Συνταγές | ICookGreek

Αχνιστή, κρεμώδης σούπα με πατάτες και κρεμμύδια όλο γεύση!

Εικόνα: Unsplash

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνετε το βούτυρο μαζί με το λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι, τα πράσα, το σκόρδο και το σέλινο. Προσθέτετε τις πατάτες, και τις σοτάρετε και αυτές. Ρίχνετε το νερό, το ζωμό λαχανικών, λίγη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και μαγειρεύετε για 35'-45'.
  2. Στη συνέχεια πολτοποιείτε το μείγμα στο μπλέντερ. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με λίγο αλατοπίπερο και την προσθέτετε στη σούπα ανακατεύοντας. Προσθέτετε το μπλε τυρί και ανακατεύετε μέχρι να λειώσει κι αυτό.
  3. Σερβίρετε σε μπολ ή πιάτα αφού γαρνίρετε με το φρεσκοκομμένο μυρωδικό της αρεσκείας σας.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: Unsplash
60'
4

Υλικά

  • 3 πράσα κομμένα σε ροδέλες
  • 4 πατάτες καθαρισμένες και χοντροκομμένες
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κλωνάρι σέλινο ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 φλιτζάνι κύβο λαχανικών έτοιμο ή σπιτικό
  • λίγη ζάχαρη
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 1,5 λίτρο ζεστό νερό
  • 60 γρ. μπλε τυρί λιωμένο με πιρούνι
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 3 κουταλιές της σούπας λάδι
  • φρέσκο μυρωδικό ψιλοκομμένο για το γαρνίρισμα