Συνταγές | Κυριάκος Μελάς

Συνταγή για ρεβιθάδα με κάρι

Εκτέλεση

Τι θα λέγετε για μια ρεβιθάδα... αλλιώς; Ο Κυριάκος Μελάς μεταμορφώνει την κλασική οσπριόσουπα με κάρι, σκόρδο, λάιμ, ένα δαφνόφυλλο, φρέσκο τζίντζερ και γάλα καρύδας. Γίνεται πλούσια, πεντανόστιμη, γεμάτη αρώματα. Το ρύζι εκτός του ότι είναι ένα πολύ ωραίο συνοδευτικό, έχει κι έναν ακόμη, πολύ σημαντικό ρόλο. Συμπληρώνει τα θρεπτικά συστατικά των ρεβιθιών. Συνδυάζοντάς το μεν και τα δε έχουμε πλήρη φυτική πρωτεΐνη.

Μουλιάστε τα ρεβίθια αποβραδίς για να μαλακώσουν, αλλάζοντας μια δύο φορές το νερό, και μετά ακολουθήστε τις οδηγίες του σεφ, που στο παρακάτω βίντεο παρουσιάζει αναλυτικά τη συνταγή, προτείνοντας και έναν εναλλακτικό τρόπο χρήσης του ρυζιού στις σούπες με όσπρια.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
130'
5

Υλικά

  • 500 γρ. ρεβίθια χονδρά 
  • 1,5 λίτρα νερό 
  • 250 ml γάλα καρύδας 
  • 1 συσκ. τομάτα κονκασέ (280 γρ.) 
  • 2 κρεμμύδια 
  • 1 καρότο 
  • 1 σκελίδα σκόρδο 
  • χυμό από 2 λάιμ 
  • 4 κ.σ. κάρι 
  • 1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ 
  • 1 φύλλο δάφνη 
  • αλάτι 
  • 50 γρ. ρύζι (προαιρετικά) για το σερβίρισμα 
  • λίγα φύλλα φρέσκο κόλιανδρο