Έχουμε ψαρόσουπα - Σκορπίνες βραστές με λαχανικά
Εκτέλεση
-
Σε μεγάλη κατασαρόλα ρίχνετε 1 με 1 ½ λίτρο νερό και βάζετε πρώτα τα λαχανικά να βράζουν μαζί με το λάδι, αλάτι και πιπέρι. Τα αφήνετε σε μέτρια φωτιά για 25' περίπου μέχρι να μαλακώσουν.
-
Αλατοπιπερώνετε καλά τις σκορπίνες και μόλις βεβαιωθείτε ότι τα λαχανικά μαλάκωσαν τις βάζετε κι αυτές στην κατσαρόλα. Συνεχίζετε το βράσιμο για άλλα 15'-20'.
-
Σερβίρετε το ψάρι με τα λαχανικά σε πιατέλα και το ζωμό σε βαθιά πιάτα, αφού του προσθέσετε χυμό λεμονιού.
Τip. Ψάρια κατάλληλα για ψαρόσουπα εκτός από τις σκορπίνες είναι το χριστόψαρο, το μυλοκόπι, ο μπακαλιάρος (ελαφρύς μα χορταστικός), η πεσκανδρίτσα, η σφυρίδα, ο ροφός, το φαγκρί. Πιο οικονομικά μα πεντανόστιμα, τα μικρά βραστόψαρα δίνουν γεύση και υπέροχους ζωμούς (χάνοι, πέρκες, μικρές σκορπίνες, δράκαινες κ.ά.).