Συνταγές |ICookGreek

Δεν φτάνει ένα κομμάτι - Τέλειο γλύκισμα με αχλάδια και κρέμα

©ICookGreek

Εκτέλεση

  • Καθαρίζετε τα αχλάδια, τα κόβετε στη μέση και βγάζετε τα κουκούτσια τους μ’ ένα κουταλάκι. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C.
  • Ρίχνετε σ’ ένα τηγάνι το κρασί, 50 γρ. ζάχαρη άσπρη και 300 ml νερό. Προσθέτετε το χυμό και τη φλούδα του λεμονιού και τα καθαρισμένα αχλάδια. Τα σιγοβράζετε 5΄-8΄, γυρίζοντάς τα ανάποδα 1-2 φορές. Κατόπιν τα στραγγίζετε και τα αφήνετε να κρυώσουν.
  • Σε ένα μπολ χτυπάτε 75 γρ. βούτυρο με τη σκουρόχρωμη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Αδειάζετε αυτό το μείγμα σε μια στρογγυλή φόρμα διαμ. 20 εκ. Κόβετε τα στραγγισμένα αχλάδια σε φέτες και τα απλώνετε γύρω γύρω στη φόρμα.
  • Χτυπάτε το υπόλοιπο βούτυρο με την υπόλοιπη άσπρη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε σιγά σιγά τα αυγά και λίγο από το αλεύρι συνεχίζοντας το χτύπημα. Ρίχνετε το υπόλοιπο αλεύρι και την τριμμένη αμυγδαλόψιχα και ανακατεύετε καλά.
  • Απλώνετε το μείγμα πάνω από τα αχλάδια στη φόρμα και ισιώνετε την επιφάνειά του με μια σπάτουλα. Ψήνετε 35΄-45΄ στους 180°C. Ξεφορμάρετε το γλυκό μόλις κρυώσει. Το σερβίρετε σε τριγωνικά κομμάτια και το συνοδεύετε με κρέμα ζαχαροπλαστικής.
Tip. Αν προτιμήσετε να φτιάξετε σπιτική κρέμα ζαχαροπλαστικής, δείτε τη συνταγή της πατώντας εδώ.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
©ICookGreek
60'
6

Υλικά

  • 2 μεγάλα αχλάδια σφιχτά
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 150 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού και η φλούδα ½ λεμονιού
  • 250 γρ. βούτυρο
  • 75 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 3 αυγά χτυπημένα
  • 150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 50 γρ. αμυγδαλόψιχα τριμμένη
  • 1 δόση κρέμα ζαχαροπλαστικής (είτε από έτοιμο μείγμα 1 φακέλου είτε σπιτική)