Συνταγή για σπαγγέτι με κεφτεδάκια φακής
Εκτέλεση
Οι φακές είναι πολύ θρεπτικές, οπότε είναι καλό να τις καταναλώνουμε σε τακτική βάση. Πέρα από να τις κάνετε σούπα ή σαλάτα, δοκιμάστε τις και σ' αυτά τα μυρωδάτα χορτοφαγικά κεφτεδάκια τα οποία, μαγειρεμένα σε σάλτσα ντομάτας και συνδυασμένα με σπαγγέτι, είναι μια καλή ιδέα και για τα παιδιά που δεν τρώνε τα όσπρια. Στον χρόνο που θα χρειαστείτε θα πρέπει να υπολογίσετε και τις δύο με τρεις ώρες που θα πρέπει να μείνει το μείγμα στο ψυγείο πριν πλάσετε τα κεφτεδάκια, από εκεί και πέρα όμως ετοιμάζονται στο πι και φι. Ένα γρήγορο πέρασμα από το τηγάνι, πέντε λεπτά στη σάλτσα και είναι έτοιμα. Για να τα φτιάξετε:
- Βάλτε στον κάδο του πολυκόπτη τις φακές, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κύμινο, τον κόλιαντρο, το ψωμί και τον μαϊντανό. Αλατοπιπερώστε και πολτοποιήστε στον πολυκόπτη, ρίξτε το ασπράδι ελαφρά χτυπημένο και ζυμώστε το μείγμα. Αν είναι υγρό, προσθέστε λίγο τριμμένο ψωμί ή 1-2 κουταλιές αλεύρι.
- Αφήστε το μείγμα στο ψυγείο για 2-3 ώρες και μετά πλάστε τα κεφτεδάκια. Βάλτε λίγο λάδι σε μια κατσαρόλα και τηγανίστε τα ελαφρώς, γυρνώντας τα για να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.
- Βάλτε μετά σε μια κατσαρόλα τις τριμμένες ντομάτες, τον πελτέ διαλυμένο σε 3-4 κουταλιές νερό, το θυμάρι και τον βασιλικό και 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο. Αλατίστε και αφήστε τη σάλτσα να πάρει μια βράση. Μετά από 5 λεπτά ρίξτε τα κεφτεδάκια και μαγειρέψτε τα για 5 λεπτά ακόμα.
- Βράστε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία, στραγγίστε τα και σερβίρετε με τα κεφτεδάκια και τη σάλτσα τους.