Φτιάχνουμε ψωμί με προζύμι
Εκτέλεση
- Σε μια λεκάνη κοσκινίζετε το αλεύρι (ή τα αλεύρια) μαζί με το αλάτι και κάνετε στο κέντρο μια λακκούβα. Ρίχνετε εκεί το προζύμι, το λάδι και τέλος το χλιαρό νερό. Ζυμώνετε καλά μέχρις ότου η ζύμη ξεκολλάει από τα τοιχώματα της λεκάνης και γίνει ελαστική και ομοιογενής.
- Δίνετε στη ζύμη σχήμα, την αφήνετε στη λεκάνη και τη σκεπάζετε με μια πετσέτα. Αφήνετε τη ζύμη να φουσκώσει 1 - 2 ώρες.
- Χωρίζετε τη ζύμη σε δύο μέρη, πλάθετε φρατζόλες ή καρβέλια και τα τοποθετείτε σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί.
- Αφήνετε τα ψωμιά να φουσκώσουν ακόμη 30' και κατόπιν τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C μέχρι να αποκτήσουν ρόδινο χρώμα.
Περισσότερα για το προζύμι εδώ.