Δεν φτάνει ένα κομμάτι - Τέλειο γλύκισμα με αχλάδια και κρέμα
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε τα αχλάδια, τα κόβετε στη μέση και βγάζετε τα κουκούτσια τους μ’ ένα κουταλάκι. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C.
- Ρίχνετε σ’ ένα τηγάνι το κρασί, 50 γρ. ζάχαρη άσπρη και 300 ml νερό. Προσθέτετε το χυμό και τη φλούδα του λεμονιού και τα καθαρισμένα αχλάδια. Τα σιγοβράζετε 5΄-8΄, γυρίζοντάς τα ανάποδα 1-2 φορές. Κατόπιν τα στραγγίζετε και τα αφήνετε να κρυώσουν.
- Σε ένα μπολ χτυπάτε 75 γρ. βούτυρο με τη σκουρόχρωμη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Αδειάζετε αυτό το μείγμα σε μια στρογγυλή φόρμα διαμ. 20 εκ. Κόβετε τα στραγγισμένα αχλάδια σε φέτες και τα απλώνετε γύρω γύρω στη φόρμα.
- Χτυπάτε το υπόλοιπο βούτυρο με την υπόλοιπη άσπρη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε σιγά σιγά τα αυγά και λίγο από το αλεύρι συνεχίζοντας το χτύπημα. Ρίχνετε το υπόλοιπο αλεύρι και την τριμμένη αμυγδαλόψιχα και ανακατεύετε καλά.
- Απλώνετε το μείγμα πάνω από τα αχλάδια στη φόρμα και ισιώνετε την επιφάνειά του με μια σπάτουλα. Ψήνετε 35΄-45΄ στους 180°C. Ξεφορμάρετε το γλυκό μόλις κρυώσει. Το σερβίρετε σε τριγωνικά κομμάτια και το συνοδεύετε με κρέμα ζαχαροπλαστικής.
Tip. Αν προτιμήσετε να φτιάξετε σπιτική κρέμα ζαχαροπλαστικής, δείτε τη συνταγή της πατώντας εδώ.