Κορονοϊός: Τα πειράματα των κυβερνήσεων με τα νούμερα και η αποκάλυψη για την Τουρκία
Πού οφείλονται οι αυξομειώσεις των στοιχείων που ανακοινώνουν οι κυβερνήσεις για τον covid-19 και η αποκάλυψη για την Κωνσταντινούπολη🕛 χρόνος ανάγνωσης: 5 λεπτά ┋
Όχι πολύ μακριά από το μέτωπο των κέντρων υγείας και των ιατρικών εργαστηρίων που δίνονται οι μάχες για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, στα γραφεία των κυβερνήσεων και των μυστικών υπηρεσιών έχει ξεσπάσει ένας άλλος πόλεμος εντυπώσεων για για να βρεθεί ο ασθενής «μηδέν» αλλά και η κυβέρνηση που ευθύνεται για την εξάπλωση της πανδημίας. Η Κίνα κατηγορείται ανοικτά από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος έχει αφήσει ανοικτούς λογαριασμούς μετά το τέλος της περιπέτειας ενώ ανακοίνωσε και αποχώρηση από την χρηματοδότηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που ήταν μία αμερικανική εφεύρεση αλλά σύμφωνα με τον πρόεδρο τον ΗΠΑ «δεν κάνει πλέον καλά τη δουλειά του».
«Παίζουν» με τα νούμερα
Εν μέσω διαξιφισμών και κινήσεις εντυπώσεων η ουσία είναι πως οι κυβερνήσεις όλων των χωρών φαίνεται πως ρυθμίζουν τα νούμερα των θυμάτων αλλά και των νεκρών ανάλογα με τα συμφέροντα, τις ανάγκες τους αλλά και τη μελλοντική πολιτική τους. Ειδικά σε χώρες που τα καθεστώτα έχουν τη δυνατότητα να επεμβαίνουν στους κρατικούς μηχανισμούς υγείας η κατάσταση είναι πιο δύσκολο να αποκτήσει αξιοπιστία.
Η Κίνα κατηγορείται πως «μηδένισε» τα κρούσματα και τους νεκρούς προκειμένου να αποδείξει πως δεν υπάρχει πρόβλημα στη χώρα και συνεπώς η βαριά βιομηχανία της χώρας μπορεί όχι μόνο να λειτουργεί αλλά και να δέχεται παραγγελίες για αγαθά από όλο τον πλανήτη.
Η Ρωσία από τη μία μέρα στην άλλη παρουσιάζει αύξηση 5.000 κρουσμάτων και δυσανάλογα μικρό αριθμό νεκρών με ημερήσια αύξηση 40% ενώ το προηγούμενο διάστημα είχε μηδενικές καταγραφές. Δικαιολόγησε την αύξηση αυτή «στους πολλούς ελέγχους που αποφάσισε η κυβέρνηση σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού» ωστόσο για να φτάσει σε σημείο να κάνει πολλούς ελέγχους προφανώς και είχε πρόβλημα και το προηγούμενο διάστημα και για αυτό τα ευρήματα είναι εντυπωσιακά.
Αυξομειώσεις για διαφορετικούς λόγους έχουμε στην Γαλλία όπου τη μία ημέρα ανακοινώνονται υψηλά νούμερα και την επομένη πολύ λιγότερα. Το σύστημα της Γαλλίας διαφέρει από πολλές χώρες καθώς αναμένονται τα αποτελέσματα διπλών τεστ ενώ ανακοινώνονται και τα μαζικά αποτελέσματα σε κρούσματα στο στράτευμα όπου ναι μεν υπάρχουν πολλοί θετικοί αλλά ελάχιστα θύματα κυρίως λόγω ηλικίας και φυσικής κατάστασης.
Θεαματική μείωση παρουσιάζουν τα κρούσματα σε Ισπανία, Γερμανία, Ολλανδία αλλά και στην Ιταλία ενώ αρνητική έκπληξη παραμένει το Βέλγιο που παρουσίασε 230 νεκρούς το τελευταίο 24ωρο.
Μάζεψαν το απόθεμα σε ιατρικά υλικά
Οι ΗΠΑ ενώ μέχρι και πριν 3-4 μέρες παρουσίαζε περισσότερα από 34.000 κρούσματα ξαφνικά οι ανακοινώσεις παρουσιάζουν μείωση 40%. Επικριτές των Αμερικανών αναφέρουν πως σκοπίμως «φουσκώθηκαν» τα νούμερα προκειμένου οι ΗΠΑ να εξασφαλίσουν σημαντικό απόθεμα στα ιατρικά αναλώσιμα σε σύγκριση με άλλες χώρες και σε πολλές περιπτώσεις να δεσμεύσει και τις παραγγελίες τους. Επίσης λένε πως με αυτόν τον τρόπο ο Ντόναλντ Τραμπ μεγάλωσε το «θηρίο» για να κάνει και πιο εντυπωσιακό το «σκότωμα» του και πως εκτός από τη Νέα Υόρκη η κατάσταση είναι ελεγχόμενη. Επίσης πολλές χώρες σιωπηρά δοκίμασαν το μοντέλο της «ανοσίας της αγέλης» αποκρύπτοντας τον πραγματικό αριθμό των ασθενών όμως όταν το πρόβλημα διογκώθηκε αναγκάστηκαν να παρουσιάσουν τα πραγματικά νούμερα.
Φάρμακο ή ΔΝΤ για την Τουρκία
Άλλες πάλι κρατούν χαμηλότερα τα νούμερα των ασθενών και των θυμάτων για να μην κλείσουν τις αγορές τους γνωρίζοντας πως έχουν μπει σε μονόδρομο. Καθυστερούν όσο μπορούν το lock down ελπίζοντας στην εύρεση κάποιου αποτελεσματικού φαρμάκου θυσιάζοντας βεβαίως κάποιες δεκάδες χιλιάδες νεκρούς. Κλασικό παράδειγμα είναι η Τουρκία.
Από τις αρχές Μαρτίου υπήρχαν οι φωνές που κατηγορούσαν τον Ταγίπ Ερντογάν πως «σκόπιμα δεν παρουσιάζει τα πραγματικά στοιχεία ασθενών και θυμάτων του κορονοϊού». Σύμφωνα με αυτούς ο Ερντογάν παίζει τα... ρέστα του εν μέσω πανδημίας καθώς γνωρίζει πως εάν προχωρήσει σε ολοκληρωτικό lock down η οικονομία του θα οδηγηθεί μία ώρα αρχύτερα στην πτώχευση και στο ΔΝΤ. Η αποκάλυψη που έγινε από την τουρκική εφημερίδα jurnaltr.com απλά επιβεβαιώνει με στοιχεία αυτό που έλεγαν όλοι μέσα στο Μάρτιο.
Παρουσιάζονται τα επίσημα στοιχεία όλων των θανάτων για την Κωνσταντινούπολη από τις αρχές Μαρτίου, ενώ παράλληλα παρουσιάζονται και όλοι οι θάνατοι στην πόλη το ίδιο διάστημα το 2016, το 2017, το 2018 και το 2019. Οπως προκύπτει όλες τις χρονιές στην πόλη για διαφόρους λόγους καταγράφονται 200 θάνατοι ημερησίως.
Εφέτος οι συνολικοί θάνατοι στην πόλη το ίδιο διάστημα ανέρχονται περίπου στους 330 την ημέρα, δηλαδή, αύξηση περίπου 40%. Σύμφωνα με τα στοιχεία εντός του Μαρτίου 2020 στην Κωνσταντινούπολη έχουν πεθάνει περίπου 10.000 άνθρωποι, ενώ στους ίδιους ρυθμούς κινείται η θνησιμότητα και τον Απρίλιο. Σημειώνεται πως μέχρι σήμερα η Τουρκία έχει δηλώσει 1.890 νεκρούς από κορονοϊό οι περισσότεροι εκ των οποίων προέρχονται από την Κωνσταντινούπολη. Σύμφωνα με την jurnaltr.com τα στοιχεία αυτά περιέχονται σε επερώτηση που έγινε στην τουρκική Βουλή αλλά ακόμα δεν έχει δοθεί απάντηση.
Τι θα συζητήσουν Μητσοτάκης- Ανδρουλάκης στο σημερινό τετ α τετ: Σε ποια θέματα ρίχνει το βάρος η κυβέρνηση
«Προωθούν φαραωνικές ΔΕΥΑ»: Αντιδρά η ΚΕΔΕ στο νομοσχέδιο για τις Επιχειρήσεις Ύδρευσης – Τι περιλαμβάνει
Τα ιδιωτικά σχολεία εξαγοράζονται το ένα μετά το άλλο από ξένα funds - «Η κυβερνητική πολιτική μας εξαναγκάζει να πουλήσουμε»
Νότια Κορέα: Η αντιπολίτευση προσφεύγει στη δικαιοσύνη κατά του προέδρου για «ανταρσία» - Γενική απεργία «επ’ αόριστον» στη χώρα
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr