Η δημιουργική φαντασία του Ζάεφ
Εδώ είναι Βαλκάνια. Kι όταν επισκέπτεσαι τον γείτονά σου έχεις το προνόµιο να µαθαίνεις από πρώτο χέρι τα νέα της διπλανής πόρτας🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋
Ετσι και ο Σλοβένος πρόεδρος Πάχορ που βρίσκεται στην Αθήνα είχε την ευκαιρία να ακούσει εις διπλούν τόσο από τον Προκόπη Παυλόπουλο όσο και από τον Αλέξη Τσίπρα όλα όσα εξελίσσονται γύρω από τη Συµφωνία των Πρεσπών αποκτώντας µία συνολική εικόνα για τον τρόπο διευθέτησης του ζητήµατος.
Οχι. O Σλοβένος ηγέτης δεν άκουσε από κανέναν Πρόεδρο της ∆ηµοκρατίας ή από κανέναν πρωθυπουργό να του αποκαλύπτει ότι η «µακεδονική γλώσσα» µπορεί να διδάσκεται στη χώρα µας. Το θέµα είναι αυτό που λέµε και στη δηµοσιογραφία «κοιλιακό». ∆εν υπάρχει σε καµία υποπαράγραφο της Συµφωνίας των Πρεσπών ούτε καν ως θαµµένη σκέψη στο µυαλό της πολιτικής ηγεσίας της χώρας.
Ο Ζάεφ µε τη βοήθεια της δηµιουργικής του φαντασίας έκανε σχετικές εικασίες στο κοινοβούλιο της πΓ∆Μ ερεθίζοντας έτσι το µαλακό υπογάστριο (την κάτω κοιλιακή χώρα) της ελληνικής πλευράς. Με αυτόν τον τρόπο όµως ο πρωθυπουργός του γειτονικού κράτους δεν ωφελείται σε κάτι. Αντε να κερδίσει λίγο χρόνο έναντι των πολιτικών του αντιπάλων, τίποτα επί της ουσίας. Αντιθέτως, υπονοµεύει τη Συµφωνία για το «Μακεδονικό» και κατ' επέκτασιν τον ίδιο του τον εαυτό.
Ο Νίµιτς επικοινώνησε µε τον Ζάεφ για να του πει τα αυτονόητα. Οτι όλα αυτά περί διδασκαλίας της «µακεδονικής γλώσσας» στα ελληνικά σχολεία (περιλαµβανοµένων των κέντρων ξένων γλωσσών) απλώς δεν υφίστανται. Ο Προκόπης Παυλόπουλος διά του Σλοβένου διαµήνυσε στον Ζάεφ πως οι καλοί λογαριασµοί κάνουν τους καλούς φίλους.
Ο Πάχορ λίγο αργότερα πέρασε απέναντι στο 19 της Ηρώδου του Αττικού. Ο Τσίπρας θύµισε στον συνοµιλητή του ότι στα Βαλκάνια αντιµετωπίζονται οι προκλήσεις της αναβίωσης εθνικισµών και εξ αυτού του λόγου η Ελλάδα προχώρησε µέσα στο 2018 στη Συµφωνία µε την ΠΓ∆Μ. ∆εν παρέλειψε να πει ότι τώρα που οι γείτονες αλλάζουν τη συνταγµατική τους ονοµασία, η Σλοβενία, µία από τις χώρες που αναγνωρίζουν την ΠΓ∆Μ ως «Μακεδονία», θα πρέπει να την αναγνωρίζει και να την ονοµάζει «Βόρεια Μακεδονία». ∆εν χρειαζόταν να πει κάτι παραπάνω.
Ούτε για «µακεδονική γλώσσα» ούτε για τίποτα. Ολα τα άλλα είναι θέµατα εσωτερικής κατανάλωσης για την Πειραιώς, που βγάζει γλώσσα κάθε φορά που πιστεύει ότι βρίσκει πατήµατα για να µην ψηφίσει τη Συµφωνία των Πρεσπών.
Βουλή: «Μάχη» Μητσοτάκη - Ανδρουλάκη με τους αγρότες στους δρόμους
Οργισμένοι οι συνεργάτες Τραμπ με την παρέμβαση Μασκ κατά του πρότζεκτ A - «Ξεπέρασε τα όρια»
Νέο «νυχτερινό» τιμολόγιο ρεύματος: Ποιους καταναλωτές αφορά, πώς αντιδρούν οι προμηθευτές
Μίμης Δομάζος: Τρίτο κρίσιμο 24ωρο στη ΜΕΘ - Υποβλήθηκε σε αγγειοπλαστική
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr