Σπιτικά μάφιν με κίτρινη κολοκύθα και μπαχαρικά
Εκτέλεση
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, τα μπαχαρικά και το αλάτι.
3. Χτυπάτε το βούτυρο με τα δύο είδη ζάχαρης μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε τη βανίλια και τα αυγά, ένα ένα τη φορά συνεχίζοντας το χτύπημα. Ρίχνετε εναλλάξ το μείγμα του αλευριού και τον πουρέ της κολοκύθας, σε τρεις δόσεις, ξεκινώντας και τελειώνοντας με το μείγμα του αλευριού.
4. Γεμίζετε με το μείγμα αυτό μια 12άρα φόρμα για μάφιν αφού τη βουτυρώσετε ή βάλετε τις ειδικές χάρτινες θήκες.
5. Ψήνετε για περίπου 20' ή μέχρι να πάρουν χρώμα τα κεϊκάκια. Τα βγάζετε και τα αφήνετε να κρυώσουν. Αν θέλετε πασπαλίζετε με άxνη ή λίγους κόκκους χονδρό αλάτι.
Tip. Oι κολοκύθες κυκλοφορούν πλέον συσκευασμένες σε αεροστεγείς συσκευασίες στον ατμό, μια λύση εύκολη και γρήγορη για τις συνταγές όπου το κηπευτικό συμμετέχει σε γέμιση ή μπαίνει ως πουρές σε ζύμες. Αν θέλετε όμως να φτιάξετε σπιτικό πουρέ για το γλυκό σας, απλά κόβετε την κολοκύθα στη μέση και την ψήνετε με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω για 40'-45' στο φούρνο. Λιώνετε τη σάρκα της με πιρούνι ή στο μπλέντερ.