Πακιστάν: «Ο Ταρζάν του Καράτσι» ζει σε ένα δεντρόσπιτο τα τελευταία οκτώ χρόνια
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋
«Ο Ταρζάν του Καράτσι» ζει σε ένα δεντρόσπιτο τα τελευταία οκτώ χρόνια στο Πακιστάν. Ο Φαρμάν Αλί έγινε προκάλεσε αίσθηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εν μία νυκτί, αφότου πλάνα από το ασυνήθιστο σπίτι του έγιναν viral πριν από μερικές εβδομάδες.
Ο κόσμος γοητεύτηκε από τον νεαρό άνδρα που κατάφερε να ζει σε ένα ταπεινό δεντρόσπιτο για περισσότερα από οκτώ χρόνια, αλλά όπως λέει συνεχώς σε όποιον τον ρωτάει, δεν το έκανε από επιλογή. Αφού έχασε και τους δύο γονείς του, ο Ali ήταν απλώς πολύ φτωχός για να αντέξει οικονομικά οποιοδήποτε είδος συμβατικής κατοικίας, και αφού έζησε για λίγο στους δρόμους, αποφάσισε να χτίσει το δικό του σπίτι στο μόνο μέρος όπου κανείς δεν θα τον ενοχλούσε ή θα τον έδιωχνε - σε ένα δέντρο.
Ο Ταρζάν του Καράτσι, όπως είναι γνωστός σε κάποιους στη μεγαλύτερη πόλη του Πακιστάν, ο Φαρμάν Αλί, βγάζει τα προς το ζην πλένοντας αυτοκίνητα, σκουπίζοντας και καθαρίζοντας έξω από τα σπίτια των ανθρώπων και κάνοντας ψώνια για άλλους. Οι περισσότεροι από τους πελάτες του τον πληρώνουν με κρύο νερό και φαγητό, και τα λίγα χρήματα αρκούν μετά βίας για τις καθημερινές του ανάγκες, οπότε δεν μπορεί καν να σκεφτεί να αποκτήσει ένα κανονικό σπίτι.
Η ιστορία του 28χρονου έγινε viral στο Πακιστάν, με πολλούς να τον επαινούν για την τόλμη του και την εξωστρεφή του σκέψη. Πρόσφατα πήρε συνέντευξη από το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων βίντεο, Ruptly, και δήλωσε ότι άρχισε να ζει σε ένα δέντρο στο Καράτσι μόνο ως έσχατη λύση. Χτύπησε κάθε πόρτα που μπορούσε, ζητώντας βοήθεια από συγγενείς και γνωστούς, αλλά κανείς δεν ήθελε να ασχοληθεί με έναν φτωχό άνθρωπο που δεν είχε τίποτα να προσφέρει.
Ο Αλί είπε ότι έχτισε το δεντρόσπιτό του από μπαμπού, ξύλο και παλιές πόρτες, με ύφασμα για να προστατεύεται από τον άνεμο και τη βροχή. Εκτός από ένα αυτοσχέδιο κρεβάτι, κατάφερε επίσης να στήσει έναν νεροχύτη για να πλένει το πρόσωπό του κάθε πρωί, έναν μικρό φούρνο για να μαγειρεύει και να ζεσταίνει νερό, ακόμα και ένα μικρό, φως με μπαταρίες και έναν φορτιστή για το τηλέφωνό του.
Ο νεαρός κάτοικος του δεντρόσπιτου είπε ότι κάποια στιγμή ήταν παντρεμένος, αλλά επειδή δεν μπορούσε να κερδίσει τις 30.000 ρουπίες (165 δολάρια) που ζητούσε η σύντροφός του το μήνα, εκείνη τελικά τον εγκατέλειψε.
Εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ: Η δημοσκοπική πτώση, οι προκλήσεις του επόμενου προέδρου, το «φάντασμα Κασσελάκη» και τα προγνωστικά
Τα δύο σενάρια για την Προεδρία της Δημοκρατίας: Τι θα γίνει με εκλογικό νόμο και ανασχηματισμό
TikTok: Η ψηφιακή νικοτίνη των εφήβων - Προβλήματα ψυχικής υγείας από τη χρήση του
Η πρώτη δολοφονία σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση – Και οι θεωρίες συνωμοσίας θεριεύουν
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr