Δροσερά, καλοκαιρινά μπισκοτογλυκίσματα για το Σαββατοκύριακο
Τέσσερις συνταγές για λαχταριστά γλυκά ψυγείου με πρωταγωνιστές τα πτι μπερ, τα Μιράντα, τα digestive🕛 χρόνος ανάγνωσης: 5 λεπτά ┋

Πανεύκολο τσιζκέικ κεράσι, φανταστικό γλυκό ψυγείου με μπισκότο, κρέμα και ζελέ, σάντουιτς για τα παιδιά με μπισκότα και παγωτό κρέμα και all time classic μωσαϊκό. Τι να σας κεράσουμε για το ζεστό Σαββατοκύριακο που έρχεται; Τέσσερις συνταγές για δροσερά γλυκίσματα με πρωταγωνιστές τα πτι μπερ, τα Μιράντα και τα digestive που αγαπούν μικροί-μεγάλοι.
Συνταγή για εύκολο τσιζκέικ με κεράσι γλυκό του κουταλιού
Υλικά: 200 γρ. μπισκότα digestive, 100 γρ. βούτυρο, 300 γρ. φρέσκο τυρί-κρέμα, 250 ml κρέμα γάλακτος, 80 γρ. ζάχαρη άχνη, κεράσι γλυκό του κουταλιού στο οποίο έχετε ανακατέψει ένα φλιτζάνι ξεκουκουτσιασμένα και κομμένα στη μέση φρέσκα κεράσια για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση: Λιώνετε το βούτυρο και θρυμματίζετε τα μπισκότα. Ανακατεύετε τα θρυμματισμένα μπισκότα με το βούτυρο στρώνετε το μείγμα (θα θυμίζει σωρό από ψίχουλα) σε σε φόρμα με κινητά τοιχώματα ή τσέρκι πιέζοντάς το με το χέρι να γίνει συμπαγές και φροντίζοντας να διανεμηθεί ισομερώς. Βάζετε το σκεύος στο ψυγείο. Χτυπάτε το φρέσκο τυρί-κρέμα με τη ζάχαρη. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζετε το χτύπημα έως ότου η κρέμα αποκτήσει την υφή σφιχτής σαντιγί. Απλώνετε την κρέμα πάνω από το μείγμα του μπισκότου. Ξαναβάζετε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει καλά και σερβίρετε περιχύνοντας με γλυκό κουταλιού κεράσι ανακατεμένο με φρέσκα ζουμερά κεράσια.
Tip. Αν θέλετε να φτιάξετε σπιτικό γλυκό του κουταλιού κεράσι θα ακολουθήσετε τη συνταγή για βύσσινο που θα βρείτε εδώ
Συνταγή για γλυκό «σάντουιτς» με μπισκότα και παγωτό
Υλικά: 2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ, 1 κουτί φυτική σαντιγί, 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα, 2 φακελάκια κρέμα στιγμής βανίλια ή σοκολάτα ή φράουλα, 3 φλιτζάνια γάλα
Εκτέλεση: Ετοιμάζετε το παγωτό ως εξής: Χτυπάτε στο μίξερ τα 2 φακελάκια κρέμα στιγμής με 3 φλιτζάνια γάλα για 3'. Προσθέτετε τη φυτική σαντιγί και το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να αποκτήσετε μια αφράτη κρέμα. Στον πάτο ενός σκεύους με καπάκι διαστάσεων 32x22 βάζετε μία στρώση μπισκότα με την καλή μεριά να κοιτάει προς τα κάτω. Απλώνετε την κρέμα και τη στρώνετε καλά. Τοποθετείτε άλλη μία στρώση μπισκότων με την καλή μεριά προς τα πάνω. Βάζετε το παγωτό στην κατάψυξη για αρκετές ώρες και το κόβετε όταν το σερβίρετε, στα σημεία που χωρίζουν τα μπισκότα.

Συνταγή για γλυκό ψυγείου με πτι μπερ, κρέμα και ζελέ κεράσι
Υλικά: 2 φάκελοι φρουί ζελέ κεράσι, 500 γρ. κεράσια, 2 φλιτζάνια κρέμα ζαχαροπλαστικής, έτοιμη ή σπιτική, 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σφιχτή σαντιγί, 1 ½ πακέτο μπισκότα πτι μπερ, λίγο φρέσκο γάλα και 2-3 κουταλιές λικέρ κεράσι για τα μπισκότα
Εκτέλεση: Ετοιμάζετε την κρέμα ζαχαροπλαστικής σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας της ή φτιάχνετε σπιτική σύμφωνα με τη βασική συνταγή. Ανακατεύετε τη σαντιγί με την κρέμα ζαχαροπλαστικής. Αναμειγνύετε το γάλα με το λικέρ σε ένα μπολάκι. Στρώνετε ένα μεσαίο παραλληλόγραμμο ταψάκι με πτι μπερ, βουτώντας πριν κάθε ένα μπισκοτάκι για ελάχιστο χρόνο στο γάλα. Απλώνετε λίγα απ' τα κεράσια πάνω απ' τα μπισκότα. Ραντίζετε με λίγο λικέρ. Περιχύνετε με το 1 ποτήρι κρέμα ζαχαροπλαστικής και την απλώνετε με κουτάλι σε όλη την επιφάνεια. Επαναλαμβάνετε για άλλη μια φορά τη διαδικασία βάζοντας πρώτα μια στρώση πτι μπερ, έπειτα μερικά ακόμη απ' τα κεράσια και τέλος το δεύτερο ποτήρι με την κρέμα ζαχαροπλαστικής. Μεταφέρετε το σκεύος στο ψυγείο, αφού σκεπάσετε την κρέμα με μεμβράνη, και την αφήνετε να κρυώσει τελείως. Ετοιμάζετε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του και ενσωματώνετε όσα κεράσια σας έμειναν. Περιχύνετε την επιφάνεια της κρύας κρέμας και ξαναβάζετε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να πήξει εντελώς το ζελέ.

Συνταγή για μωσαϊκό με κουβερτούρα και μπισκότα Μιράντα
Υλικά: 1 1/2 πακέτο μπισκότα τύπου μιράντα, 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο, 2 πλάκες κουβερτούρα (περίπου 200-230 γρ.), 1 φλιτζάνι γάλα, 6 κουταλιές ρόφημα σοκολάτας σε σκόνη (γλυκό), 100 γρ. καρυδόψιχα χονδροκομμένη
Εκτέλεση: Σε ένα μπολ κομματιάζετε τα μπισκότα και τα ανακατεύετε με τα καρύδια. Ανακατεύετε το γάλα με το ρόφημα σοκολάτας. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνετε το βούτυρο, το γάλα και την κουβερτούρα σε κομματάκια και ανακατεύετε σε σιγανή φωτιά (ή μπεν μαρί) μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα. Μόλις κρυώσει κάπως το μείγμα της κουβερτούρας, ρίχνετε τα μπισκότα και τα καρύδια και ανακατεύετε. Στρώνετε σε μία μακρόστενη φόρμα του κέικ αντικολλητικό χαρτί ή λαδόκολλα και αδειάζετε το μείγμα μέσα. Το τυλίγετε καλά και το βάζετε στην κατάψυξη μέχρι να σφίξει. Όταν πρόκειται να σερβίρετε, βγάζετε το μωσαϊκό λίγο νωρίτερα από το ψυγείο για να μαλακώνει και να κόβεται ευκολότερα σε φέτες.
Κραυγή απόγνωσης Έλληνα κτηνοτρόφου στο OPEN: «Ποια φέτα; Σε λίγο δε θα έχουμε γάλα ούτε για γιαούρτι»
Δύσκολες ώρες για τον πατέρα της Μέγκαν Μαρκλ - Ακρωτηριάστηκε το πόδι του και νοσηλεύεται στην εντατική
Κλήρωση Μουντιάλ 2026: Οι 12 όμιλοι για το μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού του καλοκαιριού
«Η Τουρκία εγκαταλείπει τα S-400 και ξεκινάει να προμηθεύεται F-35», λέει ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 




