Συνταγές | ICookGreek

Εκλεκτό ορεκτικό - Κολοκυθοανθοί ψητοί, γεμιστοί με ανθότυρο ή ρικότα

Εικόνα: ICookGreek

Εκτέλεση

  1. Στρώνετε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και το αλείφετε με λίγο ελαιόλαδο.
  2. Αφαιρείτε τους στήμονες από το εσωτερικό των λουλουδιών. Τα ξεπλένετε και τα αφήνετε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί.
  3. Αναμειγνύετε τα τυριά με το αυγό, το μοσχοκάρυδο, το δυόσμο, το αλάτι και το πιπέρι και τα ανακατεύετε.
  4. Γεμίζετε προσεκτικά τους ανθούς με περίπου 1 κουταλιά της σούπας τον καθένα από το μείγμα και στριφογυρίζετε την άκρη τους. Tους αραδιάζετε στο ταψί.
  5. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C μέχρι να ροδίσουν, περίπου 20 λεπτά.
Tip. Λιχουδιά με καταγωγή από την Ιταλία. Στην πατρίδα της για να τη φτιάξουν χρησιμοποιούν μείγμα ρικότας και παρμεζάνας

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: ICookGreek
40'
0

Υλικά

  • 20 κολοκυθοανθοί
  • 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 250 γρ λευκό, φρέσκο, ανάλατο τυρί (ανθότυρο ή ρικότα)
  • 1 αυγό
  • 2 κουταλιές σκληρό, κίτρινο τυρί τριμμένο (κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα)
  • λίγο μοσχοκάρυδο σε σκόνη
  • 1/2 κουταλιά δυόσμος φρέσκος, ψιλοκομμένος
  • αλάτι και πιπέρι