Συνταγές | Άρτεμη Χάλαρη (Αρχείο Έθνους)

Καλοκαιρινή λιχουδιά - Μελιτζάνες γεμιστές με στραπατσάδα

Εικόνα: Αρχείο Έθνους | Γιώργος Δρακόπουλος, Tina Webb

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση, οριζοντίως, τις αφήνουμε σε αλατισμένο νερό και μετά από 10 λεπτά τις στραγγίζουμε. Τις τηγανίζουμε με λίγο ελαιόλαδο ή τις ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα.
  3. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτουμε το σκόρδο και μετά από 1 λεπτό και την τριμμένη ντομάτα. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε και τη ρίγανη και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράζει, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να δέσει.
  4. Κρατάμε το ένα τέταρτο της σάλτσας και ανακατεύουμε τα χτυπημένα αυγά με την υπόλοιπη, συνεχίζοντας το μαγείρεμα μέχρι να πήξει η στραπατσάδα, προσέχοντας όμως να μη στεγνώσει εντελώς.
  5. Βάζουμε σε μια πιατέλα τη σάλτσα που φυλάξαμε και αραδιάζουμε πάνω της τις μελιτζάνες. Δημιουργούμε μια κοιλότητα στην κομμένη πλευρά τους και τη γεμίζουμε με τη στραπατσάδα.
  6. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια της μελιτζάνας με την ξινομυζήθρα ή τη φέτα, προσθέτουμε λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού και σερβίρουμε.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: Αρχείο Έθνους | Γιώργος Δρακόπουλος, Tina Webb
40'
4

Υλικά

  • 1½ κιλό ώριμες ντομάτες (χοντροτριμμένες ή ψιλοκομμένες)
  • 4 μεγάλες τσακώνικες μελιτζάνες
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κίτρινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 6 αυγά χτυπημένα
  • 200 γρ. ξινομυζήθρα ή φέτα, θρυμματισμένη
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού