ΝΔ: Στρατηγική αποδόµησης µε όχηµα το θέµα Πολάκη
Στο θέµα αναφέρθηκε εκ νέου χθες η εκπρόσωπος Τύπου του κόµµατος, Σοφία Ζαχαράκη🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά ┋
Τη στρατηγική που θα ακολουθήσει εν όψει της κατάθεσης της πρότασης µοµφής κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας καταστρώνει η Νέα ∆ηµοκρατία, εµµένοντας στο ότι η υπόθεση Πολάκη συνιστά µείζονος σηµασίας ηθικό και πολιτικό ζήτηµα.
Όπως εκτιµούν ο κ. Μητσοτάκης και οι επιτελείς του, η επιλογή του κ. Τσίπρα να µετατρέψει την πρόταση µοµφής σε ψήφο εµπιστοσύνης περιορίζει και τα τελευταία περιθώρια µιας αξιοπρεπούς εµφάνισης στην κρίσιµη µάχη των επικείµενων ευρωεκλογών.
Στο θέµα αναφέρθηκε εκ νέου χθες η εκπρόσωπος Τύπου του κόµµατος, Σοφία Ζαχαράκη, που τόνισε ότι Μαξίµου και Πολάκης δεν έχουν ακόµη ζητήσει συγνώµη για την απρέπεια και επισήµανε ότι «δεν υπάρχει πλέον καµία αµφιβολία ότι ο κ. Πολάκης είναι ο καθρέφτης του κ. Τσίπρα και η αντανάκλαση του πολιτικού του ήθους».
«Υποτίµησε τη δυσφορία»
Πάντως, στην Πειραιώς δίνουν ιδιαίτερη έµφαση στην «πληµµυρίδα», όπως τη χαρακτηρίζουν, των εσωκοµµατικών αντιδράσεων στον ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση Πολάκη. Στενοί συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη εκτιµούν ότι το Μέγαρο Μαξίµου υποτίµησε την έντονη δυσφορία που εξέφρασαν από την πρώτη στιγµή, είτε µε δηµόσιες τοποθετήσεις είτε σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις, πολλά στελέχη του κυβερνώντος κόµµατος και της κυβέρνησης, από τον υπουργό Οικονοµικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, έως τον υπουργό Υγείας και συντοπίτη τού Παύλου Πολάκη, Ανδρέα Ξανθό, τον ευρωβουλευτή Στέλιο Κούλογλου και την υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα.
«Ασφαιρη» προεξοφλούν, εξάλλου, στο Μοσχάτο ότι θα αποδειχθεί η προσπάθεια της κυβέρνησης να αλλάξει την πολιτική ατζέντα µέσω ενός γενναιόδωρου πακέτου φοροελαφρύνσεων. «Πολύ αργά και πολύ λίγο» είπε για το φηµολογούµενο πακέτο η κ. Ζαχαράκη, τονίζοντας ότι δεν µπορεί να παραγραφεί «η διαρκής ζηµιά τής επί 4 χρόνια εξοντωτικής φορολόγησης της µεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών, που φέρει τη σφραγίδα ΣΥΡΙΖΑ». Επιπλέον, η εκπρόσωπος Τύπου του κόµµατος σηµεί ωσε ότι στη συνείδηση της κοινής γνώµης έχει εντυπωθεί πως «η απελευθέρωση της ελληνικής οικονοµίας από τους φόρους, τις αγκυλώσεις και τις ιδεοληψίες µπορεί να πραγµατοποιηθεί µόνο µέσω της κυοφορούµενης πολιτικής αλλαγής».
Εν τω µεταξύ, συνεπής µε τα όσα είχε προαναγγείλει, ο πρώην πρόεδρος της Ν∆ Βαγγέλης Μεϊµαράκης υπέβαλε χθες την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωµα στον πρόεδρο της Βουλής, ώστε να διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου ως επικεφαλής της γαλάζιας ευρωοµάδας. Ο κ. Μεϊµαράκης είχε καταστήσει σαφές πως δεν είχε σκοπό να επωφεληθεί της «τροπολογίας Κουντουρά», η οποία ήρε το ασυµβίβαστο ανάµεσα στην ιδιότητα του βουλευτή και του υποψήφιου ευρωβουλευτή. «Για µένα η ηθική στην πολιτική ήταν και είναι αξιακός κανόνας» δήλωσε σχετικ ά ο κ. Μεϊµαράκης και σηµείωσε ότι «µε το πνεύµα της ενότητας, της συνεννόησης, της σύνθεσης και της συλλογικής προσπάθειας θα συνεχίσω να αγωνίζοµαι για την Ελλάδα και την Ευρώπη».
Την παραίτησή τους υπέβαλαν µέσω επιστολής τόσο η Αννα-Μισέλ Ασηµακοπούλου όσο και η Κατερίνα Μάρκου, καθώς και οι δύο διεκδικούν µια θέση στην επόµενη Ευρωβουλή. Πρώτη επιλαχούσα στη Β’ Αθηνών είναι η Ζωή Ράπτη, η οποία κατέρχεται εκ νέου ως υποψήφια στον Βόρειο Τοµέα της Β’ Αθηνών. Η δεύτερη έδρα κατέληξε, ύστερα από… καραµπόλα, στον πρώην υπουργό Πάνο Παναγιωτόπουλο, καθώς ο µεν Αργύρης Ντινόπουλος έχει ξεκαθαρίσει πως δεν ενδιαφέρεται αφ’ ης στιγµής διεκδικεί τον ∆ήµο Βριλησσίων, ο δε αµέσως επόµενος επιλαχών, επίσης πρώην υπουργός Γιάννης Μιχελάκης δεν έχει, κατά πληροφορίες, σκοπό να ασχοληθεί εκ νέου µε την ενεργό πολιτική
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr