Αχνιστή, κρεμώδης σούπα με πατάτες και κρεμμύδια όλο γεύση!
Εκτέλεση
Ζεσταίνετε το βούτυρο μαζί με το λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι, τα πράσα, το σκόρδο και το σέλινο. Προσθέτετε τις πατάτες, και τις σοτάρετε και αυτές. Ρίχνετε το νερό, το ζωμό λαχανικών, λίγη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και μαγειρεύετε για 35'-45'.
Στη συνέχεια πολτοποιείτε το μείγμα στο μπλέντερ. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με λίγο αλατοπίπερο και την προσθέτετε στη σούπα ανακατεύοντας. Προσθέτετε το μπλε τυρί και ανακατεύετε μέχρι να λειώσει κι αυτό.
Σερβίρετε σε μπολ ή πιάτα αφού γαρνίρετε με το φρεσκοκομμένο μυρωδικό της αρεσκείας σας.