Παιχνίδια χωρίς σύνορα: Η ελληνική ομάδα, ο Γεωργαντάς και τα γυρίσματα στην Ιταλία
Την 2η θέση κατέκτησε η Ελλάδα στα «Παιχνίδια χωρίς σύνορα» που ολοκληρώθηκαν πρόσφατα στην Ιταλία🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά ┋
Στον τελικό του δημοφιλούς αυτού τηλεοπτικού πρότζεκτ που έγινε πριν από λίγες μέρες στη γειτονική Ιταλία και μετέδωσε το Canale 5 την ελληνική εκπροσώπηση είχε μια ομάδα παιδιών από την Κρήτη, η οποία και κατάφερε να κατακτήσει τη 2η θέση.
Τα δικαιώματα των «Παιχνιδιών Χωρίς Σύνορα» έχει εξασφαλίσει – ως γνωστό – για την Ελλάδα ο ΣΚΑΪ, ενώ την παρουσίαση του όλου προγράμματος έχει αναλάβει ο Θέμης Γεωργαντάς. Ο τελευταίος μάλιστα ταξίδεψε στην Ιταλία και παρακολούθησε τα γυρίσματα των παιχνιδιών, για τις ανάγκες της εδώ εκπομπής του, που αναμένεται να βγει στον αέρα τους πρώτους μήνες του 2020.
Η Ιστορία των «Παιχνιδιών»
Τα «Παιχνίδια Χωρίς Σύνορα» προβλήθηκαν από την ΕΡΤ επί επτά χρόνια, ενώ ως θεσμός έφεραν κοντά δεκάδες πόλεις της Ευρώπης από το 1965 ως και το 1999. Επρόκειτο για μια εκπομπή της EBU, που ξεκίνησε το 1965 και είχε ως στόχο τη συμφιλίωση των νέων της μεταπολεμικής Ευρώπης, μέσα από ευρηματικά παιχνίδια στα οποία διαγωνίζονταν δήμοι και κοινότητες από διαφορετικές χώρες.
Ταλαντούχοι νέοι με τα χρώματα της χώρας τους, ταξίδευαν για την διοργανώτρια πόλη, όπου διεξάγονταν οι αγώνες. Εντυπωσιακές στολές, τεράστιες κατασκευές από αφρολέξ, περιστρεφόμενοι δίσκοι, κυλιόμενοι διάδρομοι και πολύ νερό και αναρρίχηση ήταν τα στοιχεία των διαφόρων δοκιμασιών που συνέθεταν τα «Παιχνίδια Χωρίς Σύνορα» και έδιναν τη βαθμολογία στις ομάδες και τελικά τη νικήτρια πόλη.
Ιδέα του Ντε Γκωλ!
Το συγκεκριμένο πρότζεκτ ήταν ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ραδιοτηλεόρασης (EBU), το οποίο ξεκίνησε το 1965 ως η διεθνής εκδοχή του γαλλικού προγράμματος Intervilles. Η ιδέα ανήκε στον Στρατηγό Σαρλ ντε Γκωλ και είχε ως στόχο τη συμφιλίωση των νέων της μεταπολεμικής Ευρώπης, μέσα από ευρηματικά παιχνίδια στα οποία διαγωνίζονταν δήμοι και κοινότητες από διαφορετικές χώρες.
Ο στρατηγός Σαρλ Ντε Γκολ το παρακολουθούσε φανατικά! Δεν δίστασε μάλιστα να αποχωρήσει εν μέσω μιας επίσημης συζήτησης με τον Γερμανό καγκελάριο Κόνραντ Αντενάουερ, προκειμένου να παρακολουθήσει το παιχνίδι. Τελικά, οι δυο τους κατέληξαν να παρακολουθούν μαζί την εκπομπή και ο Γάλλος πρόεδρος πρότεινε στον καγκελάριο το τηλεπαιχνίδι να αφορά τον αγώνα μεταξύ γερμανικών και γαλλικών πόλεων.
Η Ελλάδα πήρε μέρος στα παιχνίδια από το 1993 μέχρι το 1999 με παρουσιαστές, αρχικά, τη Δάφνη Μπόκοτα και στη συνέχεια με τον αείμνηστο Κώστα Σγόντζο.
Θρίλερ με την εκεχειρία στη Γάζα: Επιμένει ο Νετανιάχου στο τελεσίγραφό του – Καθυστέρηση της τελευταίας στιγμής από τη Χαμάς
Τέσσερα προγράμματα ύψους 1 δισ. ευρώ για ενεργειακή και λειτουργική αναβάθμιση κατοικιών – Τι πρέπει να ξέρετε
Συρεγγέλα στο ethnos.gr: Η ικανότητα ενός Προέδρου να ενώνει δεν εξαρτάται από τον πολιτικό του χώρο
Φοιτητές πανεπιστημίων: 5+1 tips για να «χτίσεις» το βιογραφικό σου ενώ σπουδάζεις
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr