Οικονόμου: «Ενδεχομένως κάποιοι μέσα στην ΕΥΠ να λειτουργούσαν εκτός πλαισίου» - Τι είπε για Φλώρο και Καλογρίτσα
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 5 λεπτά ┋
«Δεν θα μείνει καμία σκιά» αναφέρει για ακόμα μία φορά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου μιλώντας για το ζήτημα των παρακολουθήσεων ενώ μίλησε και για την υπόθεση του ΑΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνου Φλώρου. Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ο κ. Οικονόμου αναφέρει χαρακτηριστικά: «Έχουμε πει πολλές φορές ότι αν υπήρχαν μέσα στους κύκλους της ΕΥΠ ορισμένοι που λειτουργούσαν εκτός πλαισίου και έκαναν τέτοια πράγματα, θα φανούν, θα αποδειχθούν, δεν θα μείνει καμία σκιά.
Η κυβέρνηση δεν έκατσε με σταυρωμένα χέρια. Έφυγε κόσμος από την ΕΥΠ και έγιναν και αλλαγές σε ότι αφορά εσωτερικά την ΕΥΠ και μια σειρά από κινήσεις που θωρακίζουν τις νόμιμες επισυνδέσεις πολιτικών προσώπων.
Αν υπάρχει μια ευθύνη της κυβέρνησης, είναι ότι ενδεχομένως μέσα στην ΕΥΠ υπήρχαν κάποιοι που λειτουργούσαν εκτός πλαισίου. Μόλις αυτό εντοπίστηκε έγιναν οι αλλαγές».
Για τον αρχηγό ΑΓΕΕΘΑ και το δημοσίευμα του Documento πως παρακολουθείτο, αναφέρει: «Αναρωτιέμαι αν έχουν την στοιχειώδη ευφυΐα στην αντιπολίτευση για το ποιος ωφελείται από την επίθεση στον κ. Φλώρο. Αναρωτιέμαι αν διαβάζουν τι γράφεται στον τουρκικό Τύπο. Ρωτήσαμε ευθέως αν εμπιστεύονται τον ΑΓΕΕΘΑ. Δεν εμπιστεύονται τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων που διαχειρίστηκε την κρίση στον Έβρο, τις προκλήσεις της Άγκυρας, που έχει θωρακίσει τα σύνορα κλπ. Αυτά είναι πράγματα απαράδεκτα που ξεπερνούν τον πολιτικό καιροσκοπισμό».
«Περιμένουμε απαντήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση Καλογρίτσα»
Για την υπόθεση Καλογρίτσα και την μαρτυρία της γραμματέας του πως σακούλες με λεφτά πήγαιναν στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Οικονόμου σχολίασε:
«Εδώ υπάρχει μάρτυρας χωρίς κουκούλα. Πήγε και είπε ότι σακούλες με λεφτά πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έχουμε δει τον ΣΥΡΙΖΑ να μηνύει την μάρτυρα, αλλά τον κ. Παππά. Αυτά ο κ. Καλογρίτσας τα λέει χρόνια. Τον έχει μηνύσει κανείς; Όχι. Τι όφελος είχε ένα συγκεκριμένο σύστημα να στέλνει αυτές τις βαλίτσες με τα λεφτά στον ΣΥΡΙΖΑ. Τι εξυπηρετήσεις είχε κάνει; Οφείλονται συγκεκριμένες απαντήσεις».
«Εγκληματικές οργανώσεις δεν θα έπρεπε να είναι υποψήφιες»
Παράλληλα, αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τις εγκληματικές οργανώσεις που θέλουν να θέσουν υποψηφιότητα στις εκλογές, τόνισε:
«Εγκληματικές οργανώσεις και καταδικασμένοι για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση δεν θα πρέπει να είναι υποψήφιοι. Αυτό που προσπαθεί να κάνει η κυβέρνηση είναι να μην περιπαίζουν την δημοκρατία φασίστες που λένε δεν είναι δικό μου κόμμα, αλλά του ξαδέλφου μου κλπ.
Ψάχνουν στον ΣΥΡΙΖΑ και είναι κρίμα, για να δικαιολογήσουν την πάγια γραμμή όχι σε όλα και ναι σε τίποτα, σενάρια επιστημονικής φαντασίας πίσω από αυτό το νομοσχέδιο».
«Βαριοπούλα ή βιβλιοθήκη; Τι θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ;»
Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξαπέλυσε και επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για το σποτ του στο οποίο αναφέρει ότι «η Αστυνομία μπαίνει στα πανεπιστήμια και δέρνει».
Αναλυτικά ο κ. Οικονόμου τόνισε:
«Πέρα από τις διαφορές μας. Όταν ακούς ανώτατη εκπαίδευση, ελληνικά πανεπιστήμια. Το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό είναι ότι μπαίνει η ελληνική αστυνομία και δέρνει; Θες να προσεγγίσεις τους νέους και αυτό σου έρχεται πρώτο στο μυαλό;
Δεν είναι αυτό τα ελληνικά πανεπιστήμια. Τα ελληνικά πανεπιστήμια είναι γνώση, είναι μόρφωση, είναι βιβλιοθήκες, είναι έρευνες, είναι διεθνείς διακρίσεις, συνεργασία με πανεπιστήμια του εξωτερικού. Είναι ευκαιρίες για τα νέα παιδιά να ανοίξουν τον δρόμο της προκοπής.
Ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει αυτή την εικόνα για τα ελληνικά πανεπιστήμια για δύο λόγους:
Πρώτων γιατί είναι εγκλωβισμένος σε ερμηνευτικά σύνδρομα και παραστάσεις του περασμένου αιώνα, άλλων δεκαετιών. Δεν έχει αντιληφθεί ότι το ζητούμενο για τη νέα χρονιά που μπαίνει στο πανεπιστήμιο είναι να διαβάσει καλύτερα, να μορφωθεί καλύτερα, να τελειώσει τις σπουδές της, να τις εξελίξει, να κάνει τα μεταπτυχιακά της, τα διδακτορικά της, να πάρει όσο το δυνατών περισσότερη μόρφωση μπορεί, για να ανταπεξέλθει στον διεθνή ανταγωνισμό.
Και δεύτερον γιατί έχει αδυναμία ο ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει σε πολύ απλά ερωτήματα: Βαριοπούλα ή βιβλιοθήκη; Συμμορίες που καταστρέφουν ή συντεταγμένη πολιτεία που φτιάχνει;
Έχουμε έναν νέο νόμο για το άσυλο που έχει οδηγήσει να έχουμε συντριπτικά λιγότερα περιστατικά βίας στην ανώτατη εκπαίδευση σε σχέση με αυτά που είχαμε στο παρελθόν. Έχουμε έναν νόμο για τις μολότοφ, που έχει αποτρέψει πολλούς επαναστάτες να κάνουν αυτές τις καταστροφές. Έχουμε μια σειρά από παρεμβάσεις που έχουν βελτιώσει πάρα πολύ την κατάσταση.
Και απέναντι σε όλα αυτά έχουμε μια απάντηση που τι φέρνει στο μυαλό; Θυμάστε την είσοδο της αστυνομίας στη φοιτητική εστία του Ζωγράφου που έπιασε εκείνους τους κακοποιούς που το είχαν κάνει γιάφκα, βγαίνανε κλέβανε και αυτά που κλέβανε τα βάζανε μέσα. Αυτό είναι εικόνα ότι η ελληνική αστυνομία μπαίνει μέσα στα πανεπιστήμια και δέρνει; Αυτή την εικόνα έχει ο ΣΥΡΙΖΑ για τα ελληνικά πανεπιστήμια;».
- Ξεκινά η δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού: Συγκλονίζει ο θείος του αδικοχαμένου νεαρού – Τι δηλώνει στο ethnos.gr
- Σε «πολιορκία» τα νοσοκομεία λόγω covid και συναγερμός για τη μετάλλαξη «Κράκεν»: Το έκτακτο σχέδιο του υπουργείου Υγείας
- Εκλογές 2023: Η στρατηγική της ΝΔ για την πρώτη και τη δεύτερη κάλπη – Οι 8 εβδομάδες που κρίνουν την επόμενη ημέρα
- Ο γάμος της 10ετίας: Βουγιουκλάκη Παπαμιχαήλ λάμπουν στους Δελφούς – Το ζευγάρι έπαιξε ξύλο πριν από τη δεξίωση
- Fraport: Ποια αεροδρόμια χτύπησαν ρεκόρ και ποια... προσγειώθηκαν το 2022
Το Θεαγένειο εκπέμπει «SOS»: Τον... έναν χρόνο φτάνει η λίστα αναμονής για χειρουργεία - Ένας νοσηλευτής για 30 ασθενείς
Στον Εισαγγελέα η Ειρήνη Μουρτζούκου - Κρύβεται από τις κάμερες
Το δύσκολο σταυροδρόμι της κυβέρνησης, η σύλληψη Ρωμανού και η αλλαγή ατζέντας
Η Σοφία Βεργκάρα υποδεικνύει πως χορεύουν οι λατινοαμερικάνες για την περίοδο των Ευχαριστιών
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr