O Γεωργιάδης θέτει θέμα πειθαρχίας για την τροπολογία Καιρίδη ... αλλά εξαιρεί τον Σαμαρά
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό
Θέμα κομματικής πειθαρχίας έθεσε ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης για την ψήφιση της τροπολογίας για τη νομιμοποίηση παράτυπων μεταναστών, που ζουν και εργάζονται στη χώρα τα τελευταία 3 χρόνια, διαχωρίζοντας, βέβαια, τον Αντώνη Σαμαρά από τους υπόλοιπους γαλάζιους βουλευτές.
Μιλώντας στο MEGA, υπουργός Εργασίας, τόνισε πως «δεν νοείται βουλευτής της ΝΔ να μην ψηφίσει μία κεντρική επιλογή της κυβέρνησης. Όταν αποφασίζεις να είσαι σε ένα κόμμα δεσμεύεσαι από τις αποφάσεις του κόμματος. Εάν θες να κάνεις δική σου πολιτική, χαιρετάς και κάνεις κάτι άλλο, έτσι λειτουργούν οι δημοκρατίες. Δεν ξέρω εάν υπάρχουν βουλευτές που διαφωνούν, πιστεύω όλοι οι βουλευτές της ΝΔ θα ψηφίσουν τη διάταξη».
Σε ό,τι αφορά τη στάση του Αντώνη Σαμαρά επεσήμανε πως «είναι πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της ΝΔ. Προφανώς, ένας πολιτικός που έχει αυτό το διαμέτρημα και ιστορία έχει διαφορετικά περιθώρια αυτονομίας από κάθε άλλο βουλευτή».
«Πληρώνεις ένσημα, αποκτάς συνταξιοδοτικά δικαιώματα, συμβάλλεις στο ασφαλιστικό σύστημα»
«Η διάταξη είναι τόσο σαφής, όποιος κάτσει και τη διαβάσει θα δει πως απηχεί την κοινή λογική. Στην πολιτική πάντα με οδηγεί η κοινή λογική. Η διάταξη αυτή είναι κοινής λογικής, όχι ιδεολογικής αντιπαράθεσης. Η διάταξη αφορά όσους παράνομους μετανάστες ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα χωρίς το κράτος να γνωρίζει την ύπαρξή τους. Αυτοί δουλεύουν στη λεγόμενη μαύρη εργασία. Το υπουργείο Εργασίας έχει ακολουθήσει συνεπή στρατηγική για να κλείσουμε τα παράθυρα στη μαύρη εργασία», συνέχισε.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης ξεκαθάρισε πως η άδεια διαμονής και εργασίας «δεν είναι ταξιδιωτικό έγγραφο, είναι μόνο για να εργαστείς στην Ελλάδα. Πληρώνεις ένσημα, αποκτάς συνταξιοδοτικά δικαιώματα, συμβάλλεις στο ασφαλιστικό σύστημα, μειώνεται η μαύρη εργασία, αποκτούμε νόμιμα εργατικά χέρια χωρίς να φύγεις στο εξωτερικό, χωρίς να φέρεις την οικογένειά σου από το εξωτερικό, χωρίς να αφορά αυτούς που έρχονται τώρα».
«Είσαι παράνομος μετανάστης στην Ελλάδα, δουλεύεις μαύρα, δεν σε ξέρει το κράτος. Λέει το κράτος, εάν δηλώσεις ποιος είσαι, σε καταγράψουμε, έχεις διαρκή εργασία κι έχεις λευκό ποινικό μητρώο, γιατί το ελέγχουμε κι αυτό, κι έχεις εργασία, μένεις νόμιμα. Εάν χάσεις την εργασία σου πάνω από ένα μήνα χάνεις την άδεια, αλλά το κράτος το ξέρει και μπορεί να σε απελάσει», υπογράμμισε.
Ο υπουργός Εργασίας εκτίμησε ότι η τροπολογία θα επιφέρει τη νομιμοποίηση ενός μικρού σχετικά αριθμού παράτυπων μεταναστών, που ζουν στη χώρα, λέγοντας, «Πολλοί θα πάνε, πιστεύετε; Θα πάνε λίγοι, γιατί λίγοι μπορούν να εξασφαλίσουν ότι έχουν διαρκή εργασία και έχουν λευκό ποινικό μητρώο. Αφορά λίγους, δεν αφορά τόσο τους εργάτες γης. Αφορά κυρίως επαγγέλματα τύπου οικιακών βοηθών ή καθαρίστριες σε ξενοδοχεία, που έχουν διαρκή εργασία, αλλά δεν μπορούν να ασφαλιστούν».
ΣΥΡΙΖΑ: Η απώλεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το τάιμινγκ και οι κινήσεις των στρατοπέδων
ΠΑΣΟΚ: Restart στην Αξιωματική Αντιπολίτευση - Το μεγάλο crash test
Γιατί ο ΟΑΣΑ προσανατολίζεται σε περισσότερους ιδιώτες στις συγκοινωνίες - Οι γραμμές... ανά παραγγελία
Στεγαστικό επίδομα για τους σπουδαστές των ΙΕΚ: Οι προθεσμίες για τις αιτήσεις και τα δικαιολογητικά
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr