Συνταγές | ICookGreek

Νεκταρίνια σε γλυκιά σάλτσα κόκκινου κρασιού

©ICookGreek

Εκτέλεση

  1. Διαλέγετε νεκταρίνια με ίδιο περίπου μέγεθος.
  2. Ρίχνετε σε μικρή κατσαρόλα το κόκκινο κρασί, τη φλούδα του πορτοκαλιού, τη ζάχαρη, την κανέλα και τα γαρίφαλα. Ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  3. Τοποθετείτε μέσα σε αυτό το υγρό μείγμα τα νεκταρίνια το ένα δίπλα στο άλλο. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και βράζετε 15΄μέχρις ότου τα νεκταρίνια μαλακώσουν.
  4. Μεταφέρετε τις φέτες των νεκταρινιών στα μπολ όπου θα τα σερβίρετε και τα περιχύνετε με την κόκκινη σάλτσα τους.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
©ICookGreek
30'
6

Υλικά

  • 6 νεκταρίνια μεγάλα
  • 600 ml δυνατό κόκκινο κρασί
  • η φλούδα ½ πορτοκαλιού
  • 80 γρ. ζάχαρη (αρωματισμένη με λίγη βανίλια προαιρετικά)
  • 2 ξυλάκια κανέλας
  • 3 γαρίφαλα