Συνταγή για παραδοσιακή φανουρόπιτα με 7 υλικά
Εκτέλεση
- Αλευρώνετε τη σταφίδα με λίγο από το αλεύρι.
- Χτυπάτε το λάδι με τη ζάχαρη και το χυμό πορτοκαλιού μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.
- Ανακατεύετε το αλεύρι με την κανέλα.
- Αδειάζετε σιγά σιγά το μείγμα του αλευριού στο μπολ με το μείγμα λαδιού-ζάχαρης αναδεύοντας με το χτυπητήρι. Προσθέτετε τέλος και την αλευρωμένη σταφίδα και ανακατεύετε.
- Μεταφέρετε το μείγμα σε τετράγωνο ή στρογγυλό ταψί διαμ. 26-30 εκ. αλειμμένο με λάδι. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175° C για 45’. Σβήνετε το φούρνο και αφήνετε την πίτα μέσα για 15’ ακόμη.
Tip. Αν σας αρέσουν τα καρύδια μπορείτε να παραλείψετε τη ζάχαρη άχνη και να προσθέσετε στη ζύμη 1/2 φλιτζάνι καρύδια μαζί με τις σταφίδες, διατηρώντας τον αριθμό 7 στα υλικά της φανουρόπιτας. Μάθετε γιατί φτιάχνουμε φανουρόπιτα και διαβάστε περισσότερα για την ιστορία της παραδοσιακή πίτας πατώντας εδώ.