Ομελέτα με πατάτες και αρακά
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε σε λεπτές φέτες. Καθαρίζετε τα κρεμμύδια και τα ψιλοκόβετε.
- Ζεσταίνετε το λάδι σε μεγάλο τηγάνι και τηγανίζετε τις πατάτες μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν.
- Προσθέτετε τα κρεμμύδια και τον αρακά. Αλατοπιπερώνετε και τηγανίζετε μέχρις ότου μαλακώσουν και τα κρεμμύδια και ψηθούν απ’ όλες τις πλευρές (να ανακατεύετε προσεκτικά για να μη λιώσουν εντελώς οι πατάτες).
- Στο μεταξύ χτυπάτε τα αυγά με το βούτυρο και αλατοπίπερο σ’ ένα μπολ. Τα ρίχνετε στο τηγάνι και τηγανίζετε σε δυνατή φωτιά 1΄. Κατόπιν χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και συνεχίζετε το τηγάνισμα 4΄.
- Αναποδογυρίζετε την τορτίγια (χρησιμοποιώντας βοηθητικά ένα μεγάλο πιάτο ή ταψάκι). Γλιστράτε πάλι την ομελέτα στο τηγάνι με την ψημένη πλευρά προς τα πάνω. Τηγανίζετε 2΄ακόμη μέχρι να πάρει χρώμα και από την άλλη πλευρά.
Tip. Μπορείτε να ψήσετε την ομελέτα στο φούρνο συνεχίζοντας τη διαδικασία από το Βήμα 4 σε ταψάκι.