Συνταγές | ICookGreek

Κορμός, ο αιώνιος αγαπημένος - Με κουβερτούρα, σοκολάτα σε σκόνη και μπισκότα

Εικόνα: ICookGreek

Εκτέλεση

1. Σε ένα μπολ κομματιάζετε τα μπισκότα και τα ανακατεύετε με τα καρύδια. Ανακατεύετε το γάλα με το ρόφημα σοκολάτας.

2. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνετε το βούτυρο, το γάλα και την κουβερτούρα σε κομματάκια και ανακατεύετε σε σιγανή φωτιά (ή μπεν μαρί) μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.

3. Μόλις κρυώσει κάπως το μείγμα της κουβερτούρας, ρίχνετε τα μπισκότα και τα καρύδια και ανακατεύετε. 

4. Στρώνετε σε μία μακρόστενη φόρμα του κέικ αντικολλητικό χαρτί ή λαδόκολλα και αδειάζετε το μείγμα μέσα. Το τυλίγετε καλά και το βάζετε στην κατάψυξη μέχρι να σφίξει. Όταν πρόκειται να σερβίρετε, βγάζετε το μωσαϊκό λίγο νωρίτερα από το ψυγείο για να μαλακώνει και να κόβεται ευκολότερα σε φέτες.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: ICookGreek
20'
6

Υλικά

  • 1 1/2 πακέτο μπισκότα τύπου μιράντα
  • 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 2 πλάκες κουβερτούρα (περίπου 200-230 γρ.)
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 6 κουταλιές ρόφημα σοκολάτας σε σκόνη (γλυκό)
  • 100 γρ. καρυδόψιχα χονδροκομμένη
Tip. Αν δεν τρώτε ξηρούς καρπούς μπορείτε να τους αφαιρέσετε