Δηλώσεις για το θάνατο Κατσίφα σε Επιτροπή της Βουλής
Με αιχμές για τις δηλώσεις του Αλβανού πρωθυπουργού και ανησυχία για τον κίνδυνο να ενισχυθούν ακραίες φωνές, το περιστατικό στους Βουλιαράτες που οδήγησε στο θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα σχολιάστηκε στο πλαίσιο της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης που συνεδρίαζε το μεσημέρι στη Βουλή.🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋
Ο βουλευτής της ΝΔ, Μάκης Βορίδης, προτού αναφερθεί στο σχέδιο νόμου που εξεταζόταν στην Επιτροπή, έκανε λόγο για «δολοφονία» αναφερόμενος στο θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα. «Απολύτως απαράδεκτη η δήλωση του πρωθυπουργού Ράμα που παίρνει θέση ενώ έχει δημιουργηθεί μια δικαστική εκκρεμότητα. Υπάρχει μια ανακριτική διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί και δεν μπορεί να φαλκιδεύεται από πολιτικές δηλώσεις. Αυτό που πρέπει να διασφαλιστεί είναι ότι η έρευνα θα είναι πλήρης, εμπεριστατομένη και θα σέβεται τα δικαιώματα του θύματος και της οικογένειάς του».
Στη συνέχεια, και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός, Θεόδωρος Δρίτσας αναφέρθηκε στο τραγικό περιστατικό: «Ο θάνατος ενός ανθρώπου οπουδήποτε στον κόσμο, όταν προέρχεται από πυρά δυνάμεων ασφαλείας συνεγείρει ερωτήματα που πρέπει να αποσαφηνιστούν. Προφανώς λοιπόν και στην περίπτωση αυτή του θανάτου ενός Αλβανού πολίτη ελληνικής καταγωγής απαιτείται διερεύνηση. Το σχετικό αίτημα διατυπώθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών κι αυτό δείχνει τη σοβαρότητα με την οποία η ελληνική κυβέρνηση προσέγγισε το θέμα». Τόνισε μάλιστα ότι «η αναζήτηση πολιτικής υπεραξίας σε τέτοια περιστατικά πρέπει να είναι έξω από τον δημόσιο διάλογο».
Στη δική της παρέμβαση και η Εύη Χριστοφιλοπούλου σχολίασε: «Στο ΚΙΝΑΛ πιστεύουμε ότι πρέπει να διαλευκανθεί σε βάθος το περιστατικό και να πέσει άπλετο φως. Εμείς πιστεύουμε ότι οι δηλώσεις Ράμα έριξαν λάδι στη φωτιά» Από κει και πέρα, όπως χαρακτηριστικά είπε «πρέπει να περιφρουρήσουμε την εκδήλωση ακραίων εκδηλώσεων», που πολύ εύκολα μπορεί να πυροδοτηθούν.
Στην ίδια λογική και ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, ανέφερε: «Για το θλιβερό περιστατικό, η ελληνική κυβέρνηση έχει από την πρώτη στιγμή προβεί στο διάβημα που έπρεπε να κάνει προς την αλβανική κυβέρνηση, το παρακολουθεί στενά και τις επόμενες μέρες θα αποκτήσει αυτό το θέμα της διερεύνησης και πρακτικό αντίκρισμα. Δεν πρέπει με τις τοποθετήσεις μας να δίνουμε το έναυσμα σε ακροδεξιές κραυγές να καπηλεύονται ένα τόσο σύνθετο ζήτημα».
Το θέμα της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ήταν: Επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών «Κύρωση της απόφασης (ΕΕ, Ευρατόμ) 2018/994 του Συμβουλίου της 13ης Ιουλίου 2018 για την τροποποίηση της πράξης περί εκλογής των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με άμεση και καθολική ψηφοφορία, που προσαρτάται στην απόφαση 76/787/ΕΚΑΧ, ΕΟΚ, Ευρατόμ της 20ής Σεπτεμβρίου 1976 του Συμβουλίου».
Εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ: Η δημοσκοπική πτώση, οι προκλήσεις του επόμενου προέδρου, το «φάντασμα Κασσελάκη» και τα προγνωστικά
Τα δύο σενάρια για την Προεδρία της Δημοκρατίας: Τι θα γίνει με εκλογικό νόμο και ανασχηματισμό
TikTok: Η ψηφιακή νικοτίνη των εφήβων - Προβλήματα ψυχικής υγείας από τη χρήση του
Η πρώτη δολοφονία σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση – Και οι θεωρίες συνωμοσίας θεριεύουν
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr