Συνταγές | ICookGreek

Χορτόπιτα - ρολό με φέτα, κεφαλογραβιέρα και πράσα

Εικόνα: ICookGreek

Εκτέλεση

  1. Ζεματίζετε τα χόρτα για 3’ - 4’, τα στραγγίζετε και τα χοντροκόβετε.
  2. Ζεσταίνετε 4 κουταλιές της σούπας λάδι και σοτάρετε τα πράσα για 3’ - 4’. Προσθέτετε τα χόρτα και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 5’ - 6’. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει και ρίχνετε τα αυγά, το σιμιγδάλι και τα τυριά. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε καλά.
  3. Στρώνετε σε ένα τραπέζι τα μισά φύλλα κρούστας το ένα πάνω στο άλλο, αλείφοντας με λάδι κάθε φύλλο. Απλώνετε στο επάνω φύλλο, στη μια άκρη, τη μισή ποσότητα από το μείγμα με τα χόρτα. Τυλίγετε σε ρολό και το τοποθετείτε σε λαδωμένο ταψί.
  4. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία άλλη μια φορά, φτιάχνοντας και δεύτερο ρολό. Περιχύνετε τα ρολά με το υπόλοιπο λάδι και τα ψήνετε για 1 ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσουν. Τα σερβίρετε κομμένα σε χοντρές φέτες.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: ICookGreek
75'
4

Υλικά

  • 500 γρ. φύλλο κρούστας
  • 600 γρ. χόρτα (λάπατα, σπανάκι, σέσκουλα)
  • 3 πράσα κομμένα σε ροδέλες
  • 2 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι
  • 200 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη σε χοντρό τρίφτη
  • 450 γρ. φέτα κομματιασμένη με πιρούνι
  • 3-4 αυγά
  • 1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι