Συνταγές | ICookGreek

Ζυμαρικά με προσούτο Ευρυτανίας, παρμεζάνα και σάλτσα ρόκας

Εικόνα: ICookGreek

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάζετε τη σάλτσα ρόκας ως εξής: καβουρντίζετε το κουκουνάρι σε αντικολλητικό τηγάνι και το θρυμματίζετε στο μπλέντερ μέχρι να γίνει σκόνη.
  2. Χτυπάτε στο μπλέντερ ή σε γουδί τα 2/3 από τη ρόκα με το σκόρδο, το κουκουνάρι, το πιπέρι και τη φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα μέχρι να γίνουν μια πηχτή πάστα. Προσθέτετε σιγά σιγά το λάδι χτυπώντας καλά μέχρις ότου το μείγμα γίνει μια ελαφριά σάλτσα.
  3. Βράζετε τα ριγκατόνι ή τα άλλα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευσίας τους και τα στραγγίζετε. Τα σερβίρετε σε πιατέλα μαζί με τη σάλτσα ρόκας. Γαρνίρετε με τα φύλλα ρόκας, τις φλούδες παρμεζάνας ή και το προσούτο Ευρυτανίας.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: ICookGreek
20'
4

Υλικά

  • 500 γρ. ριγκατόνι ή άλλα ζυμαρικά με κοντό σχήμα
  • 80 γρ. φύλλα ρόκας πλυμένα
  • 60 γρ. κουκουνάρι
  • 100 γρ. παρμεζάνα φρεσκοτριμμένη και επιπλέον φλούδες για το γαρνίρισμα
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδου
  • 150 γρ. προσούτο Ευρυτανίας κομμένο σε λωρίδες
  • αλάτι, πιπέρι