Καρμπονάρα, η αυθεντική συνταγή (χωρίς κρέμα γάλακτος)
Εικόνα: Unsplash
Εκτέλεση
Βράζετε τα σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό, όπως αναφέρει η συσκευασία.
Σε βαθύ τηγάνι σοτάρετε με λίγο ελαιόλαδο το μπέικον.
Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά με το τριμμένο τυρί και το πιπέρι (σαν να χτυπάτε ομελέτα).
Μόλις τα ζυμαρικά βράσουν, τα σουρώνετε χωρίς να τα κρυώσετε και τα αδειάζετε στο ζεστό τηγάνι με το μπέικον (με σβηστή τη φωτιά). Ανακατεύετε σιγά - σιγά και προσθέτε το μείγμα των αυγών, έτσι ώστε η θερμοκρασία από τα μακαρόνια, το μπέικον και το λάδι να «ψήσει» το αυγό, καθώς θα καλύπτει τα ζυμαρικά.
Πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και επιπλέον τυρί και σερβίρετε.