Καίτη Γκραμμά: Η πρώτη Ελληνίδα τρανς που περπάτησε στην πασαρέλα για τον οίκο μόδας Prada στο Μιλάνο
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά ┋
Η Καίτη Γκραμμά έγινε ευρέως γνωστή από τη συμμετοχή της στο «GNTΜ», όπου τελικά δεν κατάφερε να μπει στο σπίτι λόγω νομικών προβλημάτων. Το μοντέλο δεν είχε προλάβει ακόμα να αλλάξει φύλο στην ταυτότητά του. Το 2018, η 24χρονη υποβλήθηκε σε επέμβαση επαναπροσδιορισμού φύλου και πλέον η Καίτη είναι επίσημα γυναίκα.
Από τότε μέχρι σήμερα άλλαξαν πολλά για την Καίτη Γκραμμά η οποία αφού έκανε την επέμβαση ζει στο εξωτερικό και συνεργάζεται με σπουδαίους σχεδιαστές. Το 2019 η ίδια υπέγραψε με γαλλικό πρακτορείο μοντέλων, ενώ αυτή την περίοδο συνεργάζεται με γνωστούς οίκους μόδας σε Ιταλία και Αγγλία.
Το μοντέλο έκανε ένα όνειρό του πραγματικότητα και πριν από λίγες ώρες περπάτησε στην πασαρέλα του οίκου Prada στο Μιλάνο φορώντας ένα μαύρο φόρεμα και γόβες, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μόδας. Η ίδια ανακοίνωσε το γεγονός στον λογαριασμό της στο Instagram.
«Μετά από 109 χρόνια η πιο επιτυχημένη και διάσημη μάρκα μόδας στην Ιταλία αποφάσισε να συμπεριλάβει για πρώτη φορά ένα τρανσέξουαλ μοντέλο στην επίδειξή της, περήφανη για την κοινότητά μου. Αυτό το κορίτσι είναι από την Ελλάδα περήφανη για τη χώρα μου. Αυτό το κορίτσι είμαι εγώ... περήφανη για τον εαυτό μου», έγραψε στη λεζάντα που συνόδεψε το βίντεο και τις φωτογραφίες η Καίτη Γκραμμά.
H πρώτη συνέντευξη του transgender μοντέλου μετά την επέμβαση επαναπροσδιορισμού φύλου
Η Καίτη Γκράμμα είχε δώσει στην Ελεονώρα Μελέτη την πρώτη της συνέντευξη μετά την εγχείρηση επαναπροσδιορισμού φύλου. «Είμαι καλά. Δεν μπορώ να σου πω ότι έχω αναρρώσει 100%. Δηλαδή πήρα δύο παυσίπονα για να έρθω, αλλά είμαι καλά. Έχω αρχίσει να πατάω στα πόδια μου, να περπατάω κανονικά. Έχω βγάλει τις γάζες, τα σωληνάκια και είμαι πολύ καλά. Έχω αρχίσει να ξαναδουλεύω. Δεν έχω κλείσει ούτε μήνα ακόμα, αλλά έχω ξαναρχίσει» είπε το νεαρό μοντέλο και συνέχισε: «Η ανάρρωση είναι μια αρκετά επώδυνη και πολύμηνη διαδικασία. Η όλη αποκατάσταση κρατάει περίπου 6 μήνες. Δεν είναι ότι δεν μπορείς να περπατάς ή να δουλεύεις, απλά θέλει προσοχή και αποχή από κάποιες δραστηριότητες».
Η Ελεονώρα Μελέτη είχε ρωτήσει τη Γκραμμά πώς ένιωθε το προηγούμενο βράδυ της επέμβασης: «Το βράδυ πριν το χειρουργείο ένιωθα ανυπομονησία. Από τα 15 μου δεν υπήρχε αμφιβολία. Μέχρι όταν τελείωσα το γυμνάσιο δεν ήξερα ότι έχει τη δυνατότητα ένας άνθρωπος να υποβληθεί σε αυτή τη διαδικασία και να επαναπροσδιορίσει το φύλο του, δεν ήξερα καν τι είναι trans. Μόλις το έμαθα είπα ότι είναι η μόνη μου λύση, η μόνη μου ελπίδα» απάντησε σχετικά με το χειρουργείο.
Η Γκραμμά μίλησε και για τους γονείς της, που αρχικά ήταν αρνητικοί, αλλά μετά άλλαξαν γνώμη. «Όταν με έβλεπαν να τρυπάω το σώμα μου με ενέσεις οιστρογόνων και να πνίγομαι στους εμετούς, προφανώς και αισθάνονταν άσχημα, αλλά δεν τους ένοιαζε τι θα πει ο τάδε, αλλά ότι πονούσα, ότι έλεγα ότι δεν θα τα καταφέρω και στεναχωριούνταν».
Σε συνέντευξη της στο Down Town είχε αναφέρει πως η αποδοχή ήρθε σταδιακά. «Έφτασα στο γυμνάσιο και δεν ήξερα τι είναι ο τρανς άνθρωπος. Δεν γνώριζα καν ότι μπορεί να υπάρχει κάτι τέτοιο. Μας μίλησαν ποτέ στο σχολείο γι' αυτά; Υπήρξε ποτέ ενημέρωση, είναι κομμάτι της παιδείας μας; Όχι! Όλοι είχαν απλώς ένα τεράστιο "βαλιτσάκι" με τη λέξη "π@στης" και ήσουν ή ο κανονικός ή ο π@στης. Και αυτό υπάρχει ακόμη. Υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ότι αν ένας άντρας είναι μαζί μου είναι γκέι. Δεν καταλαβαίνουν τη διαφορά» είπε και συνέχισε: «Έπειτα από δύο ακόμη χρόνια που έκαναν να συνειδητοποιήσουν όλα αυτά και από τη στιγμή που ξεκίνησα στα 21 μου τη φυλομετάβαση, άρχισαν σταδιακά να γίνονται καλύτερα τα πράγματα. Σήμερα είναι όλα τέλεια. Γιατί πια το βλέπουν μπροστά τους, καταλαβαίνουν ότι όλο αυτό είναι κανονικό. Φυσικά, ήταν επίπονη η διαδικασία της φυλομετάβασης: Έχασα πολλούς ανθρώπους από τη ζωή μου, οι οποίοι δεν άντεχαν κοινωνικά να υποστηρίξουν την αλλαγή μου εξαιτίας του περίγυρού τους, ψυχολογικά είχα διάφορες εναλλαγές… Αλλά πλέον είναι όλα τέλεια».
Μέση Ανατολή: Τα νέα δεδομένα στην περιοχή και οι φάσεις της συμφωνίας για εκεχειρία - Το Ισραήλ απελευθερώνει 737 Παλαιστίνιους κρατούμενους για 33 ομήρους
Χωρίς διόδια για άλλα 3 χρόνια Άγιος Στέφανος και Βαρυμπόμπη: Νέες αποζημιώσεις 12,7 εκατ. ευρώ καλείται να πληρώσει το Δημόσιο
Χαμηλότερες από το 2019 οι πραγματικές αμοιβές των εργαζομένων - Ο πληθωρισμός «εξαέρωσε» τις αυξήσεις
Τέλος το TikTok στις ΗΠΑ: Ανακοίνωσε ότι θα πάψει να είναι διαθέσιμο στη χώρα μετά την Κυριακή
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr