Συνταγές | Πέτρος Συρίγος

Αφράτη, ψωμένια, πίτσα στο μεγάλο ταψί του φούρνου – Δείτε βίντεο

Εικόνα: OpenTV

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φουρνο στους 40° C.
  2. Βάζετε τη μαγιά στον κάδο του μίξερ μαζί με λίγη ζάχαρη (ή σε μεγάλο μπολ, αν φτιάξετε την πίτσα στο χέρι), προσθέτετε χλιαρό νερό, 2 κουταλιές απ' το αλεύρι και ανακατεύετε. Αφήνετε για λίγο στο φούρνο το μείγμα σκεπασμένο μέχρι να το δείτε να βγάζει φουσκαλίτσες. 
  3. Στη συνέχεια ρίχνετε μέσα στο μείγμα το αλεύρι, το γάλα εβαπορέ, το ηλιέλαιο και το αλάτι. Ζυμώνετε τα υλικά στο μίξερ για 2' περίπου (ή για 4' περίπου στο χέρι) μέχρι να αποκτήσετε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια και να πλάθετε σχετικά εύκολα. Της δίνετε πρόχειρο σχήμα μπάλας και τη βάζετε στο φούρνο στους 40° C για 20'. Βγάζετε τη ζύμη και βάζετε το φούρνο να προθερμαίνετε στους 200° C.
  4. Λαδώνετε το μεγάλο ταψί του φούρνου και απλώνετε τη ζύμη στον πάτο φτάνοντας μέχρι τις άκρες του ταψιού. Ανακατεύετε τα υλικά της σάλτσας σε ένα μπολ και -όπως είναι ωμή- την αλείφετε στην επιφάνεια της ζύμης. Βάζετε τις φέτες του ζαμπόν, πασπαλίζετε με τα τυριά, προσθέτετε το μπέικον και ψήνετε την πίτσα για 30' ή μέχρι να ροδίσουν οι άκρες και να λιώσουν τα τυριά.

Σημείωση: Ο Πέτρος Συρίγος παρουσίασε τη συνταγή στην εκπομπή «Εμείς» του Open TV με την Ίνα Ταράντου.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: OpenTV
70'
8

Υλικά

  • 750 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 375 ml νερό χλιαρό
  • 1 φακελάκι μαγιά ξερή
  • 35 γρ. ηλιέλαιο
  • 35 γρ. γάλα εβαπορέ
  • 15 γρ. ζάχαρη
  • 8 γρ. αλάτι

Για τη σάλτσα

  • 1 1/2 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ τομάτας
  • 400 γρ. κονσέρβα με αποφλοιωμένο τοματάκι
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκια ρίγανη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το ψήσιμο

  • 8 φέτες μπέικον
  • 10 μανιτάρια
  • 300 γρ. γκούντα τριμμένη
  • 300 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
  • 200 γρ. τσένταρ τριμμένο
  • φέτες φρέσκιας ντομάτας
  • 15 φέτες ζαμπόν