Κορονοϊός: Ρεκόρ κρουσμάτων και νοσοκομεία σε ασφυξία - Τα δύσκολα είναι μπροστά μας, λένε οι ειδικοί
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 13 λεπτά ┋
Ημέρες αγωνίας βιώνει και πάλι η χώρα καθώς καθημερινά καταγράφονται νέα ρεκόρ με τα κρούσματα κορονοϊού, ενώ ο αριθμός των θανάτων και των διασωληνωμένων αυξάνονται συστηματικά. Oι εφημερίες που καλούνται να κάνουν οι γιατροί είναι εξαντλητικές, ενώ οι ΜΕΘ γεμίζουν ασφυκτικά. Ανησυχητική είναι η κατάσταση και στη Θεσσαλονίκη, όπου νοσοκομεία όπως το Ιπποκράτειο βρίσκονται στα όρια τους. Το ethnos.gr δημοσίευσε και σχετική επιστολή που έστειλαν γιατροί στο υπουργείο Υγείας για τα όσα καταγράφονται εκεί.
Τη Δευτέρα καταγράφηκε νέο ρεκόρ κρουσμάτων, με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει 7.335 κρούσματα σε ολόκληρη τη χώρα. Παρά ωστόσο τη συνεχή επιδείνωση της επιδημιολογικής κατάστασης της χώρας, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στην πανδημία από το Μέγαρο Μαξίμου δήλωσε πως δεν υπάρχει περίπτωση να κλείσει πάλι η Ελλάδα. Σημειώνεται πως στην εστίαση, τη διασκέδαση και σε μια σειρά από άλλες δραστηριότητες βρίσκονται σε ισχύ ήδη από το Σάββατο νέα μέτρα για την ανάσχεση των κρουσμάτων κορονοϊού.
Σε δύσκολη κατάσταση η Θεσσαλονίκη
Δραματική έκκληση απευθύνουν τρεις καθηγητές Ιατρικής στο υπουργείο Υγείας για την κατάσταση στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, τα αυξημένα περιστατικά κορονοϊού και την ανάγκη που υπάρχει στις ΜΕΘ, η οποία μάλιστα, όπως επισημαίνουν, θα γίνει ακόμα πιο έντονη το επόμενο διάστημα.
Την επιστολή συνυπογράφουν και πολλοί ειδικευόμενοι. Η επιστολή εστάλη στις 3 Νοεμβρίου. Οι γιατροί επισημαίνουν πως θα χρειαστεί να διασωληνωθούν ασθενείς ακόμα και σε απλές παθολογικές κλινικές στο Ιπποκράτειο.
«Ασφυξία» στη Θεσσαλονίκη: Σκέψεις για νοσοκομείο μόνο για κορονοϊό
Η κατάσταση αρχίζει να ξεφεύγει στα αστικά κέντρα, με τη Θεσσαλονίκη ήδη να αντιμετωπίζει ασφυκτική πίεση σε αρκετά νοσοκομεία της. Στο Ιπποκράτειο μέχρι και το βράδυ της Κυριακής είχαν καταγραφεί 30 εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό. Αντίστοιχη είναι η κατάσταση και στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», με 7 ασθενείς με κορονοϊό να βρίσκονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ.
Όπως μεταδόθηκε στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» στην τηλεόραση του OPEN, υπάρχουν σκέψεις για νοσοκομείο αποκλειστικά για περιστατικά COVID στη Θεσσαλονίκη.
Δραματικοί τόνοι από Παγώνη: Νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου στο «Γεννηματάς»
Όμως και η κατάσταση στην Αθήνα είναι αντίστοιχη. Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη χρησιμοποίησε δραματικούς τόνους για να περιγράψει την πίεση που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία της πρωτεύουσας.
«Είχαμε μια νύχτα, μια πάρα πολύ δύσκολη η νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου πήραμε ράντζα δανεικά από τη Σωτηρία» επισήμανε μιλώντας στον ΣΚΑΪ η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ. «Από τα δεδομένα που έχουμε στα χέρια μας πάει το πράγμα για 10.000 κρούσματα αυτή την εβδομάδα» τόνισε.
«Ποια Χριστούγεννα; Ο καθένας να προσπαθήσει να διαφυλάξει την οικογένειά του, να πάρει μέτρα προστασίας για να μη βρεθεί σε ράντζο». «Οι Πορτογάλοι είναι πιο έξυπνοι από εμάς; Οι Ιταλοί είναι πιο έξυπνοι από εμάς; Αυτό δεν το δέχομαι» σημείωσε για τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού σε αυτές τις χώρες. «Αν δεν εμβολιαστούμε να πάμε 80% plus δεν πρόκειται να γίνει τίποτε» είπε.
«Έχει γεμίσει το νοσοκομείο από περιστατικά non COVID, ενώ για τα COVID κλείσαμε κλινικές non COVID για να μπουν μέσα. Τώρα είναι η σειρά της Αττικής, μετά τη Θεσσαλονίκη. Τους έχουμε ξεπεράσει» ανέφερε χαρακτηριστικά. Είναι τραγικές οι στιγμές από χθες το βράδυ δεν έχει τελειώσει ακόμα η εφημερία δεν ξέρω τι θα γίνει μέχρι το μεσημέρι, είναι φοβερό» πρόσθεσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ. «Ξέρεις, τι σημαίνει να δανείζεσαι ράντζα από το διπλανό νοσοκομείο; Το προσωπικό είναι το ίδιο συν αυτούς που έχουν συνταξιοδοτηθεί… Αυτοί θα αντιμετωπίσουν αυτά που αντιμετωπίζουν συν όλα αυτά», επεσήμανε στη συνέχεια.
«Εδώ δεν ξέρουμε τι θα γίνει μέχρι τέλους Νοέμβρη είναι τόσο πιεστική η κατάσταση και τα χειρότερα βέβαια είναι μπροστά μας δεν το συζητάμε. Όταν φτάσει σε ένα σημειο να γεμίσει το νοσοκομείο με ράντζα που σημαίνει ότι δε θα μπορέσει να διαχειριστεί όλους τους αρρώστους γιατί είναι πάρα πολλοί, ένα προσωπικό πιεσμένο και κουρασμένο που δεν έχει πάρει άδειες γιατί υπάρχει αναστολή αδειών, καταλαβαίνετε ότι από δω και πέρα τα πράγματα δυσκολεύουν πολύ γιατί μπαίνει ο χειμώνας και ήδη ξεκίνησαν οι ιώσεις» προειδοποίησε. «Χρειάζεται καθολικός εμβολιασμός. Τα περιστατικά COVID που μπήκαν στο Γεννηματάς είναι ηλικίας 28 – 45. Ήταν ανεμβολίαστοι οι περισσότεροι, βαριές περιπτώσεις ειδικά παχύσαρκοι με υποκείμενα σωληνώθηκαν. Και τα non COVID βαριά περιστατικά».
Τζανάκης στο OPEN: Τρίτη δόση εμβολίου για να καταλαγιάσει η πανδημία
Από την πλευρά του, ο καθηγητής πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης, σημείωσε πως ένα νέο lockdown δεν πρέπει να ξαναέρθει. «Είναι μια κατάσταση που δεν αποδίδει και δεν ξέρουμε πόσο θα αποδώσει. Στο προηγούμενο lockdown κλείσαμε την πόρτα μας και υποτίθεται ότι κλείσαμε τον ιό απ έξω, αλλά ο ιός ήταν στις οικογένειές μας. Εν μέσω lockdown πέρυσι ζήσαμε τα ίδια πράγματα».
«Επομένως πρέπει να σηκώσουμε κεφάλι και να αντιμετωπίσουμε τον κορονοϊό. Πώς; Με τον εμβολιασμό μας», σημείωσε και τόνισε πως «ένα ποσοστό περίπου 20% των κρουσμάτων και των νοσηλειών θα καταλαγιάσει εάν τρέξουμε να κάνουμε την τρίτη δόση».
«Δεν μπορούμε να το βάζουμε στα πόδια, να κλειστούμε στα σπίτια και μόλις βγούμε έξω ο ιός να είναι πάλι μαζί μας. Θα έχουμε ένα εκατομμύριο ανεμβολίαστους πολίτες οι οποίοι θα έρθουν σε επαφή με τον ιό, ένα ποσοστό αυτών θα νοσηλευθεί», είπε ακόμα.
Κιουμής στο OPEN για νέα μέτρα: Έχουν μια βραχυχρόνια απόδοση
Μιλώντας στην τηλεόραση του OPEN ο καθηγητής λοιμωξιολογίας του ΑΠΘ Ιωάννης Κιουμής, σχολιάζοντας τα νέα μέτρα που έχουν τεθεί σε εφαρμογή από το Σάββατο, αλλά και τα όσα ισχύουν για τους ανεμβολίαστους από σήμερα στις δημόσιες υπηρεσίες, επεσήμανε πως «έχουν μια βραχυχρόνια απόδοση. Δεν φτάνει μια εβδομάδα για να αλλάξει το τοπίο. Θα χρειαστεί να παραμείνει αυτό το ρεύμα εμβολιασμών για μεγάλο χρονικό διάστημα και ει δυνατών να ενδυναμωθεί ώστε να ορθώσουμε ισχυρότερο τείχος προστασίας στην πανδημία».
Σημείωσε πως λείπει η υπευθυνότητα από μια σειρά ατόμων που δεν εμβολιάζονται και σημείωσε πως «κανείς δεν αποκλείει ότι θα χρειαστούμε και τέταρτη δόση εμβολίου».
Βατόπουλος: Δεν αποκλείω απολύτως τίποτα
Διαφορετική άποψη ως προς το τι πρέπει να γίνει αναφορικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας κατέθεσε ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο οποίος παρέθεσε εξαιρετικά δυσοίωνες εκτιμήσεις.
«Όσο περισσότερο κυκλοφορεί ο ιός, τόσο αυξάνει η πιθανότητα μεταλλάξεων», σημείωσε ο κ. Βατόπουλος. Εκτίμησε πως τα νέα μέτρα «πάρθηκαν για να μην επηρεαστεί η οικονομική και κοινωνική ζωή. Το ιδανικό θα ήταν και μέτρα περιορισμού. (…) Εγώ δεν αποκλείω απολύτως τίποτα. Κατανοώ την ισχυρή προσπάθεια της κυβέρνηση να μην πάει σε περιορισμού και να επιβάλει μάσκες, αποστάσεις και εμβολιασμό. Αλλά αυτό εξαρτάται και από τη συμπεριφορά μας».
Νέα μέτρα: Τι ισχύει από σήμερα – Στο τραπέζι τοπικές παρεμβάσεις
Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση σκοπεύει να τηρήσει με αυστηρότητα τα νέα μέτρα που ισχύουν από το Σάββατο, ξεκινώντας σαφάρι ελέγχων. Όπως έγραψε το ethnos.gr, τα τα κυβερνητικά στελέχη που διαμηνύουν προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα εφαρμοσθεί νέο lockdown, θεωρούν ότι με τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους σε συνδυασμό με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό που είναι υπό συζήτηση, μπορεί να αποφευχθεί ένα νέο γενικότερο κλείσιμο της χώρας.
Άλλωστε η οικονομία δεν αντέχει άλλο lockdown ενώ αυτό που αναμένεται να εφαρμοσθεί είναι επιπλέον περιορισμοί για τους ανεμβολίαστους στην περίπτωση που η επιδημιολογική εικόνα της χώρας χειροτερέψει περαιτέρω.
Μετά την εστίαση και το λιανεμπόριο που ισχύει από το Σάββατο, με rapid test θα πρέπει να πηγαίνουν από σήμερα και σε Τράπεζες, Δημόσιο και χώρους εργασίας όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί. Τα νέα μέτρα επιβάλλουν την επίδειξη του αποτελέσματος του αρνητικού rapid test ώστε να επιτραπεί η είσοδος όπως άρχισε να ισχύει για την εστίαση και το λιανεμπόριο από το Σάββατο 6 Νοεμβρίου.
Σε έλεγχο στην είσοδο υποβάλλονται και οι εμβολιασμένοι οι οποίοι επιδεικνύουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού, ενώ ακολουθεί και έλεγχος της ταυτότητας. Τα νέα μέτρα άρχισαν να εφαρμόζονται από το Σάββατο σε εστίαση και λιανεμπόριο ενώ οι έλεγχοι από τις αρμόδιες αρχές ήταν συνεχείς αφού επιβλήθηκαν πρόστιμα ενώ μπήκαν και λουκέτα σε επιχειρήσεις.
Τα νέα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας ξεκίνησαν από το Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 06:00 ενώ θα ισχύουν έως και τη Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 06:00. Ωστόσο όλα δείχνουν ότι θα συνεχισθούν εάν τουλάχιστον συνεχισθεί και η δραματική αύξηση των κρουσμάτων.
Και επειδή τα νέα μέτρα άρχισαν να εφαρμόζονται από το Σάββατο, χιλιάδες εργαζόμενοι που δεν έχουν εμβολιασθεί σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα θα τα δουν για πρώτη φορά σήμερα Δευτέρα.
Ειδικότερα δύο τεστ (rapid ή μοριακά) εβδομαδιαίως θα είναι υποχρεωμένοι να κάνουν με δικό τους κόστος οι εργαζόμενοι που δεν έχουν εμβολιαστεί σε:
- δημόσιο τομέα
- ιδιωτικό τομέα
- εκκλησίες
- Επίσης η είσοδος σε δημόσιες υπηρεσίες και τράπεζες θα γίνεται μόνο με αρνητικό Rapid test ή PCR
Στο μεταξύ όμως ξεκίνησε και πάλι η συζήτηση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και άλλων κοινωνικών ομάδων και εργαζομένων, παρότι η κυβέρνηση μέχρι πρόσφατα το διέψευδε.
Στο τραπέζι των συζητήσεων -εδώ και καιρό βέβαια - έχει πέσει ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για τους εργαζόμενους στην εστίαση. Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, η κυβέρνηση είναι ένα βήμα πριν αποφασίσει να ανακοινώσει το μέτρο. Όμως φαίνεται ότι αναζητά τη συναίνεση των επαγγελματιών του κλάδου.
Οι εκπρόσωποι του κλάδου της εστίασης αναμένεται να συναντηθούν σήμερα με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, μαζί με τους εκπροσώπους του λιανεμπορίου και σύμφωνα με πληροφορίες θα θέσουν το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού ώστε να ανακάμψει η αγορά που μετρά απώλειες ήδη από τα νέα μέτρα που άρχισαν να εφαρμόζονται από το Σάββατο για τους ανεμβολίαστους.
Ανοικτό είναι όμως και πάλι το ενδεχόμενο να εφαρμοσθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός στα σώματα ασφαλείας και ειδικά στην αστυνομία. Και αυτό διότι οι άνδρες και οι γυναίκες του σώματος έρχονται σε επαφή με πολίτες, όπως είναι το σκεπτικό των κυβερνητικών στελεχών, τονίζουν πήγες του ethnos.gr.
Ταυτόχρονα σκέψεις υπάρχουν και για κάποιες υπηρεσίες του δημοσίου που επισκέπτονται οι πολίτες έστω κι αν πλέον με τα νέα μέτρα όλοι οι εργαζόμενοι είναι υποχρεωμένοι να κάνουν 2 rapid test την εβδομάδα προκειμένου να εισέλθουν στο χώρο.
Βέβαια αυτό που προβληματίζει δεόντως είναι τι θα γίνει εάν θα εφαρμοσθεί η αναστολή εργασίας και στο δημόσιο ή την αστυνομία, κάτι που ισχύει στους υγειονομικούς, καθώς αναμένεται να προκύψουν κενές θέσεις.
Η έκθεση του ΕΟΔΥ
Τα νέα κρούσματα κορονοϊού σήμερα Δευτέρα 8 Νοεμβρίου ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. Σύμφωνα με την ενημέρωση, κατά το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα καταγράφονται 65 νέοι θάνατοι ενώ στις ΜΕΘ των νοσοκομείων της χώρας νοσηλεύονται 477 διασωληνωμένοι ασθενείς. Τα νέα κρούσματα ανέρχονται συνολικά σε 7.335
Σύμφωνα με την επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ:
- Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 7.335, εκ των οποίων 17 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.
- Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 792.239 (ημερήσια μεταβολή +0.9%), εκ των οποίων 50.7% άνδρες.
- Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 146 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.542 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
- Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 65, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 16.361 θάνατοι. Το 95.3% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
- Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 477 (58.5% άνδρες).
- Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη. To 81.3% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
- Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 402 (84.28%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 75 (15.72%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.356 ασθενείς.
- Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 407 (ημερήσια μεταβολή +5.71%).
- Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 360 ασθενείς.
- Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 38 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη)
Η κατανομή των κρουσμάτων κορονοϊού
Πρώτη για ακόμα μία ημέρα η Αττική στην κατανομή των κρουσμάτων κορονοϊού καθώς εντοπίστηκαν 1.455 νέα κρούσματα. Στη Θεσσαλονίκη εντοπίστηκαν 1.298 νέες μολύνσεις κορονοϊού και στη Λάρισα 416.
- ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ 137
- ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 175
- ΑΝΔΡΟΥ 2
- ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ 53
- ΑΡΚΑΔΙΑΣ 78
- ΑΡΤΑΣ 29
- ΑΧΑΪΑΣ 242
- ΒΟΙΩΤΙΑΣ 66
- ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 185
- ΓΡΕΒΕΝΩΝ 26
- ΔΡΑΜΑΣ 92
- ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 64
- ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 195
- ΕΒΡΟΥ 161
- ΕΥΒΟΙΑΣ 43
- ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ 10
- ΖΑΚΥΝΘΟΥ 10
- ΗΛΕΙΑΣ 39
- ΗΜΑΘΙΑΣ 146
- ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 85
- ΘΑΣΟΥ 13
- ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ 33
- ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 1298
- ΘΗΡΑΣ 5
- ΙΘΑΚΗΣ 1
- ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 170
- ΚΑΒΑΛΑΣ 107
- ΚΑΛΥΜΝΟΥ 13
- ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 97
- ΚΑΡΠΑΘΟΥ 1
- ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 49
- ΚΕΑΣ – ΚΥΘΝΟΥ 6
- ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 425
- ΚΕΡΚΥΡΑΣ 90
- ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ 13
- ΚΙΛΚΙΣ 80
- ΚΟΖΑΝΗΣ 245
- ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 66
- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
- ΚΩ 10
- ΛΑΚΩΝΙΑΣ 81
- ΛΑΡΙΣΑΣ 416
- ΛΑΣΙΘΙΟΥ 43
- ΛΕΣΒΟΥ 57
- ΛΕΥΚΑΔΑΣ 12
- ΛΗΜΝΟΥ 11
- ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ 253
- ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ114
- ΜΗΛΟΥ 7
- ΜΥΚΟΝΟΥ 4
- ΝΑΞΟΥ 1
- ΝΗΣΩΝ 12
- ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 175
- ΞΑΝΘΗΣ 115
- ΠΑΡΟΥ 2
- ΠΕΙΡΑΙΩΣ 224
- ΠΕΛΛΑΣ 159
- ΠΙΕΡΙΑΣ 135
- ΠΡΕΒΕΖΑΣ 38
- ΡΕΘΥΜΝΟΥ 26
- ΡΟΔΟΠΗΣ 78
- ΡΟΔΟΥ 45
- ΣΑΜΟΥ 3
- ΣΕΡΡΩΝ 178
- ΣΠΟΡΑΔΩΝ 7
- ΣΥΡΟΥ 2
- ΤΗΝΟΥ 2
- ΤΡΙΚΑΛΩΝ 124
- ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ 121
- ΦΛΩΡΙΝΑΣ 26
- ΦΩΚΙΔΑΣ 12
- ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ 83
- ΧΑΝΙΩΝ 51
- ΧΙΟΥ 7
- ΥΠΟ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ 132
Ντόναλντ Τραμπ, η επιστροφή: «Χρυσές» υποσχέσεις σε… γκρίζο φόντο – Αβάσιμοι ισχυρισμοί, επιθετική ατζέντα και αβεβαιότητα
Σεισμός στη Μυτιλήνη: 5,1 Ρίχτερ χτύπησαν το νησί - «Πρόκειται για μεγάλο ρήγμα, αναμένονται μετασεισμοί»
Ο δράστης του Περιστερίου πίσω από την επίθεση σε 18χρονη στην Πετρούπολη; Τι ερευνά η αστυνομία
Σάλος με την αποκάλυψη ότι στην ταινία «The Brutalist» χρησιμοποιήθηκε τεχνητή νοημοσύνη
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr