Ελαφρύ γεύμα - Σαλάτα με φασολάκια, τόνο και αυγά
Εκτέλεση
- Βράζετε τα φασολάκια σε αλατισμένο νερό 15’. Τα στραγγίζετε και τα αφήνετε να κρυώσουν.
- Ετοιμάζετε το ντρέσινγκ ως εξής: πολτοποιείτε στο μπλέντερ το σκόρδο και προσθέτετε στη σειρά το αλάτι, το ξίδι, το πιπέρι, το λάδι και τη μουστάρδα. Χτυπάτε όλα τα υλικά πολύ καλά.
- Ρίχνετε σε μια σαλατιέρα τα φασολάκια, τις βραστές πατάτες (ή τα φασόλια), τον τόνο, το μαϊντανό, το κρεμμύδι, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε ελαφρά. Γαρνίρετε με τα αυγά και τις ελιές, περιχύνετε με τη σάλτσα και σερβίρετε.
Λίγα λόγια για τη συνταγή. Είναι νόστιμη, χορταστική, ελαφριά και διατροφικά ισορροπημένη η συνταγή για αυτή τη σαλάτα με πράσινα φασολάκια. Για να την ενισχύσετε σε υδατάνθρακα, μπορείτε να της προσθέσετε είτε μαγειρεμένα ξερά φασόλια είτε βραστές πατάτες. Το τι θα διαλέξετε τροποποιεί το χρόνο προετοιμασίας της. Τα φασόλια θα χρειαστούν μούλιασμα από το προηγούμενο βράδυ και 1 με 1 1/2 ώρα βράσιμο. Οι πατάτες θα χρειαστούν καθάρισμα και 25'-30' βράσιμο.