Συνταγές | ICookGreek

Ντοματοσαλάτα με φέτα, βραστά αυγά και τραγανό ψωμί

Εικόνα: ICookGreek

Εκτέλεση

  1. Κόβετε την πιπεριά σε λωρίδες. 
  2. Σε μπολ κόβετε στις ντομάτες και προσθέτετε το κρεμμύδι και την πιπεριά.
  3. Ζεσταίνετε σε αντικολλητικό τηγάνι 1-2 κουταλιές της σούπας λάδι και τηγανίζετε τα ψίχουλα του ψωμιού για 4’ - 5’. Τα σκορπίζετε και αυτά στη σαλάτα. Ρίχνετε επίσης τη φέτα, τα αυγά, και τις ελιές. 
  4. Χτυπάτε το υπόλοιπο λάδι με το ξίδι, αλάτι, πιπέρι και το μαϊντανό μέχρι να γίνουν παχύρρευστη σάλτσα και περιχύνετε με αυτή τη σαλάτα. Αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε αμέσως.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: ICookGreek
12'
4

Υλικά

  • ντομάτες: 3 ώριμες, σφιχτές
  • φέτα: 200 γρ. κομμένη σε κυβάκια
  • κρεμμύδι: 1 ψιλοκομμένο
  • μπαγιάτικο ψωμί: 2 φέτες χωρίς κόρα, σε χονδροκομμένα ψίχουλα
  • πιπεριά: 1 Φλωρίνης, στραγγισμένη από το λάδι της
  • αυγά: 2 βρασμένα σφιχτά, κομμένα σε φέτες
  • ελιές πράσινες ή Καλαμών: 10 χωρίς κουκούτσι (κομμένες στη μέση ή σε φετάκια)
  • μαϊντανός: 1 κουταλιά, ψιλοκομμένος
  • ξίδι από άσπρο κρασί: 2 κουταλιές
  • ελαιόλαδο: 8 κουταλιές της σούπας
  • αλάτι
  • πιπέρι: φρεσκοτριμμένο