Η θέση της NASA για τις «εξωγήινες μούμιες» από το Μεξικό: Οι επιστήμονες θέλουν να μελετήσουν τα δείγματα
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 6 λεπτά ┋
Τις «μη ανθρώπινες» σορούς που παρουσιάστηκαν στο Μεξικό σχολίασε η επιτροπή της NASA έπειτα από σχετική ερώτηση κατά την ενημέρωση για τα ευρήματα της μελέτης για τα ανεξήγητα ιπτάμενα αντικείμενα στον ουρανό της Γης.
Όταν, ζητήθηκε από την επιτροπή να σχολιάσει δύο υποτιθέμενα «μη ανθρώπινα» πτώματα στο Μεξικό - μουμιοποιημένα δείγματα εκτέθηκαν σε γυάλινες θήκες στο πλαίσιο επίσημων αποκαλυπτηρίων στο Κογκρέσο του Μεξικού σε μια ακρόαση που προκάλεσε ενθουσιασμό στους λάτρεις των UFO - ο πρόεδρος της μελέτης David Spergel δήλωσε ότι έχει δει μόνο αναφορές στο Twitter (Χ) και «δεν γνωρίζουμε τη φύση αυτών των δειγμάτων».
Προέτρεψε τη μεξικανική κυβέρνηση να διαθέσει τα δείγματα στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα.
«Ένα από τα κύρια πράγματα που προσπαθούμε να κάνουμε εδώ σήμερα είναι να μετακινήσουμε τις εικασίες και τις συνωμοσίες προς την επιστήμη και τη λογική και αυτό το κάνεις με δεδομένα», δήλωσε ο Dan Evans, βοηθός αναπληρωτή διοικητή για την έρευνα.
Στο Μεξικανικό Κογκρέσο, στην εκδήλωση πρωτοστάτησε ο δημοσιογράφος και ερευνητής UFO Jaime Maussan, ο οποίος κατέθεσε ενόρκως ότι σχεδόν το ένα τρίτο του DNA τους είναι «άγνωστο» και τα δείγματα δεν αποτελούσαν μέρος της «γήινης εξέλιξής μας».
«Υπάρχει και άλλη ζωή εκεί έξω, δεν γνωρίζουμε τι είναι τα UAP»
Έκθεση ανεξάρτητης ομάδας εμπειρογνωμόνων της NASA για τα άγνωστης προέλευσης φαινόμενα έρχεται σήμερα στη δημοσιότητα και ζητάει τη συλλογή περισσότερων και πιο αξιόπιστων δεδομένων για να μελετηθούν τα φαινόμενα αυτά.
Η NASA ορίζει ως «Unidentified Anomalous Phenomena» (UAP), δηλαδή Άγνωστης Ταυτότητας Ανώμαλα Φαινόμενα, τα γεγονότα που παρατηρούνται στον ουρανό, τα οποία δεν μπορούν να ταυτοποιηθούν ως αεροσκάφη ή γνωστά φυσικά φαινόμενα από επιστημονική άποψη. Πρόκειται για τα γνωστά σε όλους UFO, ωστόσο καθώς ο όρος είχε αρνητική χροιά, έχει αντικατασταθεί επισήμως από τον όρο UAP.
Την έκθεση ετοίμασε η ανεξάρτητη ομάδα εμπειρογνωμόνων, με πρόεδρο τον αστροφυσικό Ντέιβιντ Σπέργκελ. Πρόκειται για μια συμβουλευτική ομάδα 16 επιστημόνων από διάφορους τομείς, που ορίστηκε τον Ιούνιο του 2022 με στόχο να εξεταστούν τα UAP από επιστημονική σκοπιά και να προχωρήσει η κατανόηση των φαινομένων.
Η ομάδα μελέτης χρησιμοποίησε μη διαβαθμισμένα δεδομένα από κυβερνητικούς φορείς, εμπορικά δεδομένα και δεδομένα από άλλες πηγές για να προχωρήσει σε συστάσεις στην έκθεση. Σημειώνεται στην έκθεση ότι προς το παρόν υπάρχει περιορισμένος αριθμός παρατηρήσεων υψηλής ποιότητας των UAP, γεγονός που καθιστά προς το παρόν αδύνατη την εξαγωγή ασφαλών επιστημονικών συμπερασμάτων σχετικά με τη φύση τους.
Τι είπε ο διοικητής της NASA
Ο διοικητής της NASA, Μπιλ Νέλσον άρχισε αναφερόμενος στη θέαση από πιλότους αντικειμένων που δεν μπορούσαν να αναγνωρίσουν στον ενάεριο χώρο των ΗΠΑ. Ωστόσο «τα περισσότερα από αυτά τα γεγονότα έχουν έκτοτε εξηγηθεί» και παραδέχτηκε ότι «ελάχιστα δεν μπορούν να αναγνωριστούν ως γνωστά ανθρωπογενή ή φυσικά φαινόμενα».
Εξήγησε ότι η διαστημική υπηρεσία «αναζητά σημάδια ζωής» τόσο στο παρελθόν όσο και στο παρόν. Πρόσθεσε ότι τα UAP έχουν «παγκόσμια γοητεία» αλλά οι περισσότερες παρατηρήσεις έχουν «πολύ περιορισμένα δεδομένα», γεγονός που καθιστά πιο δύσκολη την εξαγωγή συμπερασμάτων.
Ερωτηθείς πώς μπορεί η NASA να προσδιορίσει τι δεν είναι τα UAP, αν δεν γνωρίζει τι είναι, ο επικεφαλής του οργανισμού απάντησε: «Η NASA δεν βρήκε κανένα στοιχείο ότι τα UAP έχουν εξωγήινη προέλευση αλλά δεν γνωρίζουμε τι είναι τα UAP».
Εξέφρασε, επίσης, τη βεβαιότητά του ότι η NASA θα ανακαλύψει έναν άλλο κατοικήσιμο πλανήτη στο σύμπαν. Δήλωσε ότι πιστεύει ότι υπάρχει άλλη ζωή εκεί έξω, δεδομένου του τεράστιου αριθμού αστεριών και γαλαξιών που υπάρχει στο σύμπαν.
Έχουν φτάσει εξωγήινοι στη Γη;
«Σε αυτή τη φάση δεν υπάρχει λόγος να συμπεράνουμε ότι οι υπάρχουσες αναφορές για UAP έχουν εξωγήινη προέλευση. Ωστόσο, αν το αναγνωρίσουμε ως μια πιθανότητα, τότε αυτά τα αντικείμενα πρέπει να έχουν ταξιδέψει μέσω του ηλιακού μας συστήματος για να φτάσουν εδώ», διευκρινίζει η επιτροπή στην έκθεση.
Εξάλλου σε σχετική συνέντευξη τύπου μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης ο διοικητής της NASA, Μπιλ Νέλσον, υπογράμμισε ότι «καθώς κατανοούμε ότι είμαστε σε έναν κόσμο ανακαλύψεων, αναλάβαμε συγκεκριμένες δράσεις για να διερευνήσουμε τα UAP». Είπε μάλιστα χαρακτηριστικά ότι «μετατοπίζουμε τη συζήτηση από τον εντυπωσιασμό στην επιστήμη» δεσμευόμενος ότι όλες οι πληροφορίες που θα συλλεχθούν για τα UAP θα δοθούν με διαφάνεια στον κόσμο. Εξάλλου, ανακοίνωσε τον ορισμό διευθυντή στη NASA που θα συντονίζει τις έρευνες γύρω από τα UAP.
Οι εμπειρογνώμονες διαπιστώνουν στην έκθεση ότι η ανάλυση των δεδομένων για τα UAP παρεμποδίζεται από την έλλειψη πολλαπλών μετρήσεων και βασικών δεδομένων. Εμπόδιο στην συλλογή δεδομένων για τα φαινόμενα UAP αποτελούν οι «αρνητικές αντιλήψεις γύρω από την αναφορά των UAP» και οι επιστήμονες υπογραμμίζουν το ζωτικό ρόλο της συμμετοχής της NASA «στη μείωση του στίγματος».
Επίσης, ζητούν να αξιοποιηθεί η τεχνογνωσία της NASA «ως μέρος μιας ισχυρής και συστηματικής στρατηγικής απόκτησης δεδομένων εντός του πλαισίου ολόκληρης της κυβέρνησης» και προσθέτουν ότι η τεχνητή νοημοσύνη και η μηχανική μάθηση είναι απαραίτητα εργαλεία για τον εντοπισμό σπάνιων περιστατικών, που ενδεχομένως περιλαμβάνουν UAP, μέσα σε τεράστια σύνολα δεδομένων.
Η μελέτη συνιστά στη NASA να χρησιμοποιήσει τους πόρους ανοικτού κώδικα, την εκτεταμένη τεχνολογική εμπειρογνωμοσύνη της, τις τεχνικές ανάλυσης δεδομένων, τις εμπορικές και ομοσπονδιακές συνεργασίες για τη δημιουργία ενός καλύτερου και ισχυρού συνόλου δεδομένων για την κατανόηση των μελλοντικών φαινομένων.
Επιπλέον, στην έκθεση γίνεται ειδική μνεία και στη συμμετοχή του κοινού ως «κρίσιμη πτυχή της κατανόησης των UAP», μέσω της αύξησης των προσπαθειών συλλογής δεδομένων με χρήση σύγχρονων τεχνικών crowdsourcing, από πολίτες- παρατηρητές σε όλο τον κόσμο.
«Φοβήθηκαν να την τιμήσουν»: Το ΑΠΘ δεν απένειμε τίτλο σπουδών στην οικογένεια της Κέλλυς που έχασε τη ζωή της στα Τέμπη - Η μητέρα της στο ethnos.gr
Θεσσαλονίκη: 55χρονος χειρουργήθηκε για σκωληκοειδίτιδα, τελικά είχε καρκίνο και τον ενημέρωσαν 1 χρόνο μετά!
Η κλήρωση της Εθνικής: Η Σκωτία αντίπαλος της Ελλάδας στα πλέι οφ του Nations League
Συνεχίζει στο «Emily in Paris» ο Λούκας Μπράβο - Επιστρέφει στη Γαλλία η σειρά
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr