Ενότητες στο άρθρο: 📌 Γιατί ξαφρίζουμε το βραστό
Γιατί ξαφρίζουμε τα βραστά
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋
Πολλοί και πολλές αναρωτιούνται κατά καιρούς τι είναι ο αφρός που μαζεύεται στην επιφάνεια του νερού της κατσαρόλας, όταν βράζουμε κοτόπουλο, μοσχάρι κ.λπ., προκειμένου να φτιάξουμε μια σούπα, αν είναι κάτι «βλαβερό», που πρέπει οπωσδήποτε να απομακρυνθεί και να μην καταναλωθεί ή αν μπορούμε να το αφήσουμε στο φαγητό μας.
Γιατί ξαφρίζουμε το βραστό
Το «ξάφρισμα», δηλαδή η απομάκρυνση των πρωτεϊνών που συγκεντρώνονται σε μορφή σκουρόχρωμου αφρού στην επιφάνεια του ζωμού του φαγητού κατά την πρώτη ώρα του κοχλασμού, έχει ως αποτέλεσμα μια πιο «καθαρή» γεύση στο φαγητό και μια πιο διαυγή εικόνα του ζωμού. Αυτός είναι ο βασικός λόγος που δεν αφήνουμε τον αφρό να αφομοιωθεί.
Δείτε τη συνέχεια εδώ.
Διαβάστε ακόμη
- Φρούριο η Αθήνα ενόψει της επίσκεψης Ερντογάν: Επί ποδός 3.500 αστυνομικοί – Ελικόπτερα, drones και διακοπές κυκλοφορίας
- Πρόγνωση Μαρουσάκη: Όλα δείχνουν… Πασχούγεννα και φέτος με υψηλές θερμοκρασίες και υποχώρηση βροχοπτώσεων
- Ο Tim Cook αποκαλύπτει: Αυτό χρειάζεστε για να δουλέψετε στην Apple
- Προ των πυλών του ΧΑ ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών - Γεμίζουν τα ταμεία οι αποκρατικοποιήσεις του 2024
- Η αναγέννηση τού Μινιόν: Επένδυση 55 εκατ. σε καταστήματα, γραφεία, διαμερίσματα - Πότε θα ανοίξει
- «Νέλλη μου, είμαι φορτωμένος»: Η στιγμή που η «Φιφίκα» είδε επί σκηνής τον Χατζηχρήστο να παθαίνει εγκεφαλικό
- Την έκραξαν όλοι: Η μέρα που η Βουγιουκλάκη κατηγόρησε τον σκηνοθέτη της για το φιάσκο του αιώνα
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr