κεταμίνη, που, όπως ανέφερε ρεπορτάζ του Mega, βρέθηκε στις τοξικολογικές εξετάσεις της 9χρονης Τζωρτζίνας. Ξαφνικά, η Ρούλα Πισπιρίγκου σταμάτησε να απαντά στη συνομιλία στο messenger για να γίνει γνωστό, 20 λεπτά αργότερα, ότι έγινε προσαγωγή και μεταφορά της στην Αθήνα.
«Έλα ντε, δεν έχουμε ιδέα» απάντησε στο ερώτημα τι συνέβη και βρέθηκε αυτή η ουσία στην Τζωρτζίνα. «Επιμένουν ότι το παιδί έπαιρνε μόνο χαλαρωτικά και αντιεπιληπτικά ενώ έπαιρνε και ηρεμιστικά η Τζωρτζίνα. Κανείς δεν έχει πει ότι του παιδιού του έδωσαν στο Παίδων πολλές δόσεις βαρβιτουρικού για να ηρεμήσει από τα επεισόδια. Αυτό δεν το λέει κανείς. «Το βαρβιτουρικό το πρόσθεσαν εκεί, εγώ δεν έχω ανάμειξη σε αυτό», συμπλήρωσε. Σχολιάζοντας το κλίμα αμέσως μετά τη γνωστοποίηση της είδησης για την κεταμίνη η Ρούλα Πισπιρίγκου είπε στη δημοσιογράφο: «Τώρα έχει γίνει χαμός. Το τηλέφωνο δε σταματάει. Άντε πάλι να λένε "τα δηλητηρίασες"».
Σε μεγάλη ποσότητα η ουσία κεταμίνη
Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr η τοξική ουσία κεταμίνη εντοπίστηκε σε πολύ μεγάλη ποσότητα, ενώ ο εισαγγελέας ζητά την έκδοση εντάλματος σύλληψης από τον ανακριτή με το σκεπτικό ότι «αν σκοτώσεις το παιδί σου είσαι ικανός να σκοτώσεις κι άλλους».
Οι τελευταίες καταιγιστικές εξελίξεις πυροδοτήθηκαν από την κατάθεση του ιατροδικαστή ο οποίος ανέφερε ότι στο αίμα της 9χρονης Τζωρτζίνας εντοπίστηκε η κεταμίνη η οποία σε καμία περίπτωση δε θα μπορούσε να δικαιολογηθεί από φαρμακευτική αγωγή. Το ίδιο ανέφεραν στην κατάθεση τους και οι γιατροί του νοσοκομείου παίδων στο οποίο νοσηλευόταν η 9χρονη Τζωρτζίνα.
Παράλληλα σύμφωνα με τον ιατροδικαστή η συγκεκριμένη ουσία αντιμετωπίζεται κυρίως σε περιπτώσεις κτηνιατρικής ενώ πρόκειται για φάρμακο το οποίο χορηγείται σε άτομα με τάσεις αυτοκτονίας. Έτσι οι έρευνες στράφηκαν σε εξωγενείς παράγοντες που είχαν πρόσβαση στην 9χρονη και θα μπορούσαν να της χορηγήσουν τη συγκεκριμένη ουσία. Κατόπιν των καταθέσεων η δικογραφία μεταβιβάστηκε στην εισαγγελία πρωτοδικών Αθηνών όπου έκρινε τα παραπάνω στοιχεία και έτσι δόθηκε η εντολή για το ένταλμα εναντίον της Ρούλας Πισπιρίγκου.
Παράλληλα εξετάζεται συσχέτιση και των 3 θανάτων και όπως όλα δείχνουν οι δύο δικογραφίες θα συσχετιστούν ενώ μέχρι στιγμής δε φαίνεται κάποια ένδειξη εμπλοκής του συζύγου της, Μάνου.
H θανατηφόρα τοξική ουσία κεταμίνη
Πρόκειται για ουσία που χρησιμοποιείται σε μεγάλες ποσότητες για την αναισθησία των ζώων και σε μικρές ποσότητες για αντικαταθλιπτικά. Αν χορηγηθεί σε μεγάλες δόσεις μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο στους ανθρώπους. Στην ιατρική η ουσία κεταμίνη χρησιμοποιείται μόνο σε διαδικασίες διασωλήνωσης ή όταν χρησιμοποιείται μία ήπια νάρκωση.
Η κεταμίνη παρασκευάστηκε για πρώτη φορά το 1962 και κατοχυρώθηκε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το 1963. Το 2010-13 έγιναν και κάποιες μελέτες που επιβεβαιώνουν τη χρησιμότητά της ως αντικαταθλιπτικού ταχείας δράσης.
Τι συμβαίνει όταν πάρει κάποιος κεταμίνη
Έχει κοινά χαρακτηριστικά με το PCP (phencyclidine), αν και η δράση της είναι πολύ πιο άμεση. Συνήθως ξεκινά από 5 ως 10 λεπτά μετά τη λήψη και διαρκεί 2 με 3 ώρες. Έχει συνδυαστεί με σεξουαλικές επιθέσεις, τα λεγόμενα 'date-rapes', όπου τα θύματα δεν μπορούν να θυμηθούν τα γεγονότα που συνέβησαν όσο ήταν κάτω από την επήρειά του.
Προκαλεί παραισθήσεις, τρέμουλο και μειωμένη αντίληψη του χώρου και του χρόνου. Επίσης, με τη χρήση της παρατηρείται σταδιακή μείωση της δυνατότητας μάθησης, αμνησία και μειωμένη κινητικότητα. Μεγάλες δόσεις και μακροχρόνια χρήση προκαλούν κατάθλιψη, υψηλή πίεση και δεν αποκλείονται θανατηφόρα αναπνευστικά προβλήματα. Η υπερδοσολογία προκαλεί ακόμη δυσλειτουργία συστημάτων του σώματος και θανατηφόρο πρόβλημα χωρίς ιατρική παρέμβαση.
Η Κεταμίνη κυκλοφορεί σε υγρή μορφή ή σε λευκή σκόνη και η χρήση της ποικίλει. Μπορεί να καπνιστεί, να χορηγηθεί ενδοφλεβίως, ή να ληφθεί από το στόμα ή τη μύτη. Χρησιμοποιείται σε μεγάλες ποσότητες στην κτηνιατρική ως ταχύτατο αναισθητικό-καταπραϋντικό φάρμακο.
ΣΥΡΙΖΑ: Η απώλεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το τάιμινγκ και οι κινήσεις των στρατοπέδων
ΠΑΣΟΚ: Restart στην Αξιωματική Αντιπολίτευση - Το μεγάλο crash test
Γιατί ο ΟΑΣΑ προσανατολίζεται σε περισσότερους ιδιώτες στις συγκοινωνίες - Οι γραμμές... ανά παραγγελία
Στεγαστικό επίδομα για τους σπουδαστές των ΙΕΚ: Οι προθεσμίες για τις αιτήσεις και τα δικαιολογητικά
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr