Κορονοϊός - Πανεπιστήμια: Τα πρώτα κρούσματα μεταξύ φοιτητών - Φόβοι για τα αμφιθέατρα
Έντονες διαμαρτυρίες εκφράζουν εμβολιασμένοι φοιτητές και καθηγητές, οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και ζητούν να αυξηθούν οι αίθουσες διδασκαλίας - Αίθουσες παραχωρούν οι δήμοι - Μαθήματα και τα Σάββατα🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά ┋
Με τον φόβο ότι μπορεί να ασθενήσουν μπαίνουν καθημερινά στα πανεπιστήμια φοιτητές και προσωπικό οι οποίοι έχουν προβλήματα υγείας, παρά το γεγονός ότι είναι εμβολιασμένοι καθώς ήδη έχουν εμφανιστεί τα πρώτα κρούσματα κορονοϊού.
Το πρόβλημα είναι κυρίως τα ασφυκτικά γεμάτα αμφιθέατρα στα οποία βρίσκονται εκατοντάδες φοιτητές (εμβολιασμένοι και μη) και συνήθως παρακολουθούν τα μαθήματα κάτω από δύσκολες συνθήκες. Ήδη στο Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα σε μη εμβολιασμένο φοιτητή, γεγονός, που προκάλεσε πανικό τόσο σε φοιτητές όσο και στο προσωπικό. Ο συγκεκριμένος φοιτητής στο τμήμα Μαθηματικών παρακολούθησε δυο μέρες μαθήματα και ήρθε σε επαφή με πολλά άτομα. Αποτέλεσμα ήταν οι μη εμβολιασμένοι φοιτητές να μπουν σε καραντίνα 10 ημερών και οι εμβολιασμένοι να αγωνιούν τις επόμενες μέρες μήπως εμφανίσουν συμπτώματα.
Η κατάσταση αυτή προβληματίζει τις διοικήσεις των ιδρυμάτων οι οποίες ζητούν από τους φοιτητές τους να εμβολιαστούν για να μη χαθεί μια ακόμη ακαδημαϊκή χρονιά. Μάλιστα σε όλα τα ΑΕΙ υπάρχουν κινητές μονάδες οι οποίες προχωρούν στον εμβολιασμό των φοιτητών που το επιθυμούν. Από την πλευρά του ο πρύτανης του ΑΠΘ μετά το κρούσμα που εμφανίστηκε στο ίδρυμα ζήτησε κλιμάκια του ΕΟΔΥ για δωρεάν rapid test στους εμβολιασμένους φοιτητές καθώς φοβάται διασπορά του κορονοϊού στην πανεπιστημιακή κοινότητα από άτομα που είναι πλήρως εμβολιασμένα, ωστόσο δύνανται να είναι ακόμη και ασυμπτωματικοί φορείς του ιού και να τον μεταδίδουν.
Συνωστισμός στα αμφιθέατρα
Τόσο στο Αριστοτέλειο όσο και σε όλα τα μεγάλα και κεντρικά ιδρύματα υπάρχει τεράστιο πρόβλημα καθώς οι αίθουσες δεν επαρκούν για όλους τους φοιτητές οι οποίοι αναγκάζονται να κάθονται σε πατώματα, σκαλοπάτια ακόμη και στα παράθυρα προκειμένου να παρακολουθήσουν τα μαθήματα. Οι φοιτητές και κυρίως αυτοί οι οποίοι έχουν προβλήματα υγείας διαμαρτύρονται για την κατάσταση αυτή και ζητούν να βρεθούν επιπλέον αίθουσες καθώς φοβούνται μήπως ασθενήσουν οι ίδιοι ή μέλη της οικογένειας τους. Οι διοικήσεις των ιδρυμάτων αναζητούν καθημερινά λύσεις ενώ κάποια τμήματα (όπως του Παντείου πανεπιστημίου) αποφάσισαν να κάνουν μαθήματα ακόμη και τα Σάββατα ή σε αίθουσες που παραχωρούν οι δήμοι. Πάντως πάρα πολλά τμήματα τα οποία έχουν εξαιρετικά μεγάλο αριθμό φοιτητών είναι αποφασισμένα να δώσουν στους καθηγητές τους τη δυνατότητα να κάνουν εξ αποστάσεως κάποια μαθήματα εφόσον δεν βρεθεί κάποια ικανοποιητική λύση.
Καιρός: Η κακοκαιρία «Μπάλλος» φέρνει ισχυρές βροχές και καταιγίδες ακόμη και στην Αττική
Ταξί: Τέλος στις παρατάσεις κυκλοφορίας - Ποια δικαιούνται τελευταία
Γλυκά Νερά: Τέλος στα σενάρια - Δεν προέκυψε η εμπλοκή δεύτερου προσώπου στη δολοφονία
Για αυτό το γιγαντιαίο ομοίωμα πατάτας μιλά όλη η Κύπρος - Και υπάρχει λόγος
ΣΥΡΙΖΑ: Η απώλεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το τάιμινγκ και οι κινήσεις των στρατοπέδων
ΠΑΣΟΚ: Restart στην Αξιωματική Αντιπολίτευση - Το μεγάλο crash test
Γιατί ο ΟΑΣΑ προσανατολίζεται σε περισσότερους ιδιώτες στις συγκοινωνίες - Οι γραμμές... ανά παραγγελία
Στεγαστικό επίδομα για τους σπουδαστές των ΙΕΚ: Οι προθεσμίες για τις αιτήσεις και τα δικαιολογητικά
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr