Για το τσιμπολόγημα - Κριτσινάκια με κεφαλογραβιέρα και σουσάμι
Εκτέλεση
- Ανακατεύετε σε μπολ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και λίγο άσπρο πιπέρι. Προσθέτετε το λάδι και το νερό και ζυμώνετε μέχρις ότου η ζύμη να μην κολλά στα χέρια. Δίνετε στη ζύμη σχήμα μπάλας και την αφήνετε να ξεκουραστεί 30΄.
- Ανοίγετε τη ζύμη σε φύλλο χοντρό (σαν σφολιάτα) με τον πλάστη ή πιέζοντάς την και απλώνοντάς τη με τα χέρια. Τη χωρίζετε σε λωρίδες πλάτους 2,5-3 εκ.
- Αλείφετε τις λωρίδες με αυγό και τις πασπαλίζετε με την κεφαλογραβιέρα. Κόβετε τις λωρίδες σε μήκος 8-10 εκ. και τις στρίβετε ελαφρά.
- Τοποθετείτε τα κριτσίνια σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Τα αλείφετε με αυγό και τα πασπαλίζετε με σουσάμι. Ψψήνετε 15΄σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° C, μέχρι να ροδίσουν.
Tip. Με τις προτεινόμενες δόσεις βγαίνουν περίπου 60 μικρά κριτσίνια