Εποχικό γλυκάκι - Ατομικά κέικ με κίτρινη κολοκύθα
Εκτέλεση
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180? C.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, τα μπαχαρικά και το αλάτι.
3. Χτυπάτε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε τη βανίλια και τα αυγά, ένα ένα τη φορά συνεχίζοντας το χτύπημα. Ρίχνετε εναλλάξ το μείγμα του αλευριού και τον πουρέ της κολοκύθας, σε τρεις δόσεις, ξεκινώντας και τελειώνοντας με το μείγμα του αλευριού.
4. Γεμίζετε με το μείγμα αυτό μια 12άρα φόρμα για μάφιν αφού τη βουτυρώσετε ή βάλετε τις ειδικές χάρτινες θήκες.
5. Ψήνετε για περίπου 20' ή μέχρι να πάρουν χρώμα τα κεϊκάκια. Τα βγάζετε και τα αφήνετε να κρυώσουν.
Tips
> Oι κολοκύθες κυκλοφορούν πλέον συσκευασμένες σε αεροστεγείς συσκευασίες στον ατμό, μια λύση εύκολη και γρήγορη για τις συνταγές που το κηπευτικό συμμετέχει σε γέμιση ή μπαίνει ως πουρές σε ζύμες. Αν θέλετε όμως να φτιάξετε σπιτικό πουρέ για το γλυκό σας, απλά κόβετε την κολοκύθα στη μέση και την ψήνετε με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω για 40?-45? στο φούρνο. Λιώνετε τη σάρκα της με πιρούνι ή στο μπλέντερ.
> Μετατρέψτε τα μάφιν σε καπκέικ με ένα λαχταριστό frosting τυριού που θα φτιάξετε χτυπώντας 110 γρ. φρέσκο τυρί-κρέμα, 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας 1 1/2 φλιτζάνια (175 γραμμάρια) ζάχαρη (σε σκόνη ή άχνη) κοσκινισμένη. Διακοσμήστε, αν θέλετε, με το μείγμα αυτό τα κεϊκάκια σας.