Google maps: Ποια μέρη στην Αττική έχουν «εξαφανιστεί» από τους χάρτες της Google και γιατί
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 5 λεπτά ┋
Το Google Maps αποτελεί πλέον ένα από τα πιο χρήσιμα εργαλεία για να βρεις μια διεύθυνση ή την καλύτερη διαδρομή για να φτάσεις στον προορισμό σου οπουδήποτε κι αν είναι αυτός στην Ελλάδα. Πολλές φορές μάλιστα μπορεί να ανακαλύψεις διαδρομές που ούτε τις έχεις φανταστεί και σου προκαλούν έκπληξη. Tο Google Maps δίνει στον χρήστη πολύ χρήσιμες πληροφορίες για τη γεωμορφολογία του εδάφους αλλά και το ποιες υπηρεσίες ή επιχειρήσεις θα βρούμε σε μια περιοχή.
Ωστόσο, όπως και σε άλλα μέρη της Ελλάδας ή του κόσμου, κάποιες περιοχές ή οικοδομικά τετράγωνα στην Αττική δεν εμφανίζονται στο Google Maps όταν κοιτάς από τον δορυφόρο. Στην πραγματικότητα όταν πας να τα δεις από πάνω βλέπεις μια θολή εικόνα με pixel. Και στην Αττική τα σημεία αυτά είναι παραπάνω από ένα. Κάποια από αυτά είναι λογικό να έχουν κρυφτεί από χάρτες της δηµοφιλούς υπηρεσίας του αµερικανικού κολοσσού, όπως για παράδειγμα το Μέγαρο Μαξίµου και το υπουργείο Αµυνας, ευαίσθητα κτίρια έχουν διαγραφεί. Αυτό συμβαίνει όμως και με δρόμους ή περιοχές που συνορεύουν με τέτοια κτίρια. Ποιες είναι οι «εξαφανισμένες» περιοχές και τα «αόρατα» σημεία της Αττικής;
Υπουργείο Εθνικής Άμυνας
Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας είναι ένα από τα σημεία που μπορεί να καταλάβει κανείς γιατί είναι καλυμμένο με pixels. Ωστόσο μαζί με αυτό, έχει καλυφθεί, όπως μπορεί να δει κανείς κι άλλη έκταση. Πρόκειται για µια µεγάλη περιοχή που φτάνει έως το πάρκο της Χωροφυλακής και σχεδόν στη διασταύρωση της Κατεχάκη µε την Αττική Οδό. Καλύπτεται φυσικά το Επιτελείο Ναυτικού αλλά και το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας. Πρόκειται βέβαια για κτήρια που μπορεί να αντιληφθεί κανείς το γιατί συμβαίνει αυτό. Στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας συμβαίνει, βέβαια και κάτι ακόμη. Ο χρήστης δεν μπορεί να δει το κτήριο απ’ έξω ούτε με το Google Street View. Η δυνατότητα περιορίζεται στους πιο περιφερειακούς δρόμους. Πράγμα το οποίο δεν συμβαίνει σε άλλα υπουργεία.
Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος
Καλυμμένος είναι και ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών καθώς ούτε το «Ελευθέριος Βενιζέλος» φαίνεται από ψηλά. Το ίδιο συμβαίνει και με άλλα αεροδρόμια της Ελλάδας. Όπως για παράδειγμα της Καβάλας. Ή των Ιωαννίνων. Για ευνόητους λόγους ασφαλείας.
Μέγαρο Μαξίμου
Ακόμη ένα κτήριο που δεν είναι ορατό από τον δορυφόρο της Google στους χάρτες είναι το Μέγαρο Μαξίμου. Ταυτόχρονα, μαζί με το Μέγαρο Μαξίμου, έχει θολώσει στην εικόνα το Μουσείο Μπενάκη, ένα μεγάλος μέρος του Εθνικού Κήπου αλλά και ολόκληρη η περιοχή του Κολωνακίου µέχρι την πλατεία. Στην πραγματικότητα δηλαδή μαζί με το Μέγαρο Μαξίμου καλύφθηκε η ευρύτερη περιοχή που το περικλείει ακόμη κι αν αυτό δε φαίνεται εκ πρώτης όψεως απαραίτητο. Από την άλλη το Προεδρικό Μέγαρο που είναι δίπλα φαίνεται κανονικά στο χάρτη.
Κέντρο Ερευνών «Δημόκριτος»
Ακόμη ένα σημείο που δεν φαίνεται καθαρά αν το ψάξεις και το βρεις στο Google Maps Αττικής είναι το Κέντρο Ερευνών «Δημόκριτος» στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής. Και μπορεί αυτό το κτήριο να μην έχει κάποιο κρατικό μυστικό σαν του Υπουργείο Άμυνας αλλά αποτελεί το µοναδικό µέρος της Ελλάδας στο οποίο υπάρχει πυρηνικός αντιδραστήρας, έστω κι αν αυτός χρησιµοποιείται για ερευνητικούς σκοπούς. Άρα είναι λογικό να υπάρχει κάποια κάλυψη και προφύλαξη ακόμη σε αυτό το επίπεδο. Και σε αυτή την περίπτωση δεν καλύπτεται μόνο ένα σημείο, δηλαδή το σημείο που βρίσκεται αποκλειστικά το κτήριο του «Δημόκριτου» αλλά και μια έκταση τριγύρω. Ακόμη και ένα τμήμα της Περιφερειακής οδού Υμηττού.
Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτης βρίσκεται στη Λεωφόρο Παναγιώτη Κανελλόπουλου. Και ενώ στον απλό χάρτη μπορείς να δεις πώς θα προσεγγίσεις το σημείο, δεν συμβαίνει το ίδιο και με τον δορυφορικό. Εκεί τα πράγματα γίνονται θολά. Και δεν γίνονται θολά μόνο για το Υπουργείο αλλά και για την γύρω περιοχή. Μαζί καλύπτεται και το 251 Νοσοκομείο Αεροπορίας το οποίο βρίσκεται κάποια στενά πιο μακριά. Όπως επίσης και το Υπουργείο Δικαιοσύνης και το Κέντρο Μελετών Ασφαλείας (ΚΕΜΕΑ). Πολύ κοντά βρίσκεται και το Πάρκο της Χωροφυλακής στη Μεσογείων το οποίο επίσης δεν μπορείς να διακρίνεις μέσω του δορυφόρου.
Ωστόσο βλέποντας πόσα κτήρια είναι καλυμμένα και δεν φαίνονται από τους δορυφόρους της Google, διαπιστώνεις εύκολα κάτι. Ειδικά αν δεις και τους χάρτες άλλων μεγάλων ευρωπαϊκών πόλεων Ότι η Ελλάδα είναι ιδιαίτερα αυστηρή, αν την συγκρίνουμε με άλλες χώρες της Δύσης, στον τρόπο που προστατεύει τα κτίρια και τις εγκαταστάσεις που έχουν στρατηγική σηµασία. Και δεν είναι μέρη που δεν φαίνονται μόνο στην Αττική αλλά το ίδιο συμβαίνει και σε άλλες πόλεις της Ευρώπης.
Πηγή: exploringgreece.tv
Αγωνία στην Ευρώπη με τις εξελίξεις στην Ουκρανία: - Μπορέλ: «Πούτιν και Τραμπ θα καθίσουν στο τραπέζι για τη λήξη του πολέμου»
Ευελπίδων: Ένταση στα δικαστήρια μετά την προφυλάκιση του Νίκου Ρωμανού - Κρότου λάμψης και κυνηγητό
Τραγική η κατάσταση στη Γάζα: Όλα τα νοσοκομεία θα μειώσουν ή θα σταματήσουν τη λειτουργία τους σε «48 ώρες»
Ο Σεμπάστιαν Σταν υποστηρίζει ότι οι σταρ του Χόλιγουντ «φοβούνται» τον Ντόναλντ Τραμπ
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr