Συνταγές | ICookGreek

Γλυκάκι της εποχής - Τάρτες με φράουλες και κρέμα

Εικόνα: ICookGreek

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάζετε τη ζύμη για τάρτα: Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200° C. Κοσκινίζετε το αλεύρι σε μπολ και προσθέτετε τα αμύγδαλα και το βούτυρο. Δουλεύετε με τις άκρες των δακτύλων μέχρι το μείγμα να μοιάζει με ψίχουλα. Προσθέτετε το αυγό, 1 κουταλιά νερό και ζυμώνετε.
  2. Ανοίγετε φύλλο σε αλευρωμένη επιφάνεια και το μοιράζετε σε 6 φόρμες ατομικές για τάρτες, καλύπτοντας τις βάσεις και τα πλαϊνά τους (ή σε φόρμα για μάφιν). Τρυπάτε τις βάσεις της τάρτας με ένα πιρούνι και τις βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  3. Βγάζετε τις άδεις τάρτες απ' το ψυγείο, τις καλύπτετε με αντικολλητικό χαρτί, αδειάζετε μερικά φασόλια ή ρεβίθια από πάνω (ωμά, για βάρος) και τις ψήνετε για 12΄στους 200° C . Αφαιρείτε το χαρτί και το βάρος και συνεχίζετε το ψήσιμο για 10΄, μέχρι οι βάσεις να πάρουν χρώμα. Τις αφήνετε να κρυώσουν.
  4. Ετοιμάζετε την κρέμα ζαχαροπλαστικής σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας της ή της βασικής μας συνταγής. Μοιράζετε την κρέμα στις βάσεις των ταρτών, βάζετε από πάνω τις φρέσκες φράουλες και περιχύνετε, αν θέλετε, με σιρόπι φράουλας.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: ICookGreek
100'
6

Υλικά

Για τη βάση

  • 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 80 γρ. βούτυρο
  • 1 αυγό
  • 30 γρ. αμύγδαλα με τη φλούδα, θρυμματισμένα

Για τη γέμιση

  • 3 φλιτζάνια κρέμα ζαχαροπλαστικής (έτοιμη ή σπιτική)
  • 500 γρ. φρέσκες φράουλες, πλυμένες και καθαρισμένες
  • σιρόπι με γεύση φράουλα για το γαρνίρισμα