Συνταγές | ICookGreek

Συνταγή για παραδοσιακή φανουρόπιτα με 7 υλικά

Εικόνα: ICookGreek

Εκτέλεση

  1. Αλευρώνετε τη σταφίδα με λίγο από το αλεύρι.
  2. Χτυπάτε το λάδι με τη ζάχαρη και το χυμό πορτοκαλιού μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.
  3. Ανακατεύετε το αλεύρι με την κανέλα.
  4. Αδειάζετε σιγά σιγά το μείγμα του αλευριού στο μπολ με το μείγμα λαδιού-ζάχαρης αναδεύοντας με το χτυπητήρι. Προσθέτετε τέλος και την αλευρωμένη σταφίδα και ανακατεύετε.
  5. Μεταφέρετε το μείγμα σε τετράγωνο ή στρογγυλό ταψί διαμ. 26-30 εκ. αλειμμένο με λάδι. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175° C για 45’. Σβήνετε το φούρνο και αφήνετε την πίτα μέσα για 15’ ακόμη.
Tip. Αν σας αρέσουν τα καρύδια μπορείτε να παραλείψετε τη ζάχαρη άχνη και να προσθέσετε στη ζύμη 1/2 φλιτζάνι καρύδια μαζί με τις σταφίδες, διατηρώντας τον αριθμό 7 στα υλικά της φανουρόπιτας. Μάθετε γιατί φτιάχνουμε φανουρόπιτα και διαβάστε περισσότερα για την ιστορία της παραδοσιακή πίτας πατώντας εδώ.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: ICookGreek
70'
8

Υλικά

  • 3 φλιτζάνια κοσκινισμένο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κουταλάκι κοφτό κανέλα
  • 2/3 φλιτζανιού του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού σταφίδα
  • ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα